Jaký koupit teploměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
smt
4
4.12.12 07:22

jaký koupit teploměr

Chtěla bych poradit s výběrem teploměru, který máte vyzkoušený a jak měří přesně. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
4.12.12 07:45

Omron do zadečku, za cca 180kč, změřeno rychle a přesně. Měla jsem i ušní, ale nikdy jsem se s ním nenaučila měřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
4.12.12 07:45

Já bych vždy znova zainvestovala do tohoto: http://www.myspulinek.cz/…-thermoflash , čímdál víc vidím, jak fajn to je, nemuset dítě v horečce svlíkat, trápit ho s rychloběžkou v zadečku nebo potom u staršího hlídat, aby to pořádně držel podpaží.

je to trošku dražší záležitost, ale měří naprosto přesně (používají ho i v lék. ordinacích a sama jsem to schválně ověřovala, zda se nesplete, tak nespletl, rtuťák i tento ukázal vždy nachlup stejnou hodnotu) a blíží se Vánoce, tak si ho můžete přát třeba od Ježíška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.12.12 08:36

Do zadečku byl fajn tak do osmého měsíce.. Pak u toho začala hrozně ječet.. Ušní a čelní nebývají přesné.. I v nemocnici když cvaknou teplotu na čele a nezdá se jim, tak ti vrazej klasickej.. Nevím jak ten z odkazu, třeba už měří přesně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
4.12.12 09:29

Jo, jednak měří přesně a druhak neměří na čele (u nás v nemocnici taky měří čelovým teda). Ale tento měří teplotu temporální arterie (cca. 5cm od spánku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.1.14 15:08

Sice diskuze starsiho data, ale treba na ni nekdo narazi, kdyz bude vybirat novy infra teplomer a pomuzemu nevyhodit zbytecne penize za nepouzitelnej pristroj. Ani jeden z vyse uvedenych teplomeru nemam osobne odzkouseny, ale dva z nich jsou uvedeny v testu, na ktery pridavam odkaz a s prekvapujicim vysledkem. Nevim, jak maji zarucenou laboratorni presnost, ale pri klinickem mereni vykazovaly odchylku az 1°C, coz u detskeho teplomeru je absolutne neprijatelne. Sam mam odzkouseny Topcom 201, ktery sveho casu stal 1000,– a i ten je v porovnani s klasickym absolutne nepouzitelny. Navic v uvedenem testu neobstal ani Thermofocus, ktery je pokladan za absolutni spicku a chlubi se nasazenim v nemocnicich a ordinacich. I nase detska doktorka tento ma, ale dle testu je srovnatelny s temi, na ktere se ptala tazatelka. takze rozdil az jednoho stupne u detskeho teplomeru, ktery navic stoji zhruba 2000,– je proste podvod na lidi. Jiz dlouho (kvuli nepouzitelnosti Topcomu) vlastnime i od Hartmanna klasicky digital Thermoval Rapid Flex a kdyz jsem ho nasel v uvedenem testu jako viteze, tak na infracervene vychytavky z vysoka…

test:
http://ekonomika.idnes.cz/…priloha.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí