Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chystáme se ke koupi kombinované chladničky s mrazákem a máme dilema: čtyřšuplíkový mrazák a menší chladničková část, nebo jen tři šuplíky a o to větší chladničková část? Lednice bude dvoumetrová. Jak to máte vy a jak vystačíte s místem? My jsme nikdy mrazák neměli, tak nevím, jak moc se využije. Bydlíme v Praze, ale rodiče jsou na venkově, takže nějaký králík nebo ovoce se najde. Zatím jsme sami, ale doufám, že nás brzo bude víc.
LEndulin
Tak ja bych volila 4 supliky a mensi lednickovou cast
I kdyz sme 3 tak lednice nam staci
Jo a doporucuji 2kompresorovou.........
Nas favorit Liebher, nebo ted i LG delaji moc dobre kombinace
K
Tak nevím jestli poradím, ale dám do placu své zkušennosti. Máme nyní lednici asi 180cm a je v ní jen malý mrazáček. Vždy jsme k tomu měli ještě mrazák samostatný - veliost asi metr. Vše se beze zbytku využilo. Nyní chceme půvoní kombinovanou lednici s mrazáčkem vyměnit za pouhou chladničku, protože i původní mrazící box jsme před nedávnem vyměnili za 180 vysoký mrazák. Opět musím říct, že to využiju. Jsme zatím tři a občas 4 nebo 5 (menželovy děti z prvního manželství) a prostě větší chladničku prostě potřebujeme. V mrazáku mám víceméně úplně vše. Různé druhy mas (vždy nakoupím větší množství v akcích, naporcuju, napytlíkuju amám vystaráno), zmrzliny, listové těsto, zeleninu, zamražené přebytky ovoce, MM atd atd. A chladničku potřebuju taky velkou, protože nakupuji vždy tak na týden a to se do malé prstě nevejde. Tak ti má zkušennost přijde vhod.
Ahoj my máme Libher už 4 roky. Slape jako hodinky. Máme tu nejvyšší. Mražák se 3 šuplíky nám bohatě stačí a to jsme 4. V dnešní době, kdy není problém nic koupit čerstvé to zvládáme v pohodě. Vybrli jsme si menší mražák na úkor větší ledničky a nelituji. Po návštěvě market je lednička plna, takže si nedovedu představit, jak bych to rvala do té menší
. A samozdřejmostí bych v dnešní době určitě považovala 2 samostatné motory. Přeji šťastnou ruku ve výběru. Sati
Myslím, že je potřeba vzít v úvahu, že chladničky mají ve spodní části kompresor, takže nejspodnější šuplík je vlastně poloviční. Alespoň u naší chladníčky to tak je, máme Electrolux, 2 kompresorovou se 3, tedy vlastně 2 a půl šuplíky a stačí nám to. Spíš máme vždy přeplněný prostor v chlazené části.
Co se týká počtu kompresorů, tak je na výběr 1 nebo 2. 1 kompresorové chladničky mají obvykle menší spotřebu el. energie. U 2 kompresorové může člověk např. před delší dovolenou vyprázdnit mražák a vypnout mražení. Obojí má své pro i proti.
Tak já se přidávám k dobré zkušenosti s 2 motorovou chladničkou se třemi šuplíky v mrazáku. Jsme tři (chceme být alespoň 4
), oba mí rodiče mají zahradu (rozvedení) a jsou to pěstitelé - šílenci
, takže máme do mrazáku stále co dát, přesto bych do většího mrazícícho prostoru na úkor toho chladícího nešla.
Když čekáme větší návštěvu a já udělám větší nákup, máme co dělat se do chladničky vejít - tedy ne my, ty potraviny
.
Díky moc za reakce, manžel byl spíš pro větší mrazák, já pro větší chladničku, tak mu to vytisknu
s 2motorovou počítáme. Taky mi v práci kolega radil samostatnou chladničku a velký mrazák, ale kam s tím v paneláku už neporadil
![]()
My sjme 4 a máme 3šuplíkový mrazák- je pravda, že ten třetí šuplík je užší, ale zase je vysoký - tam dávám zeleninu apod. Chladnička mi vyhovuje trochu větší - v létě tam můžu dát hrnce s jídle, příp. celý plech s buchtou, která by se v teple mohla zkazit příp. nachystané pohoštění (chlebíčky, chuťovky) na tácku pro hosty- když je to v létě.A ještě tam dá člověk i běžně používané věci.
Ahoj,
vyber si budes muset samozrejme udelat sama. Ale je to velice ruzne nam staci 3suplata a mame jeste misto.
Mamka vymenila(teda otec koupil) 4supliky za 3 a ted je z toho nestastna, protoze to ma uplne preplneny.
Tak zalezi na domacnosti a jakym stylem kupujete…
Myslim si, ze tady na diskuzi lze projednat jaky typ, ale velikost to musite mit dle sveho.
Moc jsem asi neporadila…
Kac
Kač, ptám se proto, že jsme zatím doma nikdy mrazák neměli (ani naši), takže nemám zkušenost s jeho využitím, hledám kompromis ve velikostech a kdo jiný by mi mohl poradit z praktické zkušenosti než vy tady
Na venkově u tchánovců je mrazák pultový a háže se do něj všechno možné… Ale jak vidím, tak tady vedou 3-šuplíkové.
Lendulin,
aha tak to je jasne. Ja jsem brala mrazak jako samozrejmy doplnek domacnosti. Tak to bych se taky vyptavala.
At najdes vyhodny kopromis.
Kac
Mame Liebher- 4 šuplíky. Stejně jsme museli dokoupit ještě samostatný mrazák, protože si mrazím ovoce a zeleninu, občas koupíme 1/2 prsete nebo krávu a je to kam dát. Určitě bych volila větší lednici pokud neplánuješ hodně mrazit.
Ahojky, já můžu doporučit dle vlastní zkušenosti.
2kompresory, 3 šuplíky mrazák, větší lednice…máme Indesit a spokojenost ![]()