Jak ošetřovat sedačku?

120
28.7.06 13:07

Jak ošetřovat sedačku?

Ahoj, koupili jsme si ve Scontu sedačku,ale bohužel při dodání na ní nebyla zmínka o materiálu a jeho ošetřování. :( Vypadá jako ta co měli ve Vyvolených2.Při přejetí rukou se ten materiál jakoby přečesává,takže hází takové „fleky“.jinak nevím jak bych to blíže popsala.
Máme malý dítě a potah jsem začala přehazovat bohužel pozdě.Takže když jsem se ji snažila zbavit flíčků,tak jsem na ní nadělala velké fleky(jakoby mapy) :cry:
Myslím,že byla ze začátku něčím ošetřená,protože do ní ta špína tak nelezla,ale teď bohužel přestože je nová,vypadá hrozně.Jen doufám,že jsem ji definitivně nezničila :cry:
Prosím poraďte,kdo máte s tímto materiálem zkušenost,jak ji čistit,popř.čím ji nastříkat,aby trochu odpuzovala nečistoty.
Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
28.7.06 13:12

Ahoj,

my máme sedačku z toho samého mat. a na údržbu je super. Když máš malý flíček, nebo třeba něco rozliješ, tak stačí vzít houbičku a trochu jaru a pak to přejet ještě jednou bez jaru.
Jednou za čas ji necháváme čistit stejně jako koberce.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
28.7.06 13:15

Ještě se také nechá napustit nějakou látkou a pak se tolik nešpiní,ale je to dost drahé.
Já být tebou, tak ji nechám vyčistit jako koberce a uvidíš , že bude jako nová. Čistili jsme asi 5× a vše poho.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
28.7.06 13:28

Ivule, díky,díky,díky…
Ani nevíš jak jsi mě uklidnila. :P Měla jsem v plánu ji nechat za nějaký čas vyčistit jako koberce a doufala v to, že pak ty fleky co jsem nadělala zmizí.Ale měla jsem strach,že mi řeknou,že tento materiál se tak čistit nesmí.
Takže ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
28.7.06 14:47

Ahoj,

nemáš zač. Já jsem také nevěděla, že se dá čistit stejně jako koberce, ale pak byl u nás známý právě čistit koberce a říkal, že už jich vyčistil hodně a bez problémů.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
28.7.06 16:01

ahoj,

sedačky se daji opravdu nainpregnovat. V Brně to provádí prodejce nábytku a jeden sedák stojí 550 Kč. Pokud si pamatuji radu prodejce sedačky, tak ty dražsí potahy se nesmí omývat acetonovýma přípravkama.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.10.16 23:43

Máme sedačku s touto látkou:
http://www.montero.cz/…11348_11.jpg
Máte někdo podobnou? Jak udržujete? Jak čistíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
14.10.16 23:31

@Sára 1 myslim, ze mame takrka stejnou latku. V prodejne Breno koberce jsme koupili sprej, kolem 480 kc a celou ji tim nastrikali, dvakrat a odpuzuje to ted vodu, nevsakne se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný