jaký nájem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
26.1.07 11:11

Myslím, si, že to asi chápu. Ale teď opravdu nevím, jakou cenu tam napsat. :) Jakou by si dala Ty, kdyby jsi chtěla vyhrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
26.1.07 13:40

jsme si z toho udelali soukromou diskuzi :) , ale dobre. vzala bych v uvahu situaci - je leden 2007, prave rozjeta deregulace, doted opevovane regulovane najmy uz nejsou tak atraktivni - tj. ocekavala bych trochu mensi konkurenci, nez treba pred pul rokem - bod pro vas. Je zima, kdy se obecne lidi min rozhoupavaj ke stehovani - opet trochu nizsi konkurence - dalsi bod pro vas. Je to byt v pekne lokalite, a dum vypada v dobrem stavu - aspon podle fotky - bod proti vam - bude o nej vetsi zajem nez o byt v dome nekde u marianskeho namesti.
Pak bych presne chtela vedet, jak je to s pripadnym zvysovanim najemnoho v tomto byte: rok budes urcite platit tu castku, kterou si dohodnete. ale jak je to dal? je dohoda, ze pri automatickem prodluzovani smlouvy se nezvysi najemne? nebo pokud se smi po roce zvysit - pak o kolik?

1.Pokud mi budou najem rocne zvysovat, cca o 15 - 17%, sla bych na cca 55 za metr

2. Pokud se to najemne nekolik let nepohne nahoru, tak bych slibila i vic.– cca o tech 15 - 17%.
no jo, to je racionalni uvaha od stolu a musej to bejt pr otebe dost nervy, trefit se do nabidky. Peto, skoda, ze nejsi z prahy, tam bych o jakémsi řešeni vedela.
Treba se prida jeste jina holka, a rekne jak by uvazovala ona …
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
26.1.07 13:56

Ahoj,
moooc ti děkuju za čas, který mi věnuješ, jsem vděčná za Tvůj názor, moc si mi pomohla. Budu tam muset zavolat, a zjistit si ještě pár údajů, jak to bude s tím nájemným. Ale opravdu moc děkuju. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.10 16:08

anglictina-Benesov a okoli-rod.mluvci?

Ahoj. Shanim nejlepe rodileho mluvciho na soukrome lekce v anglictine, popr.doporuceni na nejake dobre kurzy. Neznate nekoho? Nejlepe Benesov u Prahy a okoli. diky H.

• Citovat
  • Upravit
13672
16.7.10 20:13

Vyborné kurzy- ale trochu dražší jsou Akcent- v gynmáziu v Benešově probíhají,celkem 4 hodiny najednou(2 český učitel, 2 rodilý mluvčí)- dá se to i víckrát týdně,nejlepší je paní Senftová! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luk
21.7.10 19:38

tip

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.17 11:57

Nechci zbytečně zakládat nové téma a tak se zeptám zde -
Mám takový dotaz – nájemní dům s nájemníky s ještě kdysi uděleným „dekretem“ na byt, tudíž smlouva na dobu neurčitou. Kdysi proběhla deregulace nájmů v několika letech, možnost jednostranného zvyšování nájemného skončila k 31.12.2012. Od 1.1. 2013 je možnost sjednání smluvního nájemného. Zatím je ponecháno staré nájemné ve stejné výši, ale už asi bude třeba jej upravit. Vím, že nelze zvednout více jak o 20procent v průběhu 2 let, což by bylo dávno splněno. Jedná se mi hlavně teď s odstupem let o to, jak se vlastně vypočítává, dříve to bylo podle podlahové plochy bytu, kde byla plocha balkonu, sklepa počítána půlkou. Byty nejsou vybaveny, čili se jedná o takové čisté nájemné, vybavení je nájemníků. Je tu někdo, kdo by měl zkušenost a poradil, děkuji předem za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max