Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak zrovna hermelín a gouda jsou hodně tučné.
Stáhni si kalorické tabulky a zapisuj si co sníš a uvidíš kolik toho tuku denně budeš mít.
Trochu se zamyslet nad stravovacími návyky ![]()
Vyřadit/omezit živočišné tuky (to jsou i ty tučné sýry, sladkosti apod.) a vyměnit je za rostlinné (ořechy, avokádo apod.) ![]()
Kolem 7. Beru léky. Je mi 41 a nejspíš to není jídlem. Několikrát mi ho měřili v době, kdy jsem několik měsíců držela žlučníkovou dietu a hubla kilo týdně.
Proc nesportujes? U toho bych zacala, budes to v budoucich letech potrebovat nejen kvuli cholesterolu. No a pak samozrejne omezit tuky, zrovna v tech syrech jich mas hodne.
@Anonymní píše: Více
A chuze je tve hobby nebo mas psa? Ono by pro zacatek stacilo koupit hulky a zacit svizne chodit s nimi. Jednou tydne zajit do bazenu, v lete parkrat tydne na kolo. Neni nutne se hned morit v posilovne ![]()
@andelka83 píše: Více
Ja si myslim, ze u toho cholesterolu hraje velkou roli genetika. Ja jsem mlada sporotvkyne, ani gram tuku navic, jidlo resim hodne a presto mam zvyseny cholesterol s hodnotou kolem 6. Mame to bohuzel v rodine…
V 45 mám cholesterol jako křovák
. V rodině jsem asi genetická anomálie, všichni mají vysoký.
Mám ho moc i z mrkve. Po doplňcích stravy a dietě mi klesnul jen ten hodný. Obden cvičím, že se zpotím a nejím jako vepř, ale stejně je vysoký. Takže beru léky. Mamka měla těžký infarkt po 60, tak mi už dali raději léky.
Ahoj, po dnešku mám cholesterol 6,9…je mi 44, nesportuju, ale hodně chodím..nekouřím, nepiju, občas si dám sladké, ale uzeniny 0…sýry mám ráda…zejména hermelín, goudu, parmezán…lékař zatím léky dávat nechce..máte nějaké osvědčené tipy?