Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!Malému už brzy bude rok. Od kdy se tak můžou používat ovocné čaje, třeba zn. Pickwick aj.? Děkuji
No u nás se razí pravidlo, že normální černý čaj nebo pravý ovocný je bez problémů, ale ten granulovaný bych fakt nedávala ani z donucení. To je jen bílý cukr a chemie. Pickwick nebo Teekanne má široký sortiment, jinak sypaný čený nebo rozumný sypaný ovocný je taky v pohodě. Jen bacha na černé čaje s ovocnou příchutí ![]()
janine24 píše:
No u nás se razí pravidlo, že normální černý čaj nebo pravý ovocný je bez problémů, ale ten granulovaný bych fakt nedávala ani z donucení. To je jen bílý cukr a chemie. Pickwick nebo Teekanne má široký sortiment, jinak sypaný čený nebo rozumný sypaný ovocný je taky v pohodě. Jen bacha na černé čaje s ovocnou příchutí
Janine, proč bacha na ty ochucené černé? To mě zajímá, pro sebe je používám hodně, i ochucené zelené. Myslela jsem, že to je vpoho, že jen do čaje je přisypán základ ovocného čaje (ibišek, šípek, jablka, pomeranč. kůra…) + nějaké ty bylinky a kytky (heřmánek, chrpa,…) a třeba něco navíc (kakaové slupky, kuličky pepře, pražená rýže…)
Na co si mám teda dát pozor případně u dítěte?
Dík
Tak ten cernej ovocnej by me taky zajimal proc pozor? ![]()
A jinak my taky tak od roka uz davame normalni ovocne caje co pijeme s manzelem (mame nejake pickwick, teekanee, a par sypanych).Jenom pri nemocech delam bylinkovy.
A zeleny bych diteti asi nedavala vubec (ani tomu svymu petiletymu), pac ty maji povzbuzujici ucinky a toho se trochu bojim, ze by je to moc rozhodilo.
Tak my taky od roka,dáváme ovocný čaje,s černým jsem opatrná,aby prcek neměl zácpu a se zeleným jsem taky opatrná kdysi jsem někde četla,že by se neměl moc často a ve velkém množství,že cosi obsahuje,tak dávám jen občas na prostřídání,granulované nedělám,popř. dětské a nebo slabou šťávu. ![]()
Černý s ovocnou příchutí v sobě má většinou víc chemie než ovoce, takže proto. S ibiškem má spousta lidí problém a zrovna tak v případě ochucených zelených. Zelený s citronem většinou citron vůbec nepotkal, takže bych si radši do normálního zelenýho nakapala pár kapek citronu ![]()
ja jsem davala klasicke caje sem tam uz od pul roku.ale jen mirne osladila.