Jaký prací prášek při lupénce?

756
20.3.17 11:46

Jaky praci prasek pri lupence

Dobrý den,

dceri 2 roky diagnostikovali lupenku. Jaky praci gel (prasek) pouzivate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65190
20.3.17 11:52

Dceři jí diagnostikovali nedávno, má malá ložiska. Ale nenapadlo mě měnit pro.na praní. Ani jsem se nikde nedocetla, že by to mělo vliv. Jsem zvědavá, co se tu dozvím od jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.3.17 11:54

Mám lupenku a striktně se držím zásady, že vyhovující kosmetiku a drogerii neměním. Takže pokud jí nedělá problém prášek, který momentálně používáš, nemusíš ho měnit. Jinak můžeš zkusit šetrné dětské prášky a 2× máchat.

• Citovat
  • Upravit
814
20.3.17 11:57

Pokud bych mohla doporučit tak prací prostředek na dětské od Eurony. Má certifikaci, takže se nemusíte bát, že by tam bylo něco co nemá být. Samozřejmě, že jen prací prostředek vám s lupénkou nepomůže, ale aspoň částečně to zmírní. Pokud chcete vědět více, napište mi email na skybova. katka@email.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
20.3.17 11:58

Bobek malý :?
Mám lupénku od 18ti let a prací prášek jsem nikdy neřešila. Kdyžtak bych pro malou měla zvlášť nějaký na citlivou pokožku, co nejvíc přírodní, aviváž to samé.. Na lupénku se musí „zevnitř“ - správná strava. U malého prcka to půjde hezky ovlivnit, musíte zkoušet a vypozorovat na co pokožka reaguje. Promazávat kokosovým olejem, bambuckým máslem..zkoušet a zkoušet :roll: MOC držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
1323
20.3.17 12:12

@Bezinka83: Nemyslím si, že prací prášek má na lupenku vliv. Mělo by se dbát na to, aby kůže nebyla suchá, takže pravidelně promazávat. Strava podle mě vliv taky nemá, ale tak vyzkoušet to můžete :) Jedná se o autoimunitní onemocnění, při těch se doporučuje jíst potraviny potlačující záněty, tj. potraviny obsahující omega 3 mastné kyseliny. Ale nepřeháněla bych to, podle mě se to takto moc ovlivnit nedá. U mě jednoznačně lupenku zhoršuje stres (což teda u dvouleté nevím, to asi až později) a pomáhají celkem spolehlivě volně prodejné přípravky (skin cap nebo přípravky od dr. Michaels, u dvouleté ale nevím, jestli je reálná aplikace - je to ve třech etapách a musí se nechat působit, skip cap je v tomto lepší, a dokonce i levnější, ale nevím, jestli ho můžou používat děti, obsahuje tuším zinek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
20.3.17 12:40

@nirei vliv na to aby se to zlepšilo to asi nemá, ale nemusí se to třeba zhoršovat, zůstane to tak jak to je. Určitě je dobré promazávat. Já sice s lupénkou své osobní zkušenosti nemám, ale mám kamarádky, které s ní bojují a při používání jiných pracích prostředků se jim to nezhoršilo, ba naopak, je to o něco lepší. Ale i ta strava udělá někdy hodně. Např. viz foto. Ale paní nemá lupénku, za to změnila celý svůj jídelníček, používá bylinky a komplet obměnila prací a mycí prostředky. Je ale samozřejmostí, že na každého to působí jinak. Možná bude chtít zkoušet než se přijde na to, co sedí a co ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
20.3.17 12:42

Manzel ma lupenku od 20 let, zadne masti a leky od doktoru nepomohly a zabraly mu az pripravky od dr. Michaelse. Je to teda drahy, ale fakt pomaha. Nevim, jestli muzou pouzivat deti. Peru v eko gelu a nebo DM prasku pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek