Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajímalo by mě jaké prací prášky používáte. Já peru kvůli malému v Persil Sensitive, jenže prádlo začalo po čase dost tvrdnout. Je to spíš vodou nebo pracím prostředkem. Aviváž vůbec nepoužívám. Je lepší možná na praní gel? Díky za rady.
tak zkusit tu avivaz?
taky jsem si koupila tento prasek, tak mi nerikej, ze je to z neho, jeste jsem ho neotevrela ![]()
Určitě to je vodou, protože jsem to už taky řešila s mojí mamkou, používala stejnej prášek a aviváž jako já, ale má strašně tvrdý prádlo a my bydlíme v jiným městě než oni a já mám prádlo měkoučký, takže to je 100% vodou.
Ale je fakt, že když dám jen prášek bez aviváže, tak to prádlo není tak moc měkký, takže to trošku ovlivní i ta aviváž.
Já ti nedoporučím žádný prášek, ale obycč jedlou sodu, někdy když peru záclony a bílé přidávám i prášek do pečiva. ![]()
Příspěvek upraven 26.01.12 v 11:05
Já dávala dřív aviváž a ručníky tvrdly taky. Asi to bude tou tvrdostí vody. Jde proti tomu něco udělat? Třeba něco přidávat do praní? Nevíte?
nevím jsestli s tím jde něco dělat, ať dávám aviváž nebo ne, prádlo mám tvrdé(dřív jsme prala v batoleti, ted mám ariel a budu zkoušet persil) Místo aviváže jsem dávala ocet- změkčuje vodu, zkoušela jsem i sodu a prádlo je pořád tvrdé- naše ručníky lze pužívat jako masážní !-) Taky jsem zkoušela žehlit ručníky, vyprat jen v octu a nic ![]()
Taky s tím docela bojuju. Pokud áte tvrdou vodu, zkus přidat do přihrádky na aviváž trošku octa. Neboj, prádlo ti tím nenačichne, pokud to nepřeženeš. Pokud pereš vyloženě bílé prádlo můžeš použít i sodu nebo prášek do pečiva. Mě se do tvrdé vody osvěčil spíš gel.
My dřív bydleli v Anglii a tam jsem používala Persil gel a za celé 4 roky žádná známka tvrdnutí prádla. Tady jsem ještě ten Persil gel nezkusila, koupím ho a uvidím. Když ani to nepomůže bude to vodou. Neexistují třeba pračky, které by tu vodu nějak upravovali ![]()
Tak ja pridavam do prani jeste do hlavniho krystalickou sodu, zda se mi, ze je to lepsi.
Misto avivaze jsem davala ocet, jenze jsem se minule docetla, ze to rozezira bambusove vlakno… tak jsem to prestala pouzivat, kdyz peru ponozky nebo plenky a nedavam nic, jen davam 2× vymachat bez niceho.
Zkoušela jsem kdeco a nakonec přišla na jediné řešení…šetřit, šetřit, šetřit a koupit si dobrou sušičku - je to zázrak, když jsem poprvé vatáhla ručníky, doslova jsem se s nima mazlila
Fakt super a to nemluvím o dalších výhodách (úspora času, skoro nežehlím, vychytá to vlasy, chlupy, žmolky ze zapomenutého kapesníku, ušetřím za aviváž…)Miluju jí ![]()
Persil gel ti tvrdou vodu určitě nezměkčí. Buď teda aviváž (např. Silan Sensitive) nebo bez zbytečné chemie - ocet. Mně se hodně osvědčil
a navíc ochrání i pračku.