Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Coletto Austin?
Přidejte zkušenost s Coletto AustinGaby diky..taky mě zajímá…jaká byla cena za ten nový včetně vajíčka?
Dobrý den.už hodně dlouhou dobu trávím na netu a hledám kočárek.Delší dobu je velkým favoritem AUSTIN 3 2010,ale až tady z vašich komentářů jsem se dozvěděla že nejde do uplného lehu,což by mě i našemu malému mohlo opravdu vadit!!!Ted mám radost
,že tu píšete že 2011 jde do uplného lehu,akorát barvy u 2010 se mě líbí víc.Já bohužel nemám možnost si ho nikde vyzkoušet,pač v celém Brně AUSTINY nejsou
.Vy už ho máte doma,takžre odskoušeno a ptám se Vás jak se Vám jeví co se týče zvedání na zadní kolečka a vůbec,některé kočárky mají totiž dost špatné těžiště.Já u malé měla X-LANDER a ten byl docela lehký a perfektně ovladatelný i do pěkné roviny šel sporták,ale vadilo mě že sporták jen po směru jízdy,proto jsem ho i prodala a na druhý bude asi AUSTIN 3.Děkuji Vám za odpověd a přeji spokojenost rodičům i mimušku kočárkem
Já si Austina 2011 odzkoušela ted v HK na veletrhu, vše paráda (jen barvy mohli nechat původní), jednoduchá výměna koreb a jejich sundávání z podvozku. 3kolka výborná, aretace na rukojeti a ne dola u kola. Jen já mám problém že jsme z vesnice a budem jezdit hodně po polňačkách a ten kočár má jen nějaké píst.odpružení = jakoby žádné…a fakt je to tvrďák…takže houpací kočár jako takový nechci, ale odpružení by se hodilo, apoň malej pohup a to mi tu chybí…takže tohle mě od něj odrazuje, abych si tam dítko neumlátila v terénu. I prodejkyně říkala že je to městskej kočár…
Jasně, houpák je třeba klasika Roan Marita, to nemyslím, ale prostě mi chybí to odpružení. Kola jsou všechna nafukovací, to jo, to je určitě fajn. Ale já kvůli tomuhle asi do něj nepůjdu, no ale je mezi favority, zatím mám s výběrem čas.
Dobrý den, já Austin trojkolku mám necelý rok a jak tak tu na něj čtu chválu, nedá mi to nenapsat svou zkušenost. Máme kočárek vyrobený v roce 2009, takže se toto snad už netýká těch nových - po 3 měsících používání ve městě a po jedné jízdě na polní cestě se nám úplně vychýlilo přední kolečko.. pán v prodejně tvrdil, že toto ještě neviděl a kolečko zdarma (v záruce) vyměnili (prý to bylo uvnitř celé zkroucené). Takže od října používám tento kočár pouze ve městě a skutečně si dávám pozor, aby přední kolečko zbytečně nenaráželo, přesto se nám zdá, že se přes všechnu opatrnost opět(!!) nepatrně klopí k jedné straně.. A co se týče stability, taky nejsem úplně spokojená, myslím, že čtyřkolky jsou na tom lépe.
Ovšem jinak ho velmi chválím. Je lehký, skladný, pěkně vypadá, ve městě super ovladatelný (v poho jednou rukou), dá se k němu přidělat skejtík pro sourozence, má hluboký košík na nákup (s korbou pro mimi ale trochu hůř dostupný, korba pro miminko i sportovní jsou dobré, snadno se dají sundat a nasadit a sportovní jde dát proti směru jízdy, takže mimi na mě vidí a můžeme si povídat!!! Až na to kolečko (které je u kočáru dost důležité) s ním jsem velice spokojená a doufám, že to už nějak dojezdíme ![]()
Takže těď si vyberte… Přeji hezký den a šťastnou volbu!
Ahojte, nám dnes PPL doviezla kočík coletto austin 3 prestige 2011… musím povedať, že sme dosť u neho maturovali, kým sme si osvojili nasazovanie všetkých troch variant…kočík sa nám moc páči, akurát nevieme nasadiť šporťák v protismere jazdy..nechce nám to zackvaknúť, tak neviem, či túto funkciu majú tieto nové verzie..a druhá vada, čo ma sklamala, je čierny materiál na nánožníku a na švoch čo zakrývajú tyčky čo tvarujú vrch korbičky, je to dosť labilný materiál a obávam sa, že pri malom zaškrabnutí sa mi roztrhá… malá sa mi ešte nenarodila,tak ho odskúšaný nemáme,tak vy mamičky čo ho máte doma dlhšie, možete mi napísať, či sa vám ten povrch nepoškodil? ďakujem…máme malého psíka a bojím sa, že budem mať kočík deravý zachvílu…
Tak ja mám austin colleto prestige 2011 kupovali sme ho v poľsku na trhoch v novom Targu trojkombinácia hlboký športový a sedačka do 13kg cena 290 Eur komplet. Všetko ide veľmi ľahko nakliknúť je ľahký chodievam často autom takže fakt ho dokážem zložiť jednou rukou a naložiť v pohode do auta to bola aj podmienka aby bol ľahko skladatelný a lahučký. Chcela som aby kočík mal aj veľkú vaničku čo tento kočík oproti ostatným má na konci nie je vanička vôbec zúžená ako niektoré kočíky majú. V hlbokej časti sa dá lôžko aj nastaviť teda vyvýšiť do 10 stupňou výhoda keď idete dole kopcom. Kolieska sú nafukovacie gumené čo je super ako mne to vyhovuje po snehu prejde úplne v pohode ako podľa mňa je to tým že to predné koliesko je rovnako veľke ako tie zadné a samozrejme tie kolieska majú predsa aj nejaký dezén. Sesternica mala drahý kočík zadné kolieska mala veľké a predné malé a celú zimu nadávala že tie predné mali byť kvôli snehu väčšie ťažko sa jej chodilo po snehu dokonca boli také ako keby umelé trochu pogumované a prešmykovali takže ja by som si znova kúpila kočík z nafukovacími kolieskami. Čo sa týka odpruženia má na zadnej konštrukcii teda na tom hliníku trocha odpruženie predné koleso nie je vôbec odpružené. Ja s ním chodievam po chodníku ako je treba povedať, že to fakt nie je kočík na húpanie, ale zas nie je až tak strašne tvrdí to zadné odpruženie tomu ako tak pomáha môj malý je v ňom veľmi spokoný, spinká aj keď ideme po rozbitom chodníku, išli sme už aj po teréne teda po trávniku do kopca a super. Predné koleso sa dá pekne zaaretovať ďalšia výhoda má veľký nákupný košík.
Čo by som zmenila je farebné prevedenie kočíka, kolekcia 2009 bola oveľa krajšia. Ale zas tento kočík má oproti 2009 veľkú výhodu, že športová časť ide až do ľahu dá sa pekne polohovať. Dá sa nakliknúť v smere aj proti smere jazdy. Pri športovej časti spomeniem nevýhodu je úzka oproti ostatným kočíkom čo by som tiež zmenila dala by som ju širšiu hlavne ak ju budete použivať v zime s fusakom.