Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Verun83 to jsem taky slyšela, můžeš doporučit nějakou konkrétní mast? díky ![]()
@bessy píše:
Nejvíc kašle u jídla a v noci…jak se dělá cibulový čaj? O zábalu nemůže být řeč. Teď máme období, kdy jakékoli léčebné procedury u nás selhávají. Ten cirkus, když jí chci dát kapky nebo prášek…nebo smrkání
přitom všechno umí.
dělali jsme ty zábaly čerstvě dvouletému, uplatili jsme ho pohádkou
měli jsme jet na hory, tak jsme se potřebovali toho co nejdřív zbavit, nakonec jsme odjeli i s kašlem, tam nedávali vůbec nic a druhý den bylo po kašli ![]()
Cibulový čaj - nakrájím cibuli, na to majoránku, nechat louhovat - nebo krátce po vařit a osladit medem - já mám většího, takže mi to vypije, je to sladké.. nebo ten sirup po lžičkách ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Můžeš prosím napsat recept.. asi to neumím správně ochutit, malý mi to bojkotuje.
Přesný recept nemám
. Jen nakrájím cibuli na kolečka, vždycky dám vrstvu cibule, na to vrstvu medu, zase cibule, potom med - tak dlouho, dokud nenaplním skleničku. Nechám pustit šťávu, když je to hodně ostré, přidám ještě med. A nedávno jsem v chytré knížce četla právě i o té červené cibuli, že je pro malé děti lepší ![]()
Pokud vam nezabira chemie, tak pochybuju, ze pomuze priroda tybu cibulovy nebo jitrocelovy sirup. Zkuste inhalace.
Ahojky, já jsem teď měla taky hroznej kašel a jenže těhotný toho moc nemužou tak mě bylo doporučeno sirup Drosetux jsou to přírodní homeopatika a mužou to i ty nejmenší děti. A mužu říct že po pěti dnech je to skoro pryč. A to jsem měla ten hnusnej suchej chrchlák. A zabírá to dobře. I na chuť je dobrý
Přeju brzké uzdravení ![]()
A na noc je dobrý teplé mlíko s medem, nenutí tak ke kašli a hezky to sklidní krk.
@Verun83 píše:
Ja mam primo tymianovou mast od JUSTu, jsem s ni moc spokojena, mazu i sebe kdyz mam problem
to se dá koupit normálně v lékárně?
@madi píše:
to se dá koupit normálně v lékárně?
Bohuzel ne, pres jejich prodejce. Www.just.cz, tam to najdes
Ahoj, naše hodně trpí na suchý dráždivý kašel a na noc jsem taky hodně dávala Dithiaden. Pak jsem zkusila cukr a cibulí a neskutečně zabral. Není to záruka, ale za zkoušku něčeho takovýho nic nedáš ![]()
Děkuji moc za rady. Udělala jsem cibulový čaj, ale frfňá že ho nechce bumbat
zítra udělám cibul s cukrem. Jooo a objednám tu mastičku od Justu-nebo se to prodává i v obchodech? A jak jí mažete?
@bessy ahoj, jestli ti to nezabere, zkus inhalace- nejlíp funguje Vincentka(koupíš v lékárně). Dávali to dětem, když jsme jezdívali do ozdravovny a pomáhá to, když jsme nemocní, používáme to teď všichni
@Verun83 koukala jsem, ale v našem městě tam nikdo není ![]()
ale asi je prodávají i jiné firmy ![]()
@bessy pokud ti nezabere cibule, jitrocel a různé sirupy z lékárny, tak ti asi nezabere ani tyminán od JUSTU, my vyzkoušeli vše a na nic (ten JUST je dost drahý, tak ať zbytečně nevyhodíš prachy jak my). Suchý dráždivý kašel začal po druhých narozeninách na zimu, loni zase a letos už je to asi tady opět. Možná by stálo za to zajít i na vyšetření na alergo ( u nás negativní), bylo nám doporučeno zvlhčovač vzduchu nebo akvárko do pokojíku ![]()