Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Chtěla bych poradit s výběrem teploměru, který máte vyzkoušený a jak měří přesně. Děkuji
Omron do zadečku, za cca 180kč, změřeno rychle a přesně. Měla jsem i ušní, ale nikdy jsem se s ním nenaučila měřit.
Já bych vždy znova zainvestovala do tohoto: http://www.myspulinek.cz/…-thermoflash , čímdál víc vidím, jak fajn to je, nemuset dítě v horečce svlíkat, trápit ho s rychloběžkou v zadečku nebo potom u staršího hlídat, aby to pořádně držel podpaží.
je to trošku dražší záležitost, ale měří naprosto přesně (používají ho i v lék. ordinacích a sama jsem to schválně ověřovala, zda se nesplete, tak nespletl, rtuťák i tento ukázal vždy nachlup stejnou hodnotu) a blíží se Vánoce, tak si ho můžete přát třeba od Ježíška ![]()
Do zadečku byl fajn tak do osmého měsíce.. Pak u toho začala hrozně ječet.. Ušní a čelní nebývají přesné.. I v nemocnici když cvaknou teplotu na čele a nezdá se jim, tak ti vrazej klasickej.. Nevím jak ten z odkazu, třeba už měří přesně ![]()
Jo, jednak měří přesně a druhak neměří na čele (u nás v nemocnici taky měří čelovým teda). Ale tento měří teplotu temporální arterie (cca. 5cm od spánku).
Sice diskuze starsiho data, ale treba na ni nekdo narazi, kdyz bude vybirat novy infra teplomer a pomuzemu nevyhodit zbytecne penize za nepouzitelnej pristroj. Ani jeden z vyse uvedenych teplomeru nemam osobne odzkouseny, ale dva z nich jsou uvedeny v testu, na ktery pridavam odkaz a s prekvapujicim vysledkem. Nevim, jak maji zarucenou laboratorni presnost, ale pri klinickem mereni vykazovaly odchylku az 1°C, coz u detskeho teplomeru je absolutne neprijatelne. Sam mam odzkouseny Topcom 201, ktery sveho casu stal 1000,– a i ten je v porovnani s klasickym absolutne nepouzitelny. Navic v uvedenem testu neobstal ani Thermofocus, ktery je pokladan za absolutni spicku a chlubi se nasazenim v nemocnicich a ordinacich. I nase detska doktorka tento ma, ale dle testu je srovnatelny s temi, na ktere se ptala tazatelka. takze rozdil az jednoho stupne u detskeho teplomeru, ktery navic stoji zhruba 2000,– je proste podvod na lidi. Jiz dlouho (kvuli nepouzitelnosti Topcomu) vlastnime i od Hartmanna klasicky digital Thermoval Rapid Flex a kdyz jsem ho nasel v uvedenem testu jako viteze, tak na infracervene vychytavky z vysoka…