Jaký postřik na rajčata?

369
16.6.15 16:43

Jaký postřik na rajčata?

Zdravím, potřebovala bych poradit nějaký zaručený postřik nebo něco takového na rajčata, aby nechytla plíseň. Nejsem zkušená zahradnice, takže se v tom vůbec nevyznám :) Předem děkuji za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3630
16.6.15 16:48

@Martina 25 kuprikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.6.15 17:40

Jo ten s mědí. Tohle má u nás na starosti manžel. Můžu se ho zeptat. Byla jsem proti, ale to pak z toho není nic. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.6.15 17:56

Letos zkoušíme poprvé propíchnout stonek měděným drátem. Poradil nám to jeden velmi zkušený zahrádkář, dělá to prý léta letoucí a zatímco sousedům kolikrát rajčata plíseň sežrala, jeho úroda byla ušetřena. Princip je jednoduchý…z měděného drátku se měď uvolňuje a funguje tak v podstatě jako ten postřik s mědí. Po pravdě…nemáme odvahu to zkusit na celé úrodě, ale pár rajčat jsme napíchli, tak uvidíme, zda je to opravdu takový zázrak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.6.15 18:02

@Kakika ahoj, to je pro mě zajímavá novinka. A jak ten stonek propichujete? Neměla bys fotku? Díky moc, M. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
16.6.15 18:05

@Kakika To je zajímavý. Mně zas radili kdysi Němci, že zničím strom měděnými hřebíky. Ničí tak prý stromy, aby nemuseli žádat úřady o povolení k poražení. Takže bych to s tím rajčetem a drátkem radši jen zkusila. Prý několik hřebíků zlikviduje strom, takže jeden drátek by to rajče mohl taky dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.6.15 18:08
@Pipi 00 píše:
@Kakika To je zajímavý. Mně zas radili kdysi Němci, že zničím strom měděnými hřebíky. Ničí tak prý stromy, aby nemuseli žádat úřady o povolení k poražení. Takže bych to s tím rajčetem a drátkem radši jen zkusila. Prý několik hřebíků zlikviduje strom, takže jeden drátek by to rajče mohl taky dát.

Prosím tě, kde kupuješ měděný hřebíky? Nám radili na ten strom vápno. Ale my jsme stejně ve fázi, kdy máme na zahradě les a soused pořád hučí, abychom dali pryč stromy, ale my je nedáme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
16.6.15 18:11

@tiffany Já jsem to nepraktikovala, zatím zůstalo u teorie :-). Prý se používají na sauny, takže když je nenajdeš v obchodech typu Bauhaus, tak u někoho, kdo dělá sauny. I to mi vyložili ;). Strom prý uschne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.6.15 18:31

@Malaga jasně, vyfotím, ale dnes to nebude. Jsem lazar a jsem ráda, že se udržím na židli :zed:

@Pipi 00 Neděs mě, že si zabiju rajčata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
16.6.15 18:48

@Kakika To je fakt zajímavý, taky si počkám na fotku
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek