Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, koupili jsme si ve Scontu sedačku,ale bohužel při dodání na ní nebyla zmínka o materiálu a jeho ošetřování.
Vypadá jako ta co měli ve Vyvolených2.Při přejetí rukou se ten materiál jakoby přečesává,takže hází takové „fleky“.jinak nevím jak bych to blíže popsala.
Máme malý dítě a potah jsem začala přehazovat bohužel pozdě.Takže když jsem se ji snažila zbavit flíčků,tak jsem na ní nadělala velké fleky(jakoby mapy) ![]()
Myslím,že byla ze začátku něčím ošetřená,protože do ní ta špína tak nelezla,ale teď bohužel přestože je nová,vypadá hrozně.Jen doufám,že jsem ji definitivně nezničila ![]()
Prosím poraďte,kdo máte s tímto materiálem zkušenost,jak ji čistit,popř.čím ji nastříkat,aby trochu odpuzovala nečistoty.
Předem díky
Ahoj,
my máme sedačku z toho samého mat. a na údržbu je super. Když máš malý flíček, nebo třeba něco rozliješ, tak stačí vzít houbičku a trochu jaru a pak to přejet ještě jednou bez jaru.
Jednou za čas ji necháváme čistit stejně jako koberce.
Ivule
Ještě se také nechá napustit nějakou látkou a pak se tolik nešpiní,ale je to dost drahé.
Já být tebou, tak ji nechám vyčistit jako koberce a uvidíš , že bude jako nová. Čistili jsme asi 5× a vše poho.
Ivule
Ivule, díky,díky,díky…
Ani nevíš jak jsi mě uklidnila.
Měla jsem v plánu ji nechat za nějaký čas vyčistit jako koberce a doufala v to, že pak ty fleky co jsem nadělala zmizí.Ale měla jsem strach,že mi řeknou,že tento materiál se tak čistit nesmí.
Takže ještě jednou díky.
Ahoj,
nemáš zač. Já jsem také nevěděla, že se dá čistit stejně jako koberce, ale pak byl u nás známý právě čistit koberce a říkal, že už jich vyčistil hodně a bez problémů.
Ivule
ahoj,
sedačky se daji opravdu nainpregnovat. V Brně to provádí prodejce nábytku a jeden sedák stojí 550 Kč. Pokud si pamatuji radu prodejce sedačky, tak ty dražsí potahy se nesmí omývat acetonovýma přípravkama.
Irias
Máme sedačku s touto látkou:
http://www.montero.cz/…11348_11.jpg
Máte někdo podobnou? Jak udržujete? Jak čistíte?
@Sára 1 myslim, ze mame takrka stejnou latku. V prodejne Breno koberce jsme koupili sprej, kolem 480 kc a celou ji tim nastrikali, dvakrat a odpuzuje to ted vodu, nevsakne se.