Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte holky,
už mám zase nějakej problém. Špuntíkovi jsem obejvila v pátek večer za krkem takové pupínečky.Myslela jsem, že je to zapařené,tak sem to neřešila. Ale v sobotu ráno, když jsem ho oblíkala z pyžámka, tak jsem se nestačila divit. Měl celej krček osypanej k tomu dvě taková kola na zádech a tu a tam ťumplík na bříšku. je to spíš taková krupička. Na omak takové hrubé. Celou sobotu jsem ho otírala heřmánkem a sypala suchým pudrem. Večer mi přinesla tchýně z lékarny Sudocream, že jí to poradila lékarnice.Na noc jsem ho namazala a dnes ráno má sice vyrážku pořád,ale už není tak červená jako včera.
Nic nového nepapal, jen jsem asi před týdnem koupila od JB olejíček na dobré spaní a mýdlo do vody. Měl trochu rýmu, tak od Lerosu čaj na nachlazení. Myslíte, že by to mohlo být z toho? Omlouvám se za sloh ![]()
Příspěvek upraven 20.02.11 v 15:16
No já sem si to původně myslela také,ale takhle hodně…nevím…
Ještě jsem zapomněla udat, že ho to asi nesvědí nějak jinak se nechová…
Já myslím, že čím mín to budeš ošetřovat ( heřmánek, krémy..) tak tím to bude lepší..přeci jen nevíš co to je, tak nemůžeš léčit..
Počkej pár dnů a uvidíš.
Ahoj, měli jsme pravděpodobně to samé, akorát že měl osypaná celá záda a trochu i na břichu, byla jsem s tím u dr. a ta mi napsala kapičky Fenistil 3×10 kapek a že to bylo z nachlazení, přitom nachlazný nebyl, ale měl trochu rýmu, tak to bylo asi od toho, omývala jsem na doporučení heřmánkem a po pár dnech braní kapiček to vymyzelo. Taky ho to vůbec nesvědilo a měl jeden vedle druhého a vypadalo to jako potničky, kůži měl jak struhadýlko.
Pettulle píše:
Ahoj, měli jsme pravděpodobně to samé, akorát že měl osypaná celá záda a trochu i na břichu, byla jsem s tím u dr. a ta mi napsala kapičky Fenistil 3×10 kapek a že to bylo z nachlazení, přitom nachlazný nebyl, ale měl trochu rýmu, tak to bylo asi od toho, omývala jsem na doporučení heřmánkem a po pár dnech braní kapiček to vymyzelo. Taky ho to vůbec nesvědilo a měl jeden vedle druhého a vypadalo to jako potničky, kůži měl jak struhadýlko.
To by mohlo být ono, měl celý týden trochu rýmu, bez teplot a na pár místech má pupínek vedle pupínku…krk celý a bříško tu sem, tu tam ![]()
asi jo, malej mi začal zase trošku pokašlávat a má rýmu a koukala jsem, že mu zase pupínky vyskákaly ![]()
tak jsme dneska byli navštívit paní doktorku a jsou to nejspíš jen potničky, pro jistotu máme přijít ve středu na stěr z krku na spalničky, ale teplotu neměl a krk má bílý…nemám ho ničím mazat, jen nechat kůži dýchat…tak uvidíme…
Dobrý večer, malý má rok, a zhruba v půl roce se mu objevila taková krupička na tvářích, jenže to přešlo na ručičky, a teď i nožičky. V lékárně mi doporučili sudokrem, který nepomohl, poté mi doporučili Dexeryl krém, poté Erevit, také Clorane které jsme už nezkoušeli. Podle popisu mi to trošku připadne, jako co píše paní Klovasa. Paní doktorka nám taky dala fenystil v roll on, aby jsme tím mazali, ale nepomohlo nic. Na kožní nám řekla, že to exzém není, a že to děti prostě mívají. Včera jsme navštívili dermatolog. centrum, tam nám paní doktorka řekla, že je to pravděpodobně Keratosis pilaris…taková ta „husí kůže“, a že to možná ani nikdy nezmizí, s čím se mi nechce smířit. Nemáte s tím prosím některá zkušenost? Jinak nám ještě paní doktorka řekla, že by malému udělali odběr z hlavičky, aby zjistili, jestli není na něco alergický.