Jaký používáte šampon?

4109
27.4.14 19:40

Jaký používáte šampon?

Ahoj, jak již název diskuze napovídá, zajímá mě, jaký používáte šampon pro sebe a jaký pro vaše dítko?
Já to střídám, teď zkouším obyčejný šampon s výtažkem z břízy za cca 40 Kč/500 ml protože mě poslední měsíc hrozně svědí pokožka hlavy a mastí se mi vlasy. Vyzkoušela jsem už snad skoro všechny šampony v běžné cenové relaci na trhu a pořád žádná změna, tak už nevím co s tím. Myju si vlasy každý druhý den, protože se mi dost mastí a často mám pocit, že se kolikrát udrbu :roll: :zed:

Na dítko teď používám šampon od Johnsson - zelený s kondicionérem, ale vůbec nevyhovuje. Přijde mi, že se po něm vlásky hodně zacuchávají, místo aby šly lépe rozčesávat. Jinak jsem s ostatními šampony od Johnsson spokojená - levandulový a heřmánkový jsou super.

Jak to máte vy?
Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
27.4.14 19:44

Ahoj, tak jestli tě svědí pokožka hlavy a mastí se ti zkus Nizoral, ten přímo léčí a na malýho používám Mixu a nemůžu si vynachválit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.4.14 19:45

@Dragobella já střídám Niveu, Dove a Loreal - vše pro poškozené a barvené vlasy. Kluk má ježoura 3 mm, takže má sprchový gel a mydlí si hlavu tim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
27.4.14 19:45

@Leniczka23
Děkuju za tip, ale zrovna ten Nizoral si nemyslím, že by mi pomohl. Nemám lupy, žádná kůže se mi neodlupuje :think: :nevim:

NIZORAL šampon je přípravek určený k léčbě kožních infekcí vyvolaných plísněmi nebo kvasinkami. Šamponem může být ošetřena vlasatá část hlavy i rozsáhlejší plochy na hrudi nebo v obličeji. Zmíněná postižení kůže se obvykle jeví jako olupování kůže na hlavě v podobě bílých šupinek (lupů), červeno-hnědé skvrny se žlutými nebo bělavými šupinami, obvykle na obličeji nebo hrudi (seboroická dermatitida), malé hnědé nebo bělavě zbarvené skvrny nepravidelného tvaru objevující se na trupu (pityriasis versicolor). Pomocí šamponu NIZORAL můžete tyto infekce léčit a infekcím předcházet.

Jinak Mixu neznám, to je nějaká nová značka? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
27.4.14 19:47

Mě se vlasy taky hrozně mastí a zatím žádný šampon nepomáhá, musím je umývat každý den :roll: počkám si na rady zkušenějších :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
27.4.14 19:47

Dcera má šampon od Alverde. Já si taky myju vlasy ob den. Dřív jsem používala L´oreal, pak Syos, po něm jsem ale měla boláky v hlavě. V týdnu jsem omylem koupila balzám místo šamponu, takže jsem použila chlapův hair&body od Rossmanna a kupodivu mám vlasy i pokožku v pohodě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
27.4.14 19:48

Momentálně používám dětský z DM spolu s dítkem!-) Na svědění mi pomáhá šampony ředit vodou před vnesením na hlavu a po opláchnutí nakonec vlasy polít zředěným octem s vodou. Ten mi vždy pomůže od svědění 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Na mastící se vlasy mi zabral kopřivový - úplně obyčejný, akorát to pak chtělo zase používat balzám, protože dost vysušoval a vypadala jsem jak po ráně proudem.
Na dítě používám shaumu, ale u něj to je fuk, vlasů má pět po mně, takže to akorát ráno přelíznu kartáčkem na stranu a máme učesáno :-)

• Citovat
  • Upravit
394

Já pro sebe taky střídám, mám ráda Garnier Fructis, ale i jiný. Nemusim Niveu, ta mi moc nesedí.
Dětem jsem měla pořád niveu, byl skvělý, teď taky Garnier-zkusila jsem levnější, máme 3 děti, tak je spotřeba :) a super, je myslim jablko-kiwi. Malá má dlouhý vlasy a jdou krásně rozčesat. U nás na cokoli od zn. Johnsson alergická reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.4.14 19:50

Mám šampony dva, na první mydlení (mydlím dvakrát) mám úplně nejlevnější obyč mega flaška za hubičku. Na druhé mytí mám normální značkové, např. Schauma, Elseve, Head and sh., Gliss K., musím střídat, jakmile mám po sobě dvě stejné flašky, vlasy se mi mastí hrozně rychle a občas se začnou dělat lupy. Dětem kupuju, na co zrovna narazím, teď mají tuším dětský Elseve, starší stejně dávám kondicionér, má kudrliny, mladší ještě zvládnu rozčesat bez kondic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
27.4.14 19:51

@Dragobella Aha tak to nevím, mně kdysi v pubertě dávala kožní nějaký šampon co obsahoval síru, ten pomohl ale hrozně smrděl..:-D Mixa je celkem novinka no, je to francouzská kosmetika, má tam docela tradici a mají i pro děti i pro dospělé mrkni na net..a krááásně voní..hlavně tenhle http://www.parfums.cz/…v1-pro-deti/ myju se sním i já pak je ta kůže krásně vláčná, svoje vlasy tím teda nemyju, ale malýho jo a super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
27.4.14 19:53

Mě se vlasy taky strašně mastí, můžu mýt každy den :roll: a nejlíp se mi osvědčil obyč zelený (dám foto),sice se mi mastí ale nesvědí :dance:, ale je to individuální, ségře pomohl a to hodně obyč kopřivový z Penny, prostě musíš najít ten svůj, já taky zkusila kde co :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.4.14 19:54

Pro sebe střídám Alverde meruňkový, Head and Shoulders hydratační, Baleu a Syos na barvené vlasy. Mým vlasům je celkem jedno, co na ně napatlám za šampon.
A kluk má z DMk, myslím SauBär (nebo tak nějak) - je to sprchový gel a šampon v jednom. On si s tím hraje ve vaně a snaží se patlat sám, tak se mu to snažím usnadňovat :)

• Citovat
  • Upravit
10713
27.4.14 19:54

Alverde z dm :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
27.4.14 19:59

Jen Schaumu a Garnier.

• načítám...