Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
poradíte jaký sirup se vám osvědčil a zabral na počínající kašel u malého dítěte(2roky) díky všem
To by mě taky zajímalo.
Náš dr. doporučuje jitrocelový sirup, u našeho téměř dvouletého nezabírá vůbec.
Zítra jdeme k dr., tak doufám, že poradí něco jiného. Švagrové mají dobré zkušenosti s Hedelixem a Stoptussinem
Moje švagrová používá MUCOSOLVAN a prý za tři dny bylo po kašlíčku.
Příspěvek upraven 20.02.11 v 22:39
To mě taky zajímá, malej vždy začne tak nenápadně kašlat, ale pro mě zlé znamení, vždycky se mu to rozjede a skoro pokaždé skončíme se zánětem průdušek. Zrovna ted začíná trochu kašlat a já už se dopředu bojím co z toho bude. Nám na ten počínající kašel dr. poradil Bronchipret, tymián a břečťan sirup, minule to docela zažehnal, tedy ne uplně, ale ustál to po dlouhé době bez ATB ![]()
U malé mi taky nejlíp zabral Stoptussin, je jí jedno jestli kapky nebo sirup, naštěstí mi vezme obojí, ale kapky jsou chuťově pěknej hnus ![]()
Naopak Hedelix nezabral vůbec
Ještě chválím Prospan. Asi každému zabere trochu něco jiného - jako se vším ![]()
Na vlhký kašel Mucosolvan (příp. jirocelový sirup), na suchý, dráždivý kašel třeba Stoptussin (nebo Robitussin.
Tak u nás tymiánový domácí sirup, fakt pomůže. 250 ml vody a 200g cukru (stačí 150), nechat povařit 20 minut, po vypnutí nasypat 10g tymiánu a louhovat do vychladnutí. Podávat po lžících (polévková), ze začátku 5× denně, potom stačí 3× denně. A do pěti hodin (17:00).