Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já ne. Maximálně přendám do menšího kastrolku, když v lednici není dost místa. Uvařené jídlo se ale snažíme dojíst druhý max třetí den. Pokud předem vím, že bychom to nesnědli, oddělám trochu stranou do misky s víčkem, nechám vychladnout a dám hned do mrazáku.
prendavam to co zbyde, lepe se to vejde do lednicky, nez v hrnci
Nepřendávám, většinou co uvařím, to hned sníme. Do misek přendávám jen to, co NÁHODOU zbyde. A taky podle hrnců. Třeba polívku v malém hrnci do ledničky dám, když vím, že ho nebudu potřebovat. Tchýně přendává, moje máma ne.
Jenom to co nesníme, to pak přendávám do misek, protože v hrních by to zabíralo hodně místa - většinou zbyde fakt troška. A dojí se to druhý den, max. třetí, ale to už muž nechce ![]()
Přendaváním bych si zdvojnásobila dobu strávenou pak u dřezu…
takže ne, ale stejně u nás dlouho nic nevydrží. A když jo, šoupnu do lednice buď v původním nebo přendavý v menším hrnci. ![]()
hkac píše:
Já ne. Maximálně přendám do menšího kastrolku, když v lednici není dost místa. Uvařené jídlo se ale snažíme dojíst druhý max třetí den. Pokud předem vím, že bychom to nesnědli, oddělám trochu stranou do misky s víčkem, nechám vychladnout a dám hned do mrazáku.
Ještě dodám, že do krabiček nepřendávám hlavně proto, že mi to přijde škoda nádobí - do lednice dávám většinou v tom, v čem to pak můžu ohřát (mikrovlnku nemáme, tekuté ohřívám v kastrůlk, pevné v parním hrnci). Jen z papiňáku přendávám do jiného kastrůlku, páč papińák používám téměř denně, takže by mi chyběl. Když jsme měli mikrovlnku, tak jsem naopak do krabiček dávala.
hkac píše:hkac píše:Ještě dodám, že do krabiček nepřendávám hlavně proto, že mi to přijde škoda nádobí - do lednice dávám většinou v tom, v čem to pak můžu ohřát (mikrovlnku nemáme, tekuté ohřívám v kastrůlk, pevné v parním hrnci). Jen z papiňáku přendávám do jiného kastrůlku, páč papińák používám téměř denně, takže by mi chyběl. Když jsme měli mikrovlnku, tak jsem naopak do krabiček dávala.
Přesně tak. Pokud budu jídlo ohřívat na plotně, zbytečně bych našpinila krabičky. Buď přendám do menšího kastrůlku a dám do lednice, nebo když je toho hodně, dám ve velkém hrnci do spíže nebo na verandu (tam máme fakt hodně chladno).
Ywett píše:
Nepřendávám, většinou co uvařím, to hned sníme. Do misek přendávám jen to, co NÁHODOU zbyde. A taky podle hrnců. Třeba polívku v malém hrnci do ledničky dám, když vím, že ho nebudu potřebovat.
Taky tak.
Nepřendávám, do ledničky max. přehodím do menšího hrnce. Do misek přendávám jen to, co chci zamrazit.
Když zbyde tak přendávám a dávám do mrazáku v miskách.Když pak spěchám nebo se mi nechce vařit jak se to hodí ![]()
Přendavám podle toho jak to budu ohřívat. Pokud je to něco co se musí ohřát na plotýnce tak to hrnce, pokud to může jít do mikrovlnky tak do misky. Každopádně vždy do menšího.
naspinene nadobi mi nevadi, cim vic, tim lip. jsem nadsena z nove mycky ![]()
Anielkha píše:Ywett píše:Taky tak.
Nepřendávám, většinou co uvařím, to hned sníme. Do misek přendávám jen to, co NÁHODOU zbyde. A taky podle hrnců. Třeba polívku v malém hrnci do ledničky dám, když vím, že ho nebudu potřebovat.
A já také tak.
Ahoj všem
?
Mam dotaz přendaváte uvařený oběd do misek s víkem. Ja ano, naučila mě to mamka. Takže uvařím obed a šup do misky či misek. Az to vychladne tak dám do ledničky a mám to přehledné. Co vy