Jaký pejsek do bytu?

4
30.1.11 14:38

Jaký pejsek?

Ahoj, chtěla bych si koupit nějaké štěňátko. Ale protože bydlím v bytě mělo by to být spíše malé plemeno, aby se vlezlo i do kabelky (když pojedu mhd). Chtěla bych nějaké co má takovou delší srst. Třeba maltézáček. Nebo by se mi líbila i čivava. Taky mi jde samozřejmě i povahu pejska. Prosím o nějaké tipy na pejsky. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
30.1.11 14:54

civava jorksir maltezacek nebo nejakyho toho uklepanyho srnecka (ani nevim jak se to jemnuje…asi nejakej pinc ci co :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
30.1.11 14:56

Tak záleží jak moc malý plemeno, jorkšír je hodně malý, maltezáček je moc hodný a hezký. My máme fenečku ši-tzu moc mazlivý pejsek a vhodná k dětem, hravá, je chlupatá a má 4,5 kg. Už máme druhou, první bohužel byla už moc nemocná a museli jsme jí dát pryč :cry: bylo jí tehdy 13 let.

http://si-tzu.hafici.cz/
Sice se musí česat, ale hodně lidí to řeší tak, že je nechají trošku přistříhnout, pokud s nimi nejezdí na výstavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
30.1.11 14:57

ratlik, nebo kralici jezevcik.. ? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.1.11 14:58
Monny89 píše:
ratlik, nebo kralici jezevcik.. ? :wink:

Trpasličí pinč nebo Pražský krysařík, spíš teda ten krysařík. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
30.1.11 14:59

za mě Čivavu néé, pokud chceš k dětem, tak čivavu néé. jednoho čivavýho kluka máme, s dětmi mu to moc nepasuje, je to gaučový pes, … jak říká můj přítel .. přešlechtěnej blbec 8-) .

o čivavě a yorkšírech diskuze tady

• Citovat
  • Upravit
veronikavi
30.1.11 15:02

pokud to chceš do kabelky,tak jedině čivava či pražský krysařík…ale povahy nic moc

• Citovat
  • Upravit
29436

Mě třeba napadá ještě Boloňský nebo Havanský psík, patří společně s Maltézáčkem mezi Bišonky, nebo třeba Čínský chocholatý pes (v osrstěné variantě), Lhasa Apso. To je asi tak všechno, co má dlouhou srst jako Maltézáček. Pak třeba s polodlouhou ta Čivava, Japan Chin, Trpasličí nebo Toy Pudlík, Papillon …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

ja jsem pro kraliciho jezevcika, rodice meli chovnou stanici, kazdy rok malinkaty stenatka, a to mam mladsiho brasku, takze vim, ze spolu skvele vychazeli.. je to mazel, hodny pejsek, nekouse, ani moc nesteka, samozrejme zalezi na vychove.. :pankac:
Na vahu maji 3-4kg a vejdou se do kabelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
30.1.11 15:04

a zapomela jsem maji i dlouhou srst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.1.11 15:04

jo shitzu ale muzou byt taky dost veliky…moje mamka uz je ma lety a bezne se pohybujou v rozmezi 4 - 10kg..a to uz do kabelky nenarves…jinak tady ty malinky pejskove nejsou povahove nikdy nic moc…vetsinou to hodne steka…vseho se boji..ale dogu do kabelky nedas no :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.1.11 15:05

Chtěla bych pejska kterému by nevadily dlouhé procházky a třeba i jízda v mhd. Jedna moje známá má maltézáčka a ten vůbec nesnese jízdu v autobuse, tramvaji atd. Taky to určitě zákeží všechno na tom, jak ho k tomu budu vést od malička. Jinak, maltézáčky zbožňuju ale jsou prý nároční na údržbu srsti. Děti nemám a v blízkosti ani žádné nejsou, takže čivava by taky šla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.1.11 15:09

Shit-zu a malézáčci se musí denně česat, jinak jsou plný dredů. Já bych doporučila bišonka.
Jezevčíci jsou taky fajn, ale tvrdohlaví, tak záleží i na tom, jaké máš se psy zkušenosti.
Jorkšír je teriér, tak k dětem (a pro začíátečníka - pokud jsi) taky moc ne. Čivava a ratlík jsou moc malý a křehký.
Za mně teda toho bišonka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

jak jsem psala, tak za mne hlasuji pro dlouhosrsteho kraliciho jezevcika, se mrkni tady
Pisi tu, ze je to rodinny pes, to mohu potvrdit, das ho do kabelky, jsou to lovecky psy, takze maji radi prochazky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Maggie pokud chceš dlouhosrsté plemenu právě typu Maltézáček, tak budou náročná všechna (pravidelné koupání, česání a fénování) nebo jej nechat ostříhat do nějakého krátkého slušivého střihu. Já bych ti třeba doporučila Kavalír King Charles španěla, ale ten už má váhu taky kolem 8 - 10kg, takže to není pejsek do kabelky. To snad jen ta Čivava nebo Pražský Krysařík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný