Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám rok starou varnou plynovou desku Fagor. Docela rychle se zašpinily mřížky na hořících. Všechny prskance se připekly a nejsem schopna to vyčistit, i když jsem se snažila odstranit to hned po vaření. Nevíte někdo, co na to?
http://www.fagorcz.cz/…NAT%20varná%20deska.jpg
Ahoj, kam mi až paměť sahá, myslím, že to moje mamka odmočovala vždy v nějaké chemikálii, teď ale nevím, jestli to bylo Savo nebo louh. Spíš myslím ten louh. Ale bylo by asi lepší kdyby ti to tu ještě někdo potrvdil ![]()
Louh jsem nezkoušela. Ale všechno ostatní mi po odmočení nechává světlé mapy, skvrny apod.
Ahoj,
moje mamka má (měla) stejný problém. Má stejný sporák a kupovala nakonec přímo u Fagoru nové mřížky (lez přes internet objednat).
Je přesvědčená, že ty mapy tam zůstaly kvůli tomu, že jednou nechala umýt v myčce. ..........
Já, poučena - bych už do černého sporáku nešla lituju všechny, co ho musí leštit i po vaření vody
.
Bubu
Já jsem na myčku odvahu neměla (bohudíky
). Čistit desku mi nevadí, je to rychlovka (ale je fakt, že se to musí dělat často). Štve mně, že deska je v podstatě nová, a vypadá takhle. A teď, když je má mamka nové, je udržuje čím?
Tak teď jsem volala a prý se jí nejlíp osvědčily takový malý drátěnky, co už jsou napuštěný práškem. Mají je prý všude.
A na čmouhy na utřeným sporáku pomohl prostředek na okna (zase rada tchyně, ale funguje
)
Bubu
Díky za tip na drátěnky, určitě zkusím. Jinak ten čistič na okna používám taky, je to ideální.