jaký neslazený dětský čaj pro 6m mimi?

teresa20
16.9.09 14:20

jaký neslazený dětský čaj pro 6m mimi?

Nemáte tip na konkrétní dětský neslazený čaj, nejlépe ovocný??

Právě jsem se vrátila od diabetoložky z kontrolního oGTT a ta mi doporučila nedávat mimi vůbec nic slazeného (máme riziko diabetu v rodině). Příkrmy i přesnídávky kupuju bez cukru, ale čaj pijeme jablečný od hippu a ten slazený bohužel je.

Dívala jsem se v obchodě, ale nic moc nenašla:-( Docela mi vyhovují granulované čaje v tom, že můžu kdykoliv připravit jen množství, které malý vypije. Existují granulované čaje bez cukru? Popř. jaké dáváte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5648
16.9.09 14:25

ahojky tak o granulovanych bez cukru nevim. Vim jen,ze fa LAROS dela sackove caje,ktere samozrejme nejsou slazene,ale jsou bylinkove.Co vim,tak ovocne caje delaji taky ale ty jsou pro deti od /myslim/ 8m. Co internet,nekoukala jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.9.09 14:26

Na ten Laros jsem v obchodě taky koukala. Přesně, na ovocný od nich je ještě malý a bylinkový si myslím, že mi pít nebude. Máme ještě fenyklový od hippu a ten taky nechce. Na netu jsem koukala, ale jaksi nic nenašla :(

• Citovat
  • Upravit
5648
16.9.09 14:30

Co tohle: http://www.lekarna.cz/…vy-180g-bio/#…
http://www.lekarna.cz/…st-caj-180g/

cukr jako takovy v nich neni,ale je tam ten mlecny cukr (laktoza).Nevim,jak ten moc vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.9.09 14:33

Laktoza by vadit neměla, obsahuje ji i nutrilon. Jinak díky za odkazy, zeptám se v obchodě, ten ovocný čiperka by mu mohl chutnat :)

• Citovat
  • Upravit
2724
16.9.09 14:35

Granulované čaje jsou v podstatě jen cukr obohacený několika málo kapkami v lepším případě rostlinných výtažků, obvykle syntetickými barvivy a aromaty. Nic moc i pro zdravé děti.
Pokud čaje tak sypané nebo sáčkové. Místo cukru extrakt ze Stévie (stévie sladká), určitě ne aspartam apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.9.09 14:45

Laktóza je stejný typ cukru jako glukóza, galaktóza atd. (Hexozy ALaGluMaGuLiGaTa pro znalé) - jednoduchý monosacharid. Stejně jako sacharóza nebo fruktóza (složené sacharidy) není jedovatý (jak si někteří výživoví extrémisté myslí), ale pro diabetiky je stejně nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
16.9.09 18:11

granulovane caje Sunarek jsou bez pridavku sacharozy, ale glukoza tam je, ale sladke na chut teda nejak nejsou, tak mozna ze to by mohlo byt, jinak uplne bez cukru jedine ty sackove a nesladit, ovsem dite zvykle na granulovane caje to taky muze odmitat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
16.9.09 20:30

My měli od Sunárku fenyklový čajík,a malé chutnal. Ted jsme ho změnili za Větříček(Větrníček..) od Čajánku,je to kombinace fenyklu,majoránky.chvilku ji trvalo než tomu přišla na chut,ale už je zase zvyknutá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
16.9.09 20:39

Ahojky,
tal my jsme do ted meli cajik ovocny od Leros baby,od 4.mesicu.
Je klasicky,v pytlickach a zadny curk neobsahuje.
Melemu chutnal,stoji v lekarne cca.do 40kc.
Ted jsme koupili grahulovany jablecno-medunkovy od Hippu a tak cukr je ale take mu chutna…

• Citovat
  • Upravit
22163
16.9.09 21:58

a proč granulovaný? vařím pytlíčky čaje.. je to levnější! a cukr nemusíš dávat! je spousta druhu.. a jsou od 6. měsíce. mrkni..
 http://www.levnalekarna.cz/…p-81458.html

firma megafit jich dělá víc druhů já mám doma tři a míchám to.. aby si mi nezvykl na jeden druh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.9.09 10:07

Granulovaný proto, že malý mi ze začátku vypil třeba jen 30 ml denně, než si zvykl. Bylo to pohodlnější a ekonomičtější, protože jsem mohla připravit jen tuhle minidávku.
Díky za odkazy, zajdu do lékárny a nějaký pytlíčkový zkusím. Dneska jsem mu uvařila 200ml bylinkového lerose, trošku vypil, ale nadšený nebyl a plival to :D :D

• Citovat
  • Upravit
166
17.9.09 10:41

Ahoj,
taky používáme od Megafitu dětské ovocné pytlíkové čaje - je jich několik druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
17.9.09 10:50

Souhlas s BaraF, granulované čaje jsou pěkný svinstvo. Sice chuťově asi atraktivní, zato po stránce složení hrůza děs.

V lékárně vybereš, je jich spousta pytlíčkových, dobrý jsou i od Babio. Zas tak neekonomické to snad není, myslím že na dítěti v takovýchto pidičástkách za čaje nemá cenu šetřit, jsou i větší výdaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.9.09 10:54

suvik, jj, to je jasné. šetřit na čaji opravdu nechci :D :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat