Jaký další jazyk se učit?

1719
28.2.12 10:01

Jaký se učit další jazyk?

Ahoj,umím anglicky a chtěla bych začít s dalším jazykem.Ale neumím si vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1315
28.2.12 10:03

Španělština ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.2.12 10:04

A z jakých vybíráš? Záleží jestli chceš aby to byl světový jazyk, nebo aby byl lehký.. nebo jestli jezíš do zahraničí na nějaké konkrétní místo a chtěla se tam domluvit..

Příspěvek upraven 28.02.12 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505

Zalezi, k cemu, kdy a kde chces dalsi jazyk pouzivat - urcite se hodi znat Nemecky (kvuli praci), Francouzsky (kvuli praci a turistice), Spanelsky (domluvis se ve velke casti sveta), Italsky (jednoduchy jazyk a fajn pro domluvu na dovolene), Rusky (nadherny jazyk, lehky pro nas se jej naucit a fajn pri praci nebo turistice) a pak Mandarinska Cinstina (tezky, ale domluvis se s hoooooodne lidma) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351

Já už se několik let dokopávám ke španělštin(mám za se bou asi 5 lekcí :oops: )… Vybrala jsem si jí ,protože mi přijde hezká na poslech.. Třeba francoužština,nebo ruština mi zase zní trošku jako když zvracíš :mrgreen: :mrgreen: .Řídila bych se tím,co mi hezky zní a taky,jestli ten jazyk někdy využiju..Jinak umím německy,anglicky a ze SŠ ještě trošku rusky(ble!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7

v dnešní době těžko říct, němčinu nebrat, španělštinu nebo fráninu :-)

• Citovat
  • Upravit
11896

Ruština :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.12 10:05

ta je docela zajímavá,přemýšlela jsem i o portugalštině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.2.12 10:06

Francouzština nebo němčina.
Budoucnost má čínština, ale já bych to nedala. :mrgreen:
Jednoduchá je italština, španělština.

Anebo „I skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.12 10:07

no čínštinu bych asi taky nedala,je to hodně složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
28.2.12 10:08

Portugalstina je vyborna - ted jsme se vratili z dovolene z Brazilie, portugalsky neumim, ale umim Spanelsky a Italsky a tak hlasim, ze Portugalstina uz sla pak lehce :) … s kazdym jsem si pokecala - znas to, ruce nohy gesta :) .. pokud chces s nejakym latinskym jazykem zacit, tak Italstina je opravdu velmi jednoducha, Spanelstina a Portugalstina jsou tezsi v gramatice a jsou velmi podobne, ale Portugalsky se v Evrope moc nepokecas, krome Portugalska jako takoveho, tak asi by byla lepsi Spanelstina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.2.12 10:08

Já osobně bych šla do španělštiny :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.2.12 10:09

A k čemu chceš ten jazyk? Pro radost? Nějaké jazyky „umím“ ve smyslu schopnosti porozumět a domluvit se, ale chtěla jsem další a tak jem zkoušela španělštinu a čínštinu. Španělština je fajn. Čínština, pro mě překvapivě, není asi až tak složitá, ale je pro lidi, kteří jsou schopní se šrotovat. To ta španělština je přeci jen jazyk, který má spousty slov hodně podobných jako němčina či angličtina a nakonec i jako čeština. (Tím samozřejmě myslím základy slov v psané formě, kdy si lze odvodit, co ten text znamená a snáze si tak člověk ta slova pamatuje.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.12 10:10

jenom tak pro radost.A abych taky trochu trénovala mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
28.2.12 10:11

Španělština je moje láska, ale Němčina je praktičtější - do německy mluvících zemí je to nejblíž a je tam i dost práce, taky je to největší obchodní partner pro ČR - takže dost pracovních příležitostí i u nás.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze