Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chystáme se pořídit si na zahradu zapuštěný bazén se zastřešením. Ne žádný Mountfield, ale takový bazén, co vám přivezou už hotový a zasadí ho terénu, pak přijde okolo beton, dlažba a navrch zastřešení.
Pročítám různé nabídky, cenové kalkulace a připadá mi to jedno jak druhé. ![]()
Proto vás moc prosím, kdo máte, napište od koho, jak jste spokojeni, čeho se případně vyvarovat a kdo bude chtít, na kolik cca vás to vyšlo. Kdo má negativní zkušenost, podělte se prosím též.
Díky moc.
@Pinkie Neporadím s výrobcem. Dům jsme koupili už před 8mi lety i s bazénem. Dělalo ho tedy Niveko a zatím slouží super. Ale nevíme jak tehdejší spolupráce fungovala nebo jak pracují dnes.
Ale co ti můžu doporučit, je dát si bazén na slanou vodu. Dělá to například Urbánek. Dřív jsme měli pořád problém s vodou - hlídat chlór a PH a pokud bylo velké horko a voda měla 32°C, tak se kazila. Nechali jsme předělat bazén na slanou vodu a je to bomba. Krásná voda a bez práce! Nechávali jsme to předělávat právě u firmy Urbánek a super přístup i služby.
@Míša2014 O rozměr zase tak nejde, jde mi hlavně o zkušenosti ostatních. Nám by asi vyhovoval +- rozměr 3×6×1,2 m.
My máme 3×7×1,5m. Výkopové práce, betonová deska, betonování kolem bazénu, zateplení(polystyren),díra na šachtu, drenáž, odvod spodní vody, příprava na zastřešení, položení dlažby, atd. 130000kč bez DPH.
Dlažba 30000kč bez DPH.
Bazén, šachta, filtrace, uv lampa 120000kč bez DPH.
Zastřešení 95000kč bez DPH.
No a jediné co bych změnila místo dlažby udělat ty stříkané kamínky. Opravdu dobře vybrat dodavatele bazénu z čeho je. Některé jsou velice měkké a prohýbají se časem. Zrovna Mountfield je má dobrý ale ta cena. Albixon totéž kvalita je fajn ale ceny. Nám ho dělal známej nemůžu jmenovat.
@berusa.m Slaná voda, to znamená koupit tu „solničku“? Co stojí pořízení? Možná jsem to už někde viděla, nestálo to cca 45 tisíc navíc?
@Míša2014 No páni, to je pálka teda. Hlavně ty výkopové práce. Kdy jste to dělali?
Minulej rok. Opravdu je to hrozná síla. Ale teda vše dělal místní pán my vůbec nic. Ale kamarádi kolem ještě víc. Říká se, že výkop a to připravení stojí stejně jako bazén. Já tomu taky nevěřila.
@Míša2014 Kdo vam to delal, ze mate tak predrazene castky. Vzdyt ten bazen neni nikterak velky a castky astronomicke ![]()
Výkopové práce i s betonem atd. jsme spočítali na 50tis. a Albixon nabízí 3×6×1,2 m se zastřešením za 155 tis. i s daní.
Dlažbu tam teda nemám, to je fakt, ale já ji ani nechci, jen minimálně.
Ono dost záleží, co všechno za příslušenství v tom člověk má, pak to docela lítá.
@Pinkie Hele nepanikar, sousedi maji bazen 3,5×6,5 a stalo je to 230 000 kc komplet se zastresenim. Da se usetrit spoustu veci svepomoci, treba dlazbu za 30 000 kc je uplne zbytecna polozka, to zvladne kazdej trochu sikovnej clovek.
@Pinkie no on to nabízí a pak Vás nechá zaplatit za dopravu bazénu a zastřešení víc jak 25000kč bez dph málem to tam semnou švihlo. Když si chcete dovézt sami, tak padá záruka. Třeba až to ne ale takle to bylo minulej rok.