Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla bych poradit s výběrem bazénu. Chceme ten, co jde zapustit http://www.mountfield.cz/…BNA1111.html něco takového bych si pžedstavovala. Máme ale 9m holčičku a tak nevim, jestli by nebylo lepší, nechat ho nad zemí, což se mi tedy moc nechce. A máte někdo zkušenost s moundfieldem? A nevíte, jestli se dá koupit bez filtrace? Tu totiž máme. děkuju! ![]()
s mount. máme zkušenosti výborné. Máme bazén, ale nad zemí. Nemusím se bát nechat děti blbnout na zahradě, když lezou do vody, vidím, je na schůdkách, když nechci aby do vody šly, vyndám schůdky a nikdo se tam nedostane. Až budou větší a budou dělat mejdany, nikdo opilý náhodou do vody nespadne. Dotaz na filtraci - spíš u prodejce, ale myslím, že to půjde
Ještě jsem chtěla dodat - pokud ho chcete zapustit, rozhodně bych trvala na nějakém pevném oplocení, s dvířky, které malé děti nemají šanci otevřít. Takových utonutí pádem do bazénu je každý rok v novinách několik.
Ahojky my mame skoro stejny a mame ho v zemi,je teda okolo toho dost prace a dalsi naklady,ale mame pejska a taky planujeme dite,tak okolo bazenu delame plot a dvirka
a jinak si myslim ze filtrace bude u tech bazenu jako soucast ![]()
ahoj
Bazén od Mountfieldu máme už pátou sezónu. A jsme stále spokojení. V odkazu, který jsi dávala je v ceně podle toho co jsem z něj vyčetla jen ten bazén.
Děkuji
no oplocení u nás na zahrádce asi moc možné nebude. vejde se tam jen ten bazén.. nevim jak to řešit..dáv at pozor v tomto nestačí.. ![]()
Jaja 84 a na kolik vás vyšli náklady okolo a co tím myslíš? Tedy mimo písku, ´pravy okolo bazénu a tak.
Ta filtrace není součástí. Většinou právě lákaji na super cenu, jenže to je holá konstrukce a bez filtrace. My máme už asi pět let ten kulatej 5,5m, v zemi je jen asi 50cm a celý to vyšlo v akci okolo 30tis.
A další provozní náklady se snížili úpravou filtrace. Běží bez chlóru, jen s kilčem soli a měděnýma tyčkama. ![]()
jestli já můžu radit, tak dávat pozor skutečně nestačí, tedy ono znáš to, v 99 případech stačí a pak..... já bych zapuštěný bazén jen tak volne na zahradě a malé dítě dohoromady nepořizovala.
Vím, že to není takový luxus, ale máme neadzemní, je tedy z půlky zapuštěn do svahu, tam je obehnán nepropustným živým plotem z thůjí. Až obě holky vyrostou natolik, že pro ně bude bezpečno, pak se teprve pořídí kopaný, jestli vůbec, tenhle nám na to koupání stačí.
Ale bez plotu bych zapuštěný bazén nepořídila.
@MuffinkaM píše:
Ta filtrace není součástí. Většinou právě lákaji na super cenu, jenže to je holá konstrukce a bez filtrace. My máme už asi pět let ten kulatej 5,5m, v zemi je jen asi 50cm a celý to vyšlo v akci okolo 30tis.A další provozní náklady se snížili úpravou filtrace. Běží bez chlóru, jen s kilčem soli a měděnýma tyčkama.
@terinka4444 píše:
no to bys mohla být poklad a podělit se o inovaci, malá má ekzem, nemůže do chlloru, a ta kyslíková dezinfekce nás sežere![]()
![]()
Tak jsem si to došla nechat vysvětlit. Jestli mě něco hooodně dalece míjí, tak je to chemie a fyzika.
Princip elektrolýzy. Takže vyhledat přes google, pokud domácí kutil nebude vědět. Do vody se dává sůl a filtrace je upravená tak, že jsou tam zavedený ty měděný tyčinky o průměru 8mm a někde je tam transformátor na asi 12voltů, na to je to napojený. No a tim, jak to lehce probíjí to likviduje bakterie, svinčík vezme standartně ten písek. Nově se snad do těch filtrací montujou UV lampy, který maji stejnej efekt. Ale to nevim, bylo mi to sděleno. ![]()
uv lampu máme, běží 12 hodin denně, ale efekt to nemá žádný
zjistím, jestli je můj manžel kutil
ake vidím to bledě.
@Jiiriinka1 pritel musel vykopat obrovskou jamu,kdyby to kopal cele rucne tak tam stoji jeste ted,takze si pujcil nejakej bagrik.Pak se to muselo vybetonovat,zasadil se bazen a ted se resi to okolo,zasypani.Dali tam pisek a oblili betonem a ted tam davaj okolo dlazbu.Ten bazen byl v akci asi za 15tis a tohle okolo asi na 30tis
ale az to bude tak to bude pekne.A nebo si ho kup a nech ho nahore a az deti povyrostou tak ho dejte do zeme ![]()
@terinka4444 říkáš, že UV lampa nic moc jo? Švagr si jí objednal a můj chlap nad ní taky přemýšlí ![]()
@Jiiriinka1 píše:
Ahojky,
chtěla bych poradit s výběrem bazénu. Chceme ten, co jde zapustit http://www.mountfield.cz/…BNA1111.html něco takového bych si pžedstavovala. Máme ale 9m holčičku a tak nevim, jestli by nebylo lepší, nechat ho nad zemí, což se mi tedy moc nechce. A máte někdo zkušenost s moundfieldem? A nevíte, jestli se dá koupit bez filtrace? Tu totiž máme. děkuju!
Presne tento bazen azuro 404 planujeme ted koupit,nebo ten a dva metry delsi. Nejdriv jsme chteli zapustit,ale vzhledem k tomu,ze nemame finance na rozdavani,mame 21 mesicni dite a chteli bychom se letos jeste koupat,tak letos,popripade pristi rok nechame bazen nadzemi z duvodu bezpecnosti maleho a pejska,na zastreseni bohuzel penize nemame a v budoucnu bazen dame do zeme,az bude vic financi. Ten dle odkazu je bez filtrace,pouze samotny bazen. Nyni maji v akci za 30tisic ve vybave de luxe,bazen zdarma,plati se pouze za vybavu,ten asi koupime my.
Tak my letos místo bazénu žabinec
ale příští jaro už určitě, ted bychom riskovali, že kvůli bazénu nedostavíme
ale půjdem určitě do laminátového ( plast, bez té folie ) i s těmi schůdky uvnitř, ne žebřík. Na zastřešení nám hned tak nezbyde, tak plůtek. A kdyby tam náhodou vlezli psi, tak dokážou po schodech sami vylézt, ale po žebříku by se ven nedostali ale dovnitř ano, jsou zvyklé z překážek ale v panice zpátky ven ne. Na chatě jsme měli nadzemní a vlezli dovnitř a pak jsem je musela vytáhnout ven sama.
Nevím jestli tu ještě někdo reaguje, koukám, že to jsou starší příspěvky…ale zkusím to.
Včera jsme si koupili tento bazén Azuro 404 a řešíme jestli částečně do země nebo navrchu… pokud máte nědo tento bazén navrchu co od ním máte? Beton? Pokud ano jak silný beton by pod to měl být…Nějak nepobírám ten jejich návod co tam malujou, přijde mě to strašně složitý
Nejradši bych oddrnovala plac 6m na 6 mětrů ale to ai takhle jednoduše nejde co? ![]()