Jaký spací pytel 0+ (nebo zavinovačka?)

89
27.1.20 09:39

Jaký spací pytel 0+ (nebo zavinovačka?)

Ahoj maminky :mavam:
Prosím o radu. V druhé polovině dubna se nám narodí miminko a já si lámu hlavu s tím, jaký spací pytel vybrat (nebo jestli zvolit nejprve zavinovačku). Můžete mi napsat Vaše názory a HLAVNĚ TYPY na značku (nebo konkrétní kousek), s kterou jste byly spokojené? Možná nakonec stejně koupíme oboje a uvidíme, v čem bude naší lásce nejlíp. :srdce: Děkuju. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6872
27.1.20 09:48

My jeli v zavinovačce, plus ruce měla ještě stáhlé v pleně. Koupili jsme takovou, co se nám líbila - no name značka. Teď má tenký spací pytel a uspáváme stále v zavinovačce, z té na první kojení vytáhnu a už nechávám volně pod ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.1.20 09:59

@stastnaholka Zdravím,mi měli oboustranou celoroční rychlozavinovačku Minky Baby, vždycky sem jí zavinula do pleny a pak do zavinovačky a bylo to v pohodě. Když jí byl měsíc a půl tak pořád vytahovala ručičky a ve 2 měsících šla do spacího pytle protože řvala jakmile sem ji zavinula, už se jí to nelíbilo. A pytel jsme používali do 1 roku a teď už spí pod peřinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.1.20 10:04

@stastnaholka Já u syna používala klasickou zavinovačku na tři šňůrky a k tomu ruce stažené plenkou až do 4 měsíců, kdy už se do zavinovačky nevešel, tak spal ve spacím pytli, kterému jsem na asi měsíc přišla rukávy k tělu aby mu ruce nelítaly. Dcerka v zavinovačce „spala“ celkem dvakrát a protože bez zavinutí spala velmi dobře tak jsem jí koupila malý spacák s odepnutelnými rukávy. Spacáky jsem kupovala v C & A, zavinovačku jsem sehnala bez kanýru od Babyrenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35937
27.1.20 10:29

Taky jsme že začátku pouzivali plenku a zavinovacku, dcera je 10.4. Vydržela to tak do 2 měsíců, pak už v tom nechtěla být, ono bylo už taky docela teplo. Spací pytel jsme dostali až byla větší, ale v tom mi připadala že se strašně budila. Ona doteď (skoro 3 roky) nesnáší spát zakryta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.1.20 10:47

Do 4 měsíce jsem zavinovala napevno i ruce do “wrapperu” něco jako je toto https://www.ondalek.cz/…her-neutral/?… Kupovala jsem velikost L a vydržel jen tak tak do toho 4 měsíce. Dost se nám po něm stýská :D, mimi v něm bylo mnohem klidnější. Jo a narodilo se v červenci a vůbec se v tom nepotilo.. byla to příjemná mekka bavlna. Už je to mě třetí dítě a všechny jsem s úspěchem zavinovala 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35829
27.1.20 11:06

Nezavinovala jsem, má spací pytel. Záleží jaké budeš mít dítě a jak to sama budeš cítit. Když nechtěl jo spát, zavinula jsem do pleny, ze zavinovačky na suchý zip se hned dostal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
27.1.20 11:15

Ze začátku doporucuju určitě rychlozavinovacku. Miminku bude teplicko, bude drobet „svazana“, což se ji bude libit, protože ji to bude drobet pripadat jak v bříšku, tam už ke konci taky nema moc prostoru :) A vam se bude dobře i chovat. My jsme kluky dvojcata měli první 3 mesice skoro pořád v zavinovacce, kdyz jsme je zrovna nedavali na bříško past koniky nebo když nebyli v kocare. Ale obcas vidim miminka v zavinovacce i v kocarku. Kup si nejakou no name, klidně jen se suchým zipem, nebo ja prodavam tuto za 250Kc. Byla teploucka, krasna a takova repre na první navstevy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.1.20 10:54

Všem děkuji :). Zavinovačka je už na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.1.20 18:46

@stastnaholka nedoporučuji rychlozavinovačku, ale pořádnou péřovou zavinovačku, kterou využiješ až do tří let, kup 100×100cm a miminko v ní vydrží nejméně do půlroka, pak může ležet na ní…

Výhody jsou tady:
https://blog.evakiedronova.cz/…me-i-v-lete/

Doporučuji např. Lůžkoviny Janeček ;) tu mám já osobně.

seznam výbavičky jako inspirace

Diskuze o péřové zavince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
9.2.20 17:15

@stastnaholka Moje mimča spali klidně pevně zavinuté. Zimního jsem pevně zavinula do velké pleny a dala do rychlozavinovačky. Letního jen zavinovala do pleny. U obou jsme pak přešli na spací pytel, zprvu jsem nechávala ručky uvnitř, když už se nebudili jejich rozhazováním, tak normálně ven.
A určo nepořizuj pytel se zapínáním na ramínkách pro většì mimčo. Okamžitě z něj vypíďalkovali ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.21 21:01

Spací pytel

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenost nebo o někom ví kdo si koupil nebo používá pytel jako na obrázku? A jestli je dobrý dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí