Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych si koupit šicí stroj pro začátečníky Zn Singer, prosím o radu jaký typ. Budu sit čepičky, nákrčníky, teplacky, nic složitého, rozpočet do 2500,– dekuji
Raději by jsem si koupila starší stroj jiné značky. Nebo nový, ale nikdy Singer ani Brother mám oba a jsou to šunty, bohužel.
Všechny Singrovky co jsem kdy měla v ruce byli dost poruchové… Kromě dost starého co měli moje rodiče, takový zabudovaný ve stole (elektrický, ne ten šlapací). Teď mám Verona 200 optima a super, ale 5 tisíc no.
@Achetka já mám singer promise a jsem spokojená už 5let, kamarádka ho má taky a také spokojená a ještě jedna má také singer, ale trošku lepší..za mě ano ![]()
@Achetka Já mám Singer už přes deset let a šiju hodně a spokojenost veliká.
Jinak bych ti doporučila cokoli z řady Tradition, s tím jsem se začínala učit. Teď jsem zběžně nakoukla online a jsou kolem 2500 - 3000. Který model přesně je v zásadě jedno - pokud začínáš, stačí ti do deseti stehů, čili stroj, který má na přehazování stehů kolečko. Stroje, které mají více stehů, už mají pro jejich volbu tlačítka a displej - tolik pro základní orientaci.