Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, mám otázku, mám rok a půl starého syna. Mě je 22let.Syn je hrozně řivej když ho dám na zem tak nemám šanci skoro umýt ani nádobí. Pořád mě tahá za nohy a huláká mam mam mama (to jsem já
) otvírá skříňky, tahá těstoviny atd co je na poličce. Někdy to nedělá a chvilku si hraje, ale nevydrží být chvilku sám. Nebo třeba dneska u mudr. sme byli na kontrole a malej mi seděl na klíně a pořád hulákal a vrtěl se stoupal si na mě něco tahal už sem ztoho na nervy. Pořád na něj vyjíždím a je mi ztoho pak smutno že je malej a já celej den říkám nenene to nesmíš nebo i zakřičim a plácám přes ručičky
Myslíte si, že jsem špatná máma? Prosím upřímně. Strašně mě to trápí
A ještě myslíte si, že syn je hyperaktivní?? Nebo je jen živější? I mě bouchá do obličeje a mě pak napadaj špatný myšlenky, jako, že už ho nechci a tak
Přitom ho nadevšechno miluju a hned jak na něco pomyslím tak si to vzápětí vyčítám, v noci nemůžu spát. Promiňte, že jsem se tak rozepsala, ale ptřebovala sem se vypsat, nechci to nikomu říct, protože se za sebe stydím. Partner to ví, že mi ujížděj nervy, ale chlácholí mě, že jsem skvělá a starostlivá máma. Děkuji předem za odpovědi.
Máš úplně normální dítě, někdy jsou to prostě nervy. Neber si to tak, zavři oči, vydýchej se. Okřikuj a zakazuj jen tehdy, jde-li o život (až poběží do silnice) jinak ho spíš pochval a pomazli.
@mysicka1990 Hyperaktivita se dá diagnostikovat až po třetím roce věku dítěte. Píšu ti to v dobrém, ať se tím někde zbytečně neoháníš.
Navíc z toho co jsi popsala je syn úplně normální batole, není akvarijní rybka.
Máš úplně normální dítě. Já mám to samý, akorát ve dvojitym vydání
Doma mám hodně věcí zabezpečených, takže holky většinu věcí „můžou“. Na nějaký nenene nemám moc energii. Nervy mi tečou taky, ale já si občas ulevím křikem. Děti nebiju.
Buď ráda, že máš zdravý dítě. Za chvíli ti vyroste a bude ti líto, že sis to víc neužila.
Haha, tak mě to krapet pobavilo. Ale v dobrém, protože mi je 23, a mám 1,5 letého kluka. Dělá naprosto to samé co tvůj. Já se cítím naprosto jako ty.
Snad tě uklidní, že nejsi sama ![]()
Máte pravdu, sem pitomá
Miluju ho strašně moc, a vidím jak to rychle utíká a roste.Je krásnej a zdravej je i strašně šikovnej ukázala sem mu jak se skládají kostky a hned to zkoušel a povedlo se, začal trochu chodit už přes celej pokoj přejde sám ale spíš leze. A slova říká pořád mam mam ale od rána až do večera dokonce se mi o tom už i zdálo ![]()
Vážně?
tak mě se zase trochu ulevilo, že nejsem jediná
Děkujuu Budu se snažit být víc trpělivá
To si ale obrň nervy, počkej až ti začne zdrhat. Nesmíš si to tak brát, on nezlobí naschvál, takhle se děti chovají, chtějí abys je bavila, nedají ti vydechnout. Musíš to brát pozitivně, za pár let budeš ráda, když tě aspoň pozdraví
![]()
Jednou pro vždy. ŽÁDNÉ BATOLE NENÍ HYPERAKTIVNÍ. Hyperaktivita se diagnostikuje nejdříve ve čtyrech letech, co si pamatuju za školy.
Tvůj syn je normální aktivní a možná trošku rozmazlený batole. Začni si ho usměrňovat.
@mysicka1990 mám doma to stejné.
Klid, on z toho vyroste. ![]()
Zrovna jsem s nimi doma na paragrafu a myslím, že se z nich pak budu léčit já. ![]()
Příspěvek upraven 04.10.13 v 21:13
Sibyla0 - to teda jo
pak si budu přát aby byl zase mrňavej a aby mě zlobil ![]()
Je to normální, mám doma úúúúplně to samé… já teda spíš okřiknu, třeba i třicetkrát nikdy jsem ho nezbila ani nepraštila, fyzické tresty nepraktikuju. jednou teda dostal jedno plácnutí přes zadek po plíně když mi už po šesté vypnul televizi (už mi rupkly nervy)
navíc je období vzdoru takže i když jsem taky prvomamina tak mi to prostě příjde normální, buďme šťastné za zdravé zlobivé děti
drž se za chvíli to přejde…
@mysicka1990 mimino je normálně žívé, taky mám doma něco podobného..podle mě potřebuješ občas relax, někam vyrazit bez malého, at se odreaguješ a pak si malého více vážíš..já to dělám tak, že se prostě věnuju, hrajeme si, blbneme, hodně věcí děláme spolu, vaříme, prádlo do pračky, složit, taky mi krámuje v kuchyni-nechávám to tak, když myju nádobí tak je to někdy ok někdy mi visí na noze a řve-tak to bud nechám nebo domyju, podle situace.. jinak já neplácám, pže to oplácí, tak když chci at neco nedělá tak mu to ruku vezmu a dám pryč.. a udělám to prostě x krát za sebou..zase zvyšuju hlas, máme pár věcí co doma fakt nesmí a je třeba to připomínat..taky se snažím chodit hodně ven, at se prostě vyběhá, zabaví jinak, na návštěvy a návštěvy k nám atd.. u dr jsme byli min tyden, taky pochodoval po čekárně, nechala jsem ho, mají tam hračky at si pohraje, je to detsky doktor, na kline by mi fakt nesedel.. resp prvni dve minuty než se otrka..a občas taky potřebuju pryč, a sama a pak se ráda vracím domů
Podle mě je normální, asi těžko bude batole sedět na jednom místě mlčky…
Já bych se být tebou zklidnila, neplácla bych, zvyšovat hlas jen v důležitých věcech.
To, že tě „bije“ není bití jako takové, mě taky tahá za vlasy a maželovi „děla depilaci“ apod. Ty na nervy = dítě na nervy. Ty plus mínus v klidu = dítě taky