Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bella29 píše:
aalisku to CRP si můžeš na vlastní náklady vyžádat v laboratoři,ale upřímně řečeno,ačkoli jsem zdravoťák tak tomu z prstu moc nevěřím.Dcera teď měla CRP negativní a v nemocnici pak lehce zvýšené,ale sedimentaci 105/130,takže už hodně rozjetá infekce.POkud je nevrlej v noci,klidně bych to na ty uši tipla,Sára se vždycky po Nurofenu sklidnila a usnula,a měla to v obou uších.Rýmu měla jen trošku,ani ne hustou.No uvidíš,pokud bude mít teplotu ještě dnes,určitě bych k dr.zašla.Přeju,ať je brzo líp
Normílní teplota je do těch 37,do 38 je zvýšená,nad 38 už je horečka je třeba tlumit.Moje nejstarší na uši právě taky trpěla,skončila s drenážema bubínku a teď to měli dvojčata,oba naráz a vůbec jsem to na nich nepoznala,jen Sára měla vždycky jednou denně špičku 39 a v noci se budila se řevem a po Nurofenu usnula.Jelikož jsme léčili laringitidu,uši mě vůbec nenapadli,takže když mi ten dr. řekl,že píchne obě,málem jsem se vyvrátila,ale bylo to třeba.A za dva dny píchali ucho i synovi,kterej neměl ani ty horečky,jen zvýšené teploty a pokašlával,pak mu to vylítlo na 39 a taky ucho,přitom si na něj nesahal,jen zase v noci se často budil.Jsem si myslela,že jsme si to užili se starší a už bude klid a vypadá to,že spíš budeme opět častí zákazníci ORL
![]()
Jejej tak držím palečky at se tomu vyhnete.Mě nikdy uši nepíchaly,ale prý je to strašná bolest a hned se potom uleví.Zejtra půjdem k doktorovi tak se na to optám.Musím tam stejně se starší se ji udělal asi nějakej egzém nebo co to má už mi z toho začíná hrabat ![]()
Tak jsme dnes byli u doktora a dal nám antibiotika
máme trošku srajdičku a zahnisaný krk.
Je pravda,že od včera mi nic moc nechtěl jíst jen studenější a řidký jinak nejedl a dnes jsem mu mussela oběd taky rozmixovat a nepodávat uplně teplý když byl teplejší už to nechtěl.Takže nás asi zkolila nějaká chřipka ![]()
Ahoj holky,
obnovuji téma.
Syn má druhý den horečky a i když střídám paralen s nurofenem, které mu vždy zaberou, tak do těch tří hodin mu to zase naskočí nad 39st.
Větší problém mám, ale s tím, že mi celý den dnes nechce jíst ani pít. Vypil cca 8dcl za celý den a nenacpu to do něj ani když mu dám sladkou šťávu nebo čaj ![]()
Byli jsme ráno u mudr, ale jelikož to nebylo ještě 24 hodin od začátku, tak mám čekat co se z toho vyklube. Poslouchal ho a nález 0. V krku má evidentně povlak a jíst ani pít nejspíš nechce od bolesti v krku. Co teď? mám se rozjet pro něco do lékárny? Máte s něčím dobrou zkušenost? Nebo mám počkat do rána, jestli se nezlepší???
@portia já bych zkusila obklady na sražení, pže nad 39 už je to dost
malá měla taky tři dny 38,5, nic nejedla, ale zato furt jen pila
@shina zkoušela jsem octové ponožky, ale líp mu zabírají ty čípky
Pro mě je momentálně největší problém, že nepije
a evidentně ho bolí v tom krku. Nepoliká sliny a tudíž hrozně slintá. Když už polkne, tak u toho kňučí
Teď naštěstí spí, konečně usnul.
Jo a taky mi mudr říkal, že pokud se osype, tak je to 6-tá nemoc.
Jsem docela překvapená jak je zmořenej, protože v prosinci měl 40,5st při neštovicích a řádil tady na odrážedle a vymýšlel blbosti, byl totálně k nezasvavení
ale teď celý den pospává a reaguje úplně jinak ![]()
@portia aha tak to je horší
nevím jestli bych nejela na pohotovost, třeba zítra ať není dehydratovaný, když nechce pít… pže to sou už hodně vysoké teploty
Syn měl když mu byl rok chřipku, tři dny měl nesrazitelnou teplotu 39-40, nepil, nejedl, tři dny suchou plínu
Ten třetí den ráno dle dr. zatím dehydratovaný nebyl (prý bylo dobře, že ani nečůral) ale dostali jsme žádanku do špitálu na kapačky, že pokud nic nevypije tak večer máme vyrazit..No odpoledne vypil 50ml a postupně během cca dvou dnů začal pít i jíst. Asi bych zítra zajela na pohotovost pokud něco nevypije. Už nevím co kvůli té dehydrataci kontrolovala, myslím, že fontanelu ![]()
A zorničky se kontrolují… ale už nevím jak mají vypadat.. sem dostala njaký leták o dehydrataci
My teď taky měli dva dny horečky k 39, červenej krk, ale po dvou dnech to přešlo.
O té dehydrataci jsem slyšela, že se pozná tak, když zmáčkněte kůži na bříšku a vrací se pomalu - není tak pružná, tak je malý dehydratovany.. Ale těžko říct jestli laik pozná, že se sráží pomalu.
Pokud nepolyka sliny, jed na pohotovost, nebo tam aspon zavolej a porad se. drzim palce.
Jo a dehydratace muze byt rychla - dnes je vedro! Radsi nepodcenovat. Cekat 3 dny pri nepiti je hazard.
Jo a dehydratace muze byt rychla - dnes je vedro! Radsi nepodcenovat. Cekat 3 dny pri nepiti je hazard.