Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
mám dotaz…existuje nějaký mantinel do postýlky, když už jsme jí snížili a hlavně aby nepadal??? Ty původní co jsme měli, tak nám syn začal skopávat a shrnovat. Takže jsem je dala pryč, protože jsou k ničemu, ale Jiříkovi teď věčně koukají nohy z postýlky a má je zašprajclý mezi šprušlemi…
O dudlíkách na zemi nemluvě. Je mu 8m. a je takový náš malý cestovatel…
Nejradši bych tam něco měla, ale nevím co…Děkuji za rady ![]()
Alternativně jsem řešila pruhem látky protáhnutým mezi šprušlema na střídačku a zespodu zafixované pod matraci. Bylo to pořádně na pevno natáhnuté, malá mi to netahala.
@PetulkaKol Nám nepomohl ani ten zvýšený mantinel. Malému je taky 8 měsíců a nic ho nezastaví. ![]()
Takže v noci má mantinel jen k tomu, aby se mu nedostávaly nožky a ručky mezi šprušle, no a ráno tam stojí a sešlapává ho nebo sedí a tahá za šňůrky a rozvazuje je. Já to vždycky večer před spaním upravím a druhý den jedeme nanovo.
@PetulkaKol Měli jsme stejný problém a vyřešila jsem to cestovní postýlkou.
My máme tenhle mantinel http://www.babydracek.com/…emium-orange a jsem z něj nadšená, věci nepropadávají (máme ho na čele a zezadu) a dítě se nemydlí. Je vysokej, hodně pevnej a mašličky mám uvázaný nadvakrát. Je teda fakt, že dcera na něj není teroristka (má v postýlce plyšáky a vždycky dosáhne na věci z komody, i když si myslím, že jsou dost daleko)…
Řešila jsem úplně to samé a objevila jsem mantinel, který je vysoký 40 cm (narozdíl od toho předešlého, který měl do 30 cm) a krásně ho nahoře zavážu. Je to tento http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
TAk já si ho sama šila a „visí“ nahoře na poutkách, která jsou na knoflíky.
Případně zkusit pohledat na fler.cz - je tam docela dost uživatelek co šijou mantinely, tak třeba by po domluvě ušily nějaký na míry ![]()
@verrru - nahoře není nijak upevněný, ani nedosahuje k hornímu okraji (není potřeba). Jenom je cik cak protažený skrz šprušle, hodně napnutý, že se nedá dítkem tak lehce vytahovat.