Jaký povrch

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
106
7.8.06 20:21

Jaký povrch

Ahoj emimiňačky,
prosím Vás o váš názor co se týká podlahových krytin v obývacím pokoji a kuchyni. Za nějaký čas se budeme stěhovat do domečku, kde mají v současné době beton a na něm koberec v obýváku a v kuchyni korek. A já přemýšlím jakou podlahovou krytinu použít, protože to chci samozřejmě zmodernizovat.
Prosím poraďte
Díky
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
7.8.06 20:32

My budeme mit obyvaci pokoj s kuchynskym koutem a zvolili jsme dlazbu - pro kuchyn je nejlepsi, v obyvaku budou kamna a vychod na zahradu - takze se nam zdala dlazba nejlepsi. A je z tech kvalitnejsich krytin nejlevnejsi, dobrou koupis uz kolem 500 za metr… Rika se, ze je to studene, ale ja si to nemyslim, ted dlazbu mam a absolutne mi vyhovuje. Ovsem je treba koupit dobrou, nejlepe slinutou s vysokym PEI a R. Zkus kouknout na: http://www.egres.cz/fotogal.php?…
Ale kdybych si mohla opravdu vybrat, tak by se mi libila drevena masivni podlaha… Z nejakeho pekneho tvrdeho dreva… Jenze to opravdu tvrde a opravdu masivni stoji nejmin trikrat tolik co dlazba :(:(:( A nesvedci tomu pes a deti na odrazedlech :(:(:( Takze bude dlazba s velkym kusovym vlnenym kobercem uprostred mistnosti - teda ten koberec bude casem ;)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.8.06 20:36

CATE- ja hlasuju za plovouci podlahu v obyvaku a za lino do kuchyne. Ted maji krasna moderni lina, to je neco uplne jineho nez driv. Dlazdice my prijdou „neprijemne“ na chozeni a nesmi ti na ne nic upadnout, coz treba v mem pripade ne nerealne, mne upadne hrnec nebo cokoliv tak petkrat za den :((((
My bohuzel jsme si nemohli vybrat a tak mame i v kuchynskem koute drevenou plovouci podlahu a po 5 letech to je des a bes- asi desekrat na to vytekla mycka, okolo drezu je mokro porad a te drevne plouvoucce fakt staci par kapek vody nechat stat......Hodne stesti pri vyberu. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.8.06 20:40

Ahoj, já bych byla v obýváku pro parkety, my je máme nelakované, napuštěné olejem, bezvadně se to udržuje, děti na tom rajtujou. Když už se to odře, což se může stát, stačí zbrousit jen ten kus, znovu napustit olejem a je po problému :D Až raubíři vyrostou, zbrousíme to celý a bude jak nová. Jinak korek v kuchyni jsem měla v paneláku, bylo to moc příjemný, pružilo to, nic se nerozbilo, ale nevypadalo to nic moc. Teď mám v kuchyni přírodní gumu a je to super. Podobný marmoleu :wink:
Tak dobře vyber.
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
7.8.06 20:53

Rozhodne bych byla pro lino do kuchyne, mame Novilon, vypada super a udrzuje se taky dobre. Dlazba mi pripada studena a navic co na ni spadne, se rozbije. V obyvaku mame parkety, ale ty jsou tady puvodni, 70 let stary - nechali jsme je jen vybrousit a nalakovat a vypadaji krasne. Na novy bychom ale urcite nemeli, takze bychom to resili plovouckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
8.8.06 07:57

¨Taky mě toto téma zajímá, i když o stavbě baráčku zatím jen uvažujem.
Na kolik vás přišel 1m4 parket? Není levnější udělat jednu plovoučku na zničení a pak, jak děti povyrostou položit novou? Plovoučka nás vyšla stejně jako dobrý koberec.......... parkety budou několikanásobně vyšší náklady, co?
Díky moc za odpovědi, ¨Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.8.06 11:19

Ahoj holky, díky za tipy
jen by mě ještě zajímalo, jak řešíte to, když vaši miláčkové začínají lézt a chodit - mě totiž ty plovoučky připadnou dosti studené.
Díky Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
8.8.06 11:31

..

Příspěvek upraven 31.10.19 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
8.8.06 11:39

Ahoj, my máme v kuchyni dlažbu ( tu bychom nechali i při dalším rozhodování ) a v obýváku a ložnici máme plovoučku…tu už bysme nechtěli, je to hrozně studený a nemáš - li podlahový topení, tak domácí obuv je víc než nutná. Až to tu jednou budem předělávat a dělat další místnosti, tak jsme říkali, že plovoucí zrušíme a koupíme si masivní dřevěnou podlahu, švagr se švagrovou jí mají a na ní si klidně můžeš sednout a zadek tě nestudí :lol: Tak tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
8.8.06 11:40

Jo a ještě nám jedna věc na tý plovoucí podlaze vadí…jak se ty rohy odchlípávají a to nemáme žádnou levnou…stála 560kč za metr čtvereční, prostě tady jsme my osobně šáhli vedle :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
8.8.06 12:48

Tak my máme na chodbě, v kuchyni a v obýváku plovoučku a neměnila bych, v kuchyni mám pod nohama takový ten hadrový kobereček z ikey : jsem hrozné čuně tak potřebuju něco levného a pratelného. Minullý týden mi malý na chodbě převrhl celý kýbl s vodou - právě jsem dovytírala a i když vody bylo hodně, tak plovoučka nenasákla a nic se s ní nestalo. A v obýváku mi taky vyhovuje, malá tam má svůj koutek kde má stan s hračkama a hrací deku. Jsme v paneláku, takže mi studená nepřijde. My máme úplně tu nejlevnější. Tchýně si teď nechala dávat v baráku korkovou - je v takovývh zaklapovacích plátech jako plovoučka a vypadá taky moc pěkně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
8.8.06 12:50

Amynko - nevím jaké rohy myslíš - lišty? My jsme koupili takové pojezdy co se navrtaj do zdi a ty lišty se tam nasunou, můžeš je kdykoliv zase vysunout a schovat tam třaba kabel nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
9.8.06 13:56

Ahoj Cate, já bych potřebovala mít kouzelný prsten a měnit tip pokrytí každou chvíli. Máme v obýváku a v pokojíku koberec, v pokojíku nový levný,v obýváku starší ještě po předchozích majitelích, a to je zatím nejlepší.Vojtík totiž leze a začíná si stoupat a u kámošky,co má plovku,mu to pořád ujíždělo.A taky by mi vadilo,že je na studeným.Ale na druhou stranu,když vidím,jak drobí kukuřičný křupky a patlá to ožumlaný do koberce,tak by mě čert vzal. Vypadá to dost flekatě.No ale jednou za čas si půjčíme vodníka na koberce a všechny fleky vymizí.
V kuchyni je lino a jsem maximálně spokojená.
Takže moje rada:když jsou děti malé,tak klidně starší nebo levný koberec, který pak oželíte a až povyrostou-získají jistotu chůze,tak plovka.Ale je pravda,že kámoška má novou plovku,u „lepší“ firmy a rozjíždí se jí spáry.Tak těžko říct.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.8.06 19:58

Ahoj.

Kamarád podlahář to ve vlastním domku vyřešil takto: vstupní prostory, WC a koupelna - dlažba; chodby, kuchyň, jídelna, ložnice, pokojíky - lino (v pokojích hodně kvalitní se zalištovanými okraji - normálně bych to ani nepoznala, dekor jako plovoučka), obývací pokoj - parkety (sám by si dal plovoučku, ale byl to svatební dar - několik druhů dřeva na krásnou vykládanou podlahu, ale ta údržba :roll: ), herna ( nemají děti, takže pro dospělé) - obyčejná kobercovka.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný