Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky ![]()
potřebujeme nyní strhnout hnusné tapety ( několik vrstev a snad i noviny tam jsou ) po původních majitelích. Prosím o fígl či nějaký přípravek.
Za týden máme objednané malíře a rodina mi tvrdí, že to nestihneme, jaká je to hnusná a z dlouhavá práce
.
díky moc za rady, Irias
ahojky, švára měl něco podobného a pomohlo hodně, ale opravdu hodně namočit a pak to dávali dolů takovou tou zednickou špachtlí,jestli víš co myslím ![]()
Nebo můžu půjčit naši Valerii - už strhala a sežrala skoro půlku otapetovaného jádra (výš nedosáhne…) ![]()
Veru, špachli máme nachystanou… díky
Missorko, škoda,že je Praha daleko, bereme každého pomocníka, natož tak zdatného ![]()
Irias
ještě… tu vodu na to stříkat třeba takovým tím rozprašovačem na kytky a nebo klíďo štětkou ![]()
Měli taky asi 4 vrstvy a byt 4+1 byl hotový za 4 dny ve 3 lidech ![]()
Nazdar kutilka! ![]()
Skarede stare tapety som strhavala pomocou takej nahrievacej masinky co varila vodu a hadicou sla para do takeho stvrocoveho drziaka ktorym som tie tapety akoby zehlila - system rozlepovania obalky nad parou.
Prechadzala som pooomaaaliiickyyyy po tapetach a hned za tym naparovacom som to lahucko odlupila spachtlou.
Slo to ako po masle (tiez viac vrstiev) a dodnes je to moja najoblubenejsia kutilska cinnost ![]()
Ja byvam vo francuzsku a tu dost funguje poziciavanie masiniek v tunajsich verziach Baumaxu, pripadne Kiloutou pre profesionalne masinky. Vazne ti to za to stoji, ide to s tym perfektne lahko a rychlo dolu! ![]()
Pre pribliznu predstavu, tu mas obrazok aby si vedela co hladat v obchodoch - ako vidis, ani to moc nestoji. (v tom bielo-zltom sa vari voda a to cierne je ten „zehliaci“ nastavec)
http://www.leroymerlin.fr/mpng2-front/pre?…
Tak nech sa vam to pekne podari. ![]()
souris
Litry vody, pořádná houba a močit a močit
, pak jely dolů i bez špachtle
Postup dle Lila, měli jsme 2 vrstvy… ještě před tím jsme je ovšem s bráchou pořádně počmárali, abychom dali průchod svým uměleckým vlohám
![]()
my to resili loni
meli sme prazdny byt, tak sme zaplatili cikanum, ty to strhali, i vanu si odnesli a bylo to hotovo za 2 dny
5+1
a slo to sakra tezko.........
hlavne zaplatit az po praci ![]()
K
Irias tak právě včera jsme tuto práci dodělali,respektive naši brigádníci z rodiny, kteří mi přišli pomoct. Tapet jsme měli na sobě asi pět a lepené byly přímo na panel. Strhávalo se to ve dvou lidech asi 3 dny, ale velice intenzivně. Vzhledem k tomu, že asi troje ty úplně nejspodnější tapety byly takové ty voděodolné,strhávali to nejprve na sucho špachtlema, aby strhli tu voděodolnou vrstvu a potom s rozprašovačem vodou s odstraňovačem tapet. Stejně to ale někde nešlo a proto zbytek obrousili bruskou na vrtačce. Je to děsná pakárna, přeju pevné nervy ![]()
díky všem,
jednoznačně vedou cigáni… hlavně v Brně je jich jak hub
![]()
Irias