Zatuchlá pračka - jak na to?

2133
21.7.06 10:40

zatuchlá pračka - jak na to?

Potřebovala bych poradit,
poslední dobou mi začla docela hodně smrdět pračka zatuchlinou. Nenechávala jsem ji vždycky otevřenou na vyschnutí a udělala se mi kolem bubnu a v těch přihrádkách na prášky plíseň. Vystříkání Savem sice pomohlo, ale zápach zůstal…nevíte, co s tím?
Koupelna je dobře odvětraná, s oknem, po použití Sava jsem pračku projela naprázdno, týden větrala bez používání…
Jinak peru v Missivě…

A smrdí pořád :-(

Díky moc za tipy!

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
21.7.06 10:44

Ahoj,

mám úplně stejný problém, vyprala jsem Savem na 90 st, a stejne nic, nevím, možná smrdí ty plastové odváděcí roury, fakt nevím, radu bych taky uvítala. Smrdí mi od toho celá chodba:(

Míša V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
21.7.06 10:46

Ahoj,

pry funguje ,kdy se prozene octem, misto prasku ocet pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
21.7.06 10:53

Je fakt, ze nez jsem presla na Missivu, tak jsem ocet pouzivala misto avivaze docela pravidelne…tak jdu vyzkouset. Diky!

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
21.7.06 10:58

máte dobře odvedený odpad??????ve správném sklonu a tak???to bývá příčinou......jinak ocet schvaluji :wink: hodně zdaru :! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
21.7.06 11:12

No my jsme se na podzim stehovali, je to po puvodnich najemnicich, jen jsme to zapojili. Koukala jsem za pracku, odpad je samostatne do zdi…ale ja netusim, jak to ma byt? Myslis, sklon hadice?
Diky Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
21.7.06 14:12

Pračka nám sice nesmrdí, ale plesnivá je v těch škatulkách na prášek a aviváž hodně… vyzkoušela jsem možný i nemožný…i ocet…nic. Prášek už dávám přímo do bubnu, takže se neucpává uvnitř, ale aviváž do šuplíku… děs běs a mám pocit, že na to existuje pouze jediná rada…

NOVÁ PRAČKA :twisted:

NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
21.7.06 16:04

NIKI - nedes me, mame pracku AEG teprve sest let a jsme s ni fakt doost spokojeni!!!!

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
21.7.06 16:08

jo jo sklon hadice a výška odpadu,kam vypouští vodu,máte to v papírech v návodu na zapojení myslím,,,každý opravář praček to ví… :P ,,,my jsme se taky radili,jen si nepamatuji podrobnosti :oops: :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
25.7.06 10:38

JITUTU - no instalatér to od té doby několikrát viděl a nic neříkal. Tak snad je to správně.

Každopádně jsem včera volala do obchodu, kde jsme pračku kupovali - takže buď to může být tím, že peru pořád na 40st. (a to peru…) nebo mi netopí pračka (což bych na 40 taky nezjistila - topí, právě ji projíždím znovu s octem na 95st) nebo neví. Doporučili mi jakýsi prostředek na vyčištění, ale kdy se pro něj dostanu, nevím…takže uvidíme, co udělá teď ta vyvářka.

díky za reakce

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
25.7.06 17:45

Holky,
tak dobrá zpráva je, že po projetí celého cyklu na 95 st. s octem se zdá, že pračka nesmrdí!!!! Hurááááááááá!
Teda a taky ťuk ťuk, že…

Předtím jsem to tím octem projela asi jen na 40…

tož tak
Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.1.08 22:37

Ahoj, řeším diskuzi zatuchlé ručníky. Mám dotaz. Jak to dopadlo s tím octem a zápachem v pračce? Ještě se vrátil?
Hm, snad to někdo nebude brát jako zbytečné dotazy o jednom. Ale zase jsem nezaložila další diskuze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.5.10 14:54

to zkusím s tím octem, nedávno jsem se zbavovala savem plísně a teda fakt to pomohlo, ale ten zápach je síla. Navíc máme koupelnu malou a bez okna, tak po každém praní suším, problém je v tom, že na 6 lidí v domácnosti peru každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.5.10 14:58

Kdysi jsem zaznamenal „babskou radu“, v místě, kde se opakovaně tvoří plíseň, postříkat nebo vytřít pětiprocentním roztokem modré skalice (síran měďnatý). Jestli to bude fungovat i na ten zatuchlý pach, to netuším, ale pomoct by to mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krajanka7
30.10.10 19:05

Pracku Fagor mam len 2 a pol roka,ale dnes som bola neprijemne prekvapena.V sitku vo vani sa mi zacal hromadit zvlastny odpad z pracky, vypadal ako vyprany papierovy kapesnik.Zistila som, ze to je plesen z plastovej hadice, z ktorej pracka vypusta.. :-? ..Najviac plesne sa mi uklada v tych zerezoch. Kupelnu casto vetrame, ale bohuzial to nestaci na presusenie hadice a u nas sa perie kazdy druhy den…Neviete mi poradit, ako by som mohla odmontovat vypustaciu hadicu a poriadne ju precistit? :nevim: Zda sa mi, ze je tam primontovana napevno a v navodoch sa o nej nic nepise…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný