Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chi se jen zeptat.Malej má od včera teploty kolem 39.Včera mu začalo týct z nosu a z očiček.
Dnes uiž z těch očiček neteklo jen je ma takový malinky,ale z nosu mu teče pořád má to jak vodu.Zítra se chystáme k mudr,ale vás se chci zeptat nemá s tím někdo zkušenost bojím se,aby opět neměl ATB.
Děkuji za rady
Takhle malé tělíčko se vyrovnává s nemocí tím, že má horečku, aby teplo zničilo viry, bakterie. Dáváš něco na snížení?
Pokud nebude mít horečku i zítra ráno, tak bych asi ani k dr nešla. Dá vám nějaké kapky do nosu jen, nebo jí jen zavolej. Teče mu z nosu průhledný soplík?
Dávám na srážení panadol.Teče mu to uplně průhledný tak mu to nevykapávám.
Nerostou mu zuby? Náš má vždycky šílenou vodovou rýmu a horečky k zubům. Ale trvá to max. 3 dny.
Asi bych se řídila tím, že když po 3 dnech horečky neklesají, tak se poradit s doktorem.
Tak to závidím, že už máte všechny. Náš má právě ode dneška rýmu a horečky a už jsem nahmatala pod dásní stoličku. Už se těšim, až budou všechny zuby venku.
Přeju brzké uzdravení ![]()
Pokud by horecka pretrvavala,taky bych sla zitra k dr.Nas maly mel 40horecky 4dny,mel rymu,na pohotovosti rekli ze ma zanet nosohltanu,jeste nas poslali na ORL,ouska pry dobry…nakonec jsme skoncili v Hradci kralove na operaci,mel zanet str.ucha a rozjelo se mu to do hlavicky…
Rikala jsem jim,ze na usnim pry mel ouska vporadku,pry se ten zanet muze vyskytnout do 12 hodin
Maly nesmi nastydnout a uz ma zase trochu rymu..
Malej mel minuly tyden to samy..Vysoky horecky a za 2 dny mu zacalo tyct z nosu a pak silenej kasel.Doktorka nam doporucila zabaly pri opravdu vysokych horeckach,srazet teplotu,ale jen pokud ma nad 38C,doporucila sinecod na kasela kapky do nosu..Antibiotika jsme nedostali,nase doktorka je na ne opatrna,a ja jsem za to rada..Ted to ma kazdy druhy dite,alespon tady kolem nas jsou vsichni nemocni..At jste brzy zdravi!! ![]()
Ted to vsude radi,ja mam doma to same.Prve starsi pres 40horecku za dva dny mladsi(20mes),dneska je to plne tri dny,co ma pres 39C,takze zitra uz jdu.(nase dr.rika,ze po plnych trech dnech horecky k ni kdyz tak na kontrolu,protoze prve tri dny stejne nic nezmuze..),horeckujem od sobotni pulnoci..
Teď jsme to absolvovaly s dcerou také,já doma vydržela 4 dnys teplotou kolem 39 ,pediatr řekl,že je to viroza,pak jsme jeli v neděli na pohotovost,tam nás zhospitalizovali,poslali na ORL,tam při vyšetření to vypadalo nejdřív dobře,pak udělali tympanometrii a zjistila,že v obou ouškách je tekutina,takže obě píchli,z kultivace vyšel stafylokok a skonnčily jsme na vnitrožilních atb.Pokud bude mít tvůj malej i zítra teplotu,určitě bych k dr.zašla
A pozoruješ nějaké jiné potíže,třeba pláče víc v noci?
Abych dala ATB, musel by to k tomu byt uz sakra duvod. Dela vase dr. CRP? Je pro lecbu ATB rozhodujici.
At je brzo lip. ![]()
Syn mel 3 dny jen na noc 39,5,ale bez kasle a ryma takova,ze bych to rynou nenazyvala,ctvrty den teploty i pres den a ma anginu.
Tak jsme nikde nebylii.Dneska poprvé v noci byl nevrlej,le neplakal.Panadol asi zabral.Ráno bez teploty jen má lesklý očička a pořád mu teče z nosánku.Dnes je teda nějakej protivnej tak nevím.Náš doktor dělá málo crp a to mě štve vždy řekne angína jako blázen a nasadí antibiotika ![]()
aalisku to CRP si můžeš na vlastní náklady vyžádat v laboratoři,ale upřímně řečeno,ačkoli jsem zdravoťák tak tomu z prstu moc nevěřím.Dcera teď měla CRP negativní a v nemocnici pak lehce zvýšené,ale sedimentaci 105/130,takže už hodně rozjetá infekce.POkud je nevrlej v noci,klidně bych to na ty uši tipla,Sára se vždycky po Nurofenu sklidnila a usnula,a měla to v obou uších.Rýmu měla jen trošku,ani ne hustou.No uvidíš,pokud bude mít teplotu ještě dnes,určitě bych k dr.zašla.Přeju,ať je brzo líp ![]()
Ještě mě napadá - na angíny trpěla starší dcera,tak jsem se je naučila rozpoznávat sama - pokud se ti podaří probojovat se mu do pusy,tak to bývá fakt dobře vidět,dcera měla vždycky zrovna bílé čepy a pohmatem bylo cítít to zduření jakoby pod čelistí ![]()