Jaký prášek na bolest? Sirup ani čípek nezabírá

10937
29.3.12 09:47

Jaký "prášek" od bolesti

Ahojky, chtěla bych se poradit, jeslti se to také někomu nestalo. Syn nedonošený nyní skoro rok korigovaně 10 měsíců poslední dobou nesnese žádné sirupy typu Nurofen po těch se začne dávit a zvrací. A když mu dám čípek tam mě ho zase vytlačí.
Nevíte co jiného od bolesti?? Jak půjdeme v roce k doktroce tak se pozeptám, ale ted mu rostou zoubky a je uplakaný a já nevím co mu dát. Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
29.3.12 10:05

Zkus se podívat na googlu do příbalového letáku od dětského Paralenu, od kdy ho děti můžou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:13

@PetiteFillette Ten by možná byl od půl roku, ale mě jde o to, že třeba nurofen apod. ho dráždí v krku, mě to taky teda škrabe, a to jen ochutnám, tak aby taky neškrabal. :think: Nemáš zkušenosti???
Moje dcera zase ulítavala na nurofenu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.3.12 10:15

Já myslela tabletku, že bys mu ji rozdrtila a dala s troškou čaje. Jdu se mrknout, jestli ho nemám doma, co tam píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:16

Aha, to mě nenapadlo. Díky pozjištuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:18

Našla jsem tento od 9. měsíce.http://www.lekarna.cz/paralen-125-tbl-20×125mg/ Zkusím díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943

Tak na krabičce se píše, že je Paralen 125mg vhodný pro děti od 3 let, ale uvnitř v příbalovém letáku nic takového nepíšou a dávkování začíná na 9kg - dávkování 1tbl v max.denní dávce 600mg, tzn. 4tbl/den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 10:21

A jak zavádíš čípek? Já si vždycky pomáhám teploměrem, že ho tam zatlačím, případně chvilku podržím, čípek se musí zavést za svěrač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:24
@Gladys píše:
A jak zavádíš čípek? Já si vždycky pomáhám teploměrem, že ho tam zatlačím, případně chvilku podržím, čípek se musí zavést za svěrač.

zavádím až tam tzv. zapadne a přidržím, ale do půl hodky je i ze stolicí venku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 10:31
@EvaG píše:
zavádím až tam tzv. zapadne a přidržím, ale do půl hodky je i ze stolicí venku. :think:

Aha, takže podrážděním konečníku se spustí reflex a vykadí se :think: Opakovaně jsi zkusila zavíst? Když bude čerstvě vykaděný, tak už by tam pak mohl čípek zůstat.
Jinak si myslím, že i rozpustit příslušný kus prášku můžeš, stačí si spočítat kolik účinné látky dostane třeba v tom sirupu a místo toho rozdrtit příslušnou část prášku a podat třeba zamíchaný v přesnídávce či něčem oblíbeném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:34

Opakovaně jsem nezkoušela, přece jen jsem měla strach, že by se „předávkoval“ ale rozdráždí ho to tak, že pak jde třeba 3× po sobě i kdyby tam měl být jen malý bobík.

Zkusím v teda ten prášek, rozdrtit. Díky za info. Prášek mě nenapadl. Poradím se o dávce v lékarně. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 10:34

Teď koukám, že u panadolu baby suspenze je v 5ml, což by měla být dávka pro něj, 120mg. Běžná tableta má 500mg, takže čtvrtka tablety by měla odpovídat té dávce v suspenzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.3.12 10:38

Zkoušela jsi Panadol sirup? Je pravda, že Nurofen je takový „divný“ v krku, ale Panadol se mi zdál v pohodě ;)

Tabletku bych ročnímu nedávala už jen proto že je to tableta :) Rozdrcenou ti podle mně taky nevezme, je to snad horší než ta suspenze nurofenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:38

@Gladys moc děkuji. On jako nedonošený a z porodnice vybavený práškama je asi na ně alergický v jakékoliv formě. Ale ty sirupy, to byl boj, vždy to z něj vyletělo. Jen se k němu přiblížím s lžičkou tak jak kdyby to věděl, tak začne hysterčit a řvát. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí