Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevim…ale ve stejné ulici jako před lety…říkám si možná afterimage od tamní dlažby
Já celkově často vidím mihy, skveny apod v místech, kde fakt nejsou 😁 🙏
Něco obdobného se mi někdy děje. Jde právě o ten okamžik, kdy člověk změní směr pohledu. Možná hlava nestíhá zpracovat změnu toho obrazu a něco si vymyslí
. Člověka to zaujme, ale když se podívá znovu, tak nic… Anebo když zavřu oči, zejména hodně v šeru, tak vidím na okamžik hvězdičky!
Také jsem si třeba všiml, že když se podívám na displej, kde je čas v bílé barvě a podívám se jinam, tak v ten okamžik má ten čas najednou růžový až červený stín!
Bude to nějaký optický jev, který si zatím neumím moc dobře vysvětlit… Proč zrovna červená? ![]()
Taky se to neděje úplně vždy, ale ty podmínky, kdy se to stává, mi nejsou jasné… ![]()
Ahoj, už se mi to stalo asi před 8 lety..ake přesto se zeptám…stalo se vám někdy, že když jdete po chodníku…když je mokro a hýbnete pak hlavou, že na zemi vidíte na sekundu nějaký barevný obrazec? Já koukala na listy na zemi..hýbla jsem se pohledem jinam a uviděla růžový kruh. hned byl pryč..migrénu nemám..nic