Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky ![]()
Prosím o radu. V druhé polovině dubna se nám narodí miminko a já si lámu hlavu s tím, jaký spací pytel vybrat (nebo jestli zvolit nejprve zavinovačku). Můžete mi napsat Vaše názory a HLAVNĚ TYPY na značku (nebo konkrétní kousek), s kterou jste byly spokojené? Možná nakonec stejně koupíme oboje a uvidíme, v čem bude naší lásce nejlíp.
Děkuju. ![]()
My jeli v zavinovačce, plus ruce měla ještě stáhlé v pleně. Koupili jsme takovou, co se nám líbila - no name značka. Teď má tenký spací pytel a uspáváme stále v zavinovačce, z té na první kojení vytáhnu a už nechávám volně pod ní.
@stastnaholka Zdravím,mi měli oboustranou celoroční rychlozavinovačku Minky Baby, vždycky sem jí zavinula do pleny a pak do zavinovačky a bylo to v pohodě. Když jí byl měsíc a půl tak pořád vytahovala ručičky a ve 2 měsících šla do spacího pytle protože řvala jakmile sem ji zavinula, už se jí to nelíbilo. A pytel jsme používali do 1 roku a teď už spí pod peřinou
@stastnaholka Já u syna používala klasickou zavinovačku na tři šňůrky a k tomu ruce stažené plenkou až do 4 měsíců, kdy už se do zavinovačky nevešel, tak spal ve spacím pytli, kterému jsem na asi měsíc přišla rukávy k tělu aby mu ruce nelítaly. Dcerka v zavinovačce „spala“ celkem dvakrát a protože bez zavinutí spala velmi dobře tak jsem jí koupila malý spacák s odepnutelnými rukávy. Spacáky jsem kupovala v C & A, zavinovačku jsem sehnala bez kanýru od Babyrenka.
Taky jsme že začátku pouzivali plenku a zavinovacku, dcera je 10.4. Vydržela to tak do 2 měsíců, pak už v tom nechtěla být, ono bylo už taky docela teplo. Spací pytel jsme dostali až byla větší, ale v tom mi připadala že se strašně budila. Ona doteď (skoro 3 roky) nesnáší spát zakryta.
Do 4 měsíce jsem zavinovala napevno i ruce do “wrapperu” něco jako je toto https://www.ondalek.cz/…her-neutral/?… Kupovala jsem velikost L a vydržel jen tak tak do toho 4 měsíce. Dost se nám po něm stýská
, mimi v něm bylo mnohem klidnější. Jo a narodilo se v červenci a vůbec se v tom nepotilo.. byla to příjemná mekka bavlna. Už je to mě třetí dítě a všechny jsem s úspěchem zavinovala 👍
Nezavinovala jsem, má spací pytel. Záleží jaké budeš mít dítě a jak to sama budeš cítit. Když nechtěl jo spát, zavinula jsem do pleny, ze zavinovačky na suchý zip se hned dostal
Ze začátku doporucuju určitě rychlozavinovacku. Miminku bude teplicko, bude drobet „svazana“, což se ji bude libit, protože ji to bude drobet pripadat jak v bříšku, tam už ke konci taky nema moc prostoru
A vam se bude dobře i chovat. My jsme kluky dvojcata měli první 3 mesice skoro pořád v zavinovacce, kdyz jsme je zrovna nedavali na bříško past koniky nebo když nebyli v kocare. Ale obcas vidim miminka v zavinovacce i v kocarku. Kup si nejakou no name, klidně jen se suchým zipem, nebo ja prodavam tuto za 250Kc. Byla teploucka, krasna a takova repre na první navstevy ![]()
@stastnaholka nedoporučuji rychlozavinovačku, ale pořádnou péřovou zavinovačku, kterou využiješ až do tří let, kup 100×100cm a miminko v ní vydrží nejméně do půlroka, pak může ležet na ní…
Výhody jsou tady:
https://blog.evakiedronova.cz/…me-i-v-lete/
Doporučuji např. Lůžkoviny Janeček
tu mám já osobně.
seznam výbavičky jako inspirace
@stastnaholka Moje mimča spali klidně pevně zavinuté. Zimního jsem pevně zavinula do velké pleny a dala do rychlozavinovačky. Letního jen zavinovala do pleny. U obou jsme pak přešli na spací pytel, zprvu jsem nechávala ručky uvnitř, když už se nebudili jejich rozhazováním, tak normálně ven.
A určo nepořizuj pytel se zapínáním na ramínkách pro většì mimčo. Okamžitě z něj vypíďalkovali ven.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenost nebo o někom ví kdo si koupil nebo používá pytel jako na obrázku? A jestli je dobrý dekuji