Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se poradit, jeslti se to také někomu nestalo. Syn nedonošený nyní skoro rok korigovaně 10 měsíců poslední dobou nesnese žádné sirupy typu Nurofen po těch se začne dávit a zvrací. A když mu dám čípek tam mě ho zase vytlačí.
Nevíte co jiného od bolesti?? Jak půjdeme v roce k doktroce tak se pozeptám, ale ted mu rostou zoubky a je uplakaný a já nevím co mu dát. Děkuji za info.
Zkus se podívat na googlu do příbalového letáku od dětského Paralenu, od kdy ho děti můžou..
@PetiteFillette Ten by možná byl od půl roku, ale mě jde o to, že třeba nurofen apod. ho dráždí v krku, mě to taky teda škrabe, a to jen ochutnám, tak aby taky neškrabal.
Nemáš zkušenosti???
Moje dcera zase ulítavala na nurofenu. ![]()
Já myslela tabletku, že bys mu ji rozdrtila a dala s troškou čaje. Jdu se mrknout, jestli ho nemám doma, co tam píšou.
Našla jsem tento od 9. měsíce.http://www.lekarna.cz/paralen-125-tbl-20×125mg/ Zkusím díky.
Tak na krabičce se píše, že je Paralen 125mg vhodný pro děti od 3 let, ale uvnitř v příbalovém letáku nic takového nepíšou a dávkování začíná na 9kg - dávkování 1tbl v max.denní dávce 600mg, tzn. 4tbl/den.
A jak zavádíš čípek? Já si vždycky pomáhám teploměrem, že ho tam zatlačím, případně chvilku podržím, čípek se musí zavést za svěrač.
@Gladys píše:
A jak zavádíš čípek? Já si vždycky pomáhám teploměrem, že ho tam zatlačím, případně chvilku podržím, čípek se musí zavést za svěrač.
zavádím až tam tzv. zapadne a přidržím, ale do půl hodky je i ze stolicí venku. ![]()
@EvaG píše:
zavádím až tam tzv. zapadne a přidržím, ale do půl hodky je i ze stolicí venku.
Aha, takže podrážděním konečníku se spustí reflex a vykadí se
Opakovaně jsi zkusila zavíst? Když bude čerstvě vykaděný, tak už by tam pak mohl čípek zůstat.
Jinak si myslím, že i rozpustit příslušný kus prášku můžeš, stačí si spočítat kolik účinné látky dostane třeba v tom sirupu a místo toho rozdrtit příslušnou část prášku a podat třeba zamíchaný v přesnídávce či něčem oblíbeném
Opakovaně jsem nezkoušela, přece jen jsem měla strach, že by se „předávkoval“ ale rozdráždí ho to tak, že pak jde třeba 3× po sobě i kdyby tam měl být jen malý bobík.
Zkusím v teda ten prášek, rozdrtit. Díky za info. Prášek mě nenapadl. Poradím se o dávce v lékarně.
![]()
Teď koukám, že u panadolu baby suspenze je v 5ml, což by měla být dávka pro něj, 120mg. Běžná tableta má 500mg, takže čtvrtka tablety by měla odpovídat té dávce v suspenzi
Zkoušela jsi Panadol sirup? Je pravda, že Nurofen je takový „divný“ v krku, ale Panadol se mi zdál v pohodě ![]()
Tabletku bych ročnímu nedávala už jen proto že je to tableta
Rozdrcenou ti podle mně taky nevezme, je to snad horší než ta suspenze nurofenu ![]()
@Gladys moc děkuji. On jako nedonošený a z porodnice vybavený práškama je asi na ně alergický v jakékoliv formě. Ale ty sirupy, to byl boj, vždy to z něj vyletělo. Jen se k němu přiblížím s lžičkou tak jak kdyby to věděl, tak začne hysterčit a řvát. ![]()