Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebuji poradit,
Byla jsem s malým na procházce a chvilku jsme se honili kolem smrku, který byl oblepený smolou. Synek bohužel šlápnul do nějaké smolné louže a má celou sandálku olepenou. Něco jsem odrbala, ale moc to nešlo.
Nemáte nějaký trik na smolu? Jak jí dostat z boty?
Díky.
Ahojky. Jeden známý je truhlář a ten mi říkal, že na to pomáha obyčejné stolní máslo. Je to zvláštní,ale asi bych to zkusila.
Aldo, tak jsem myslela, že konečně použiju knížku Rady naší babičky, kterou jsem kdysi dostala a koukám, že o smůle tam nic není. Ale když zadáš do vyhledavače, tak vypadne třeba toto
http://tipy.vareni.cz/myti-a-cisteni
Tak hodně štěstí.
Věra
Spolehlivě to půjde ředidlem (možná i benzínem). Já mám v koupelně dřevěný strop a v jednom místě mi kape smola na podlahu - pokud se mi nechce do sklepa pro ředidlo, vystačím si i s odlakovačem na nehty.
Ahoj, na smolu z oblečení, mám 100% ověřené a hlavně účinné - pomatlat máslem, nechat působit, vyperu a po smole ani památky.
Ahoj, dcerka měla smůlu na bundičce, máme na zahradě borovici jako blázen, tak se stačí jen otřít a smůla je nalepená
Pomohl mi obyčejný odlakovač na nehty. ALe na botky použij benzin a určitě to půjde dolů.
Dana
Ahoj, potřebovala bych také poradit
Četla jsem že je výborný lak na nehty nebo technický benzín. Skvrnu mám na džínách tmavě modré barvy, a bojím se, aby mi to nevyžralo bílý flek :/
JÁ MAM SMOLU NA MIKINĚ, UŽ JSEM VYZKOUŠELA VŠE, ALE NEPOMOHLO. nEMÁTE NĚCO NOVÉHO K VYZKOUŠENÍ? DĚKUJI
Terpentýn (sežene se v drogerii ve velkém městě…) Jinak by mělo pomoct naškrábat „mýdlo s jelenem“ do kýble (fakt hodně koncentrované), zalít horkou vodou, nechat rozpustit a „smolnou“ věc v tom vymáchat… Případně to mýdlo nastrouhat přímo na skvrnu od smůly a dát do umyvadla s teplou vodou.
Ja zkousela olejem - obycejnym slunecnicovym, az jsem citila, z e uz nic, tak jsem pak myla olej jarem ![]()
Jakakoli mastnota, olej, maslo, sadlo - smula (nebo asfalt) se rozpusti v mastnote a ta se nasledne vymeje nebo vypere uz normalne.
@Pudloslava píše:
Jakakoli mastnota, olej, maslo, sadlo - smula (nebo asfalt) se rozpusti v mastnote a ta se nasledne vymeje nebo vypere uz normalne.
Jednoduše, srozumitelně - díky. ![]()