Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potřebuji radu. Malá 2,5 roku, má už třetí týden kašel, doktorka dala Stoptusin a na noc čtvrtku Dithiadenu. Nezabralo to, šli jsem k dr. znovu, udělala test crp negativní, dala nám Erdomed, bere ho od středy a kašel pořád stejný. Nejvíc kašle v noci i přes ten Dithiaden. Mám chuť koupit obyčejný Jitrocelový sirup nebo něco jiného? Prosím poraďte. Nechápu, že se toho nemůže zbavit…Děkuji za rady
Máme to samý.. Malá dostala Sumetrolim, má to už přes tři týdny. A na noc půlku Dithiadenu. Taky se mi zdá, že moc nezabírá. Jinak Jitrocel nebo Prospan na vykašlávání. Na tlumení Sinecod, Tussin, Ditustat.
My kupujem Stodal a nebo Prospan, ale nevím, jestli ot neni od 3 let..
Cibulový s domácím medem. Je to levné, když správně ochutíš, tak i dobré a velmi účinné. Pro děti se doporučuje červená cibule, protože není tolik aromatická a přesto stejně účinná jako bílá ![]()
Atemol od firmy Hádek. nám vždy zabere do dvou dnů. dávám do aromalampičky do pokojíku i 3× denně kapku do pusy.
@bessy u nás pomáhá ten jitrocelový, nebo tymiánový /vyrobíš klidně doma podle receptu na netu/…
Ahoj, kdyz je syn nemocny, tak mu davama jitrocelovy sirup a cibuli s medem.Mazu mu hrudnik mentolem a nebo davam zabal z medu a nebo nahraty obyc. stolni olej. ![]()
Adam měl nejdřív suchý kašel, tak jsme dávali stoptusin, pak mu zvlhnul, tak mucosolvan sirup a doktorka mu předepsala spiropent sirup a to pomohlo hned první noc..
My jsme veškeré sirupy na kašel zrušili, protože to stejně nepomáhá
Syn byl loni první rok ve školce, kašlal skoro furt a pořád jsem mu něco cpala a stejně to k ničemu nebylo. Dělám mu cibulový čaj s medem, několikrát denně a když se to podchytí úplně zezačátku, tak to i pomáhá. Potom teplé olejové zábaly na hrudníček, ale tam opatrně s tím teplým olejem, aby se nepopálil!
Plus teple oblékat, aby neprofoukl na hrudníček, dávám už teď na mikinu nebo slabší bundu vestičku ![]()
Spiropent je na předpis a na chycené průdušky! Sama ho nasadit nemůžeš..
Tymianova mast na hrudnik a tymianovy sirup-doma udelany. Druhy den bylo po kasli.
@tterka píše:
Cibulový s domácím medem. Je to levné, když správně ochutíš, tak i dobré a velmi účinné. Pro děti se doporučuje červená cibule, protože není tolik aromatická a přesto stejně účinná jako bílá
Můžeš prosím napsat recept.. asi to neumím správně ochutit, malý mi to bojkotuje.
Nejvíc kašle u jídla a v noci…jak se dělá cibulový čaj? O zábalu nemůže být řeč. Teď máme období, kdy jakékoli léčebné procedury u nás selhávají. Ten cirkus, když jí chci dát kapky nebo prášek…
nebo smrkání
přitom všechno umí.
@j.a.n.i1 hele já jen rozmašíruju cibuli a osladím (cukr nebo med) a dávám jen tu šťávu. ta je sladká s tou nemá problém ani maličký dítě
@bessy večer po koupání malé udělej olejový zábal…
obyč olej ohřej, nalej na plenu a obal hrudníček, na to igelit a omotat a nech to aspoň 2 hodiny…
jeee ted koukám, holky už to psaly
Na noc pořádně vyvětrat, vyvýšit postýlku
malá at hodně pije, ředí se tím hleny, bylo by faj, když je možnost aby je vyplivla
a přes den můžeš hrudníček jen masírovat–jako by zdola směrem nahoru a nebo krouživé pohyby
a to samé i zádička