Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No a bišonek je i vhodný na dlouhé procházky. Je to takový milý a veselý pejsek ![]()
Jestli nemáš a nechceš děti, tak ta čivava by byla taky fajn, přizpůsobí se a dlouhé procházky taky dobře zvládá.
A bišonek by se mi vlezl do nějaké kabelky, když bych s ním chtěla jet mhd? Bišonek je nádherný pejsek. A dá se stříhat bišonek? ![]()
Magggie píše:
A bišonek by se mi vlezl do nějaké kabelky, když bych s ním chtěla jet mhd? Bišonek je nádherný pejsek. A dá se stříhat bišonek?
Pokud myslíš klasického Bišonka Frisé, tak ten se musí pravidelně stříhat. Do takové té psí tašky na nošení, co se dá přes rameno, se ti určitě vejde.
Ano, znám hodně ostříhaných bišonků ![]()
Já nevím přesně, kolik váží, ale určitě by se do nějaké kabelky vešel. Tipuju kolem 5 kg (?).
Na různých stránkách se píše 3-6 kg.
Děkuju všem za rady, možná nakonec neodolám a koupím si bišonka ![]()
lily_d píše:
Ano, znám hodně ostříhaných bišonků
Já nevím přesně, kolik váží, ale určitě by se do nějaké kabelky vešel. Tipuju kolem 5 kg (?).
Já myslím že těch 5kg, víc asi ne. Měl by mít do 30 cm, tak to by odpovídalo.
taky bych ti doporučovala bišoka-je to psík s milou povahou vhodnou k dětem a tuším, že ani moc nelíná.
A samozřejmě si psíka vychováš k obrazu svému.
(jízda mhd i delší prochajdy)
Mame yorksirku, prtavou 1,8kg, takze se vleze skoro i do kapsy
Prochazky, i dlouhe, miluje. Je pravda, ze je lehce ustekana, ale ona ma zakrnele hlasivky, tak to az takovy problme neni ![]()
Je to terier, nekdy palicak, ale mazel a uzasna spolecnice a ted i chuva naseho Marecka.
Myslim, ze kazdy si vychvali plemeno, ktere je jeho srdci blizke ![]()
Tak to já s tebou musím nesouhlasit
My máme taky čivavýho kluka a je zlatej, sice trošku uštěkanej, ale k mimču se chová úžasně
Když přijde návštěva tak ho hlídá, to samé venku. Když se nějaký pes přiblíží ke kočárku tak po něm vyjede ![]()
Kdybych měla dům se zahradou tak bych si pořídila labradora, ale do bytu vždycky čivavčku ![]()
andela píše:
za mě Čivavu néé, pokud chceš k dětem, tak čivavu néé. jednoho čivavýho kluka máme, s dětmi mu to moc nepasuje, je to gaučový pes, … jak říká můj přítel .. přešlechtěnej blbec.o čivavě a yorkšírech diskuze tady
Mám boloňskýho psíka, tajtrdlík, kašpárek a pako
ale hodnej a poslušnej.Váha 4 kg, nelíná, všude v bytě koberce, jako občas nějakej najdu, ale fakt minimum.Nechávám ho stříhat.Když jsme ho pořizovali bylo holce 3 a klukoj 7, ted je mu 8 ale veselej a hravej je pořád.Teď mám 10 m kluka a ignorujou se
i když včera se honili a brali si kost ![]()
Za mě doporučuji shi-tzu. Odzkoušený k dětem, hodný, moc neštěká, dlouhosrstý a pokud si pohlídáš rodiče tak můžeš mít toho malého - ale doporučuji krmit jen granulemi a občas něco dopřát, protože pokud by jsi dávala běžné jídlo, máš z toho obludku velikou. Pokud nebudeš chtít denně česat, můžeš stříhat strojkem (psí salóny pokud nebudeš chtít sama).
Náš miláček už zažívá 3dítě a uplně pohoda. Kuba ho občas zatahá za ocas nebo ucho když se otočíme (ví že to nesmí) a Miky stojí a kouká, když už je to moc, otočí se a odejde do pelechu.
K dětem povahově čivava, krysařík je temperamentnější. Podle úvodního popisu bych to viděla na malého yorkšíra či dlouhosrstou čivavu. Ať najdete prima kamaráda ![]()
Ahoj.
Za sebe můžu doporučit maltézáčka. Máme ho a péče o strst tak náročná není, protože ho necháváme pravidelně stříhat. Tedy pokud si nechceš hrát a dávat mašličky a chodit s ním po výstavách. Náš má i papíry, ale na výstavě jsem nikdy nebyli. Jen bych rozhodně netvrdila, že je to gaučák. Miluje procházky, aportuje, hlídá mi teď i mladšího syna a se starším spí v postely, když u nás někdo vezme za kliku, tak jsem zralá na špunty do uší jak štěká, že někdo jde.
A má velkou výhodu. Nelíná. ![]()
Jednu nevýhodu má. Jak je šlechtěnej a malej. Tak teď v zimě dost trpí, je často nastydlej a zvrací.
andela píše:
za mě Čivavu néé, pokud chceš k dětem, tak čivavu néé. jednoho čivavýho kluka máme, s dětmi mu to moc nepasuje, je to gaučový pes, … jak říká můj přítel .. přešlechtěnej blbec.o čivavě a yorkšírech diskuze tady
Máme Čivavky dvě fenku (10 let) a pejska (2 roky) a s Davídkem se milují, takže asi záleží na povaze každého psa zvlášť, ale já bych neměnila ani za nic pokud jde o malého pejska, jorkšíři jsou strašně uštěkaný, maltézáčka mají známý a je to takový prdlouš, starší děti se s ním vyřádí, ale na malou byl moc hr. Takže za nás mohu čivavu doporučit, jsou to miláčkové:-). Davídkovi je teď rok, takže je pěkně prohání a tahá za uši, ale oni ho pořád milují a oblizují:-).