Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Reinka to si napsala moc hezky, vím malej taky má rád knížky ty dřevěný, rád je kouše a snaží se je trhat
ba né to jen občas někdy si i prohlíží, hodně ho baví počítač vždycky když ho dám na zem tak hned leze do pokoje a mačká cdromku a směje se jak to zajíždí a vyjíždí
Když mě malej začne tulit tak to je krásný ![]()
@atominnka píše:
@Duhovka oranž my to máme opačně. první holka, teď kluk
No, to už by bylo moc, kdyby i toto bylo stejné
![]()
Chue to lepsi pristup. Dite se chova negativne, protoze se chovas negativne ty. Omezit nene na minimuma nesmis uplne vypustit. Neplacat.
@hanka.br. nevymýšlím diagnozy jen mě to napadlo. Prášky na zklidnění?!Možná máte pravdu nebyla jsem připravená nebylo to plánované, ale syna nadovšechno miluju, dýchala bych za něj a ano leze mi na nervy, ale které mámě občas dítě neleze na nervy? A myslím, že když matka nechá dítě dělat všechno co chce pořád přesně hluk a nepořádek tak bude rozmazlenej a bude si myslet, že může všechno.
@mysicka1990 jo, počítač…před týdnem mi zničil monitor u noťase, chtěl mi ho donést z obýváku do kuchyně, co s ním udělal po cestě, to netuším, ale monitor si ani neblikne
Dřív bych ho asi zabila, ale co člověk nadělá, moje blbost, že jsem ho nechala tak na dosah, on nechápe, že to rozbil, chtěl mi udělat radost
No, tak jsem celá šťastná ![]()
@mysicka1990 Zkuste zajistit „kontrolovaný nepořádek“ - odstranit z dosahu vše, co není radno rozbordelit, ale nechat malému dost věcí(vařeček, misek, pánviček atd), aby s ni mohl kramařit. Tím, že ho to necháte dělat, tím rozhodně rozmazlený nebude, spíš naopak - je to cesta k jeho rozvoji. Nechtěla jsem působit nějak kousavě, ale připadá mi, že jakmile se dítě nepodobá ideálním dětem z reklam, neposlechne na první výzvu nebo se prostě projevuje jako individualita, hned se sahá po nějaké diagnóze, vadě.
@mysicka1990
Uf, docela se mi ulevilo, s těmi tvými myšlenkami. Mě to totiž už taky párkrát napadlo, že své dítě nechci, ale samozřejmě ho miluju a za nic na světě bych ho ve skutečnosti nedala. Je to takové tabuizované téma. Já si myslím, že ta myšlenka přijde ve chvíli, kdy si máma UŽ OPRAVDU NUTNĚ potřebuje odpočinout, ale to je otázka, jestli je v tvém okolí někdo, kdo by Ti ho v opravdu krizové chvilce pohlídal…
@hanka.br. v pořádku, já jen, že už takhle se depkuju, že sem příšerná máma. Malej se vším bouchá o zem nevím proč vždycky se rozčílí a bouchne s něčím. Nemyslím si, že má vadu jen mě napadla ta hyperaktivita teď sem o něco klidnější
Chci, aby byl jaký je jen poslušnější dřív na slovo ne reagoval ani sem nemusel zvýšit hlas a teď se na mě ani nepodívá
Asi má to období vzdoru nebo jak se tomu říká.
@MartinaIrena taky se mi ulevilo, že nejsem sama. Odpočinout bych si asi měla, no každopádně jdu 17 na pivo po dlouhéé době
.Partner pohlídá, dokonce řekl, že musím jít ať si odpočinu od malého. Jenže ta myšlenka, že si mám od malého odpočinout je děsná je to pořece moje dítě, a to je přesně ono hned přijdou výčitky. Sem asi padlá na hlavu už
třeba když si koupim něco pro sebe tak si to hned vyčtu, že sem třeba za ty peníze mohla koupit prckovi hračku ![]()
@mysicka1990 Mně trošku přijde že dítě vychovává dítě. Neber to prosím špatně. Malý jak jsi psala nebyl plánovaný, ale jsi šikovná - určitě se s tím popasuješ.
@mysicka1990 No tak to nééé, to je chyba. Jen si dopřej a žádný výčitky. 18.10. očekávám SZ, jak sis to užila
![]()