Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den…chci koupit nový sporťák..Rozhoduji se mezi dvěma..Poradíte, jaké máte zkušenosti?
My máme Quinny, jsem s ním spokojená. Co mě trochu štve je neúplný leh a sed, vše je tak napůl, ale to má nejspíš každý sporťák. Leh řeším zmenšovací vložkou a sed jakousi chytrou vychytávkou. Nevím ještě přesně, co to je, mám to tepve objednané. A krátká boudička, to jsem vyřešila tak, že jsem si nechala vyrobit na míru prodloužení. Koukám, že ten X-lander má kšiltík? Ale délka boudy celkově taky nic moc…
Jinak ho mám už na druhé dítě, takže ozkoušený dostatečně ![]()
Mam x lander- par kocarku jsem vystridala a trojkolku uz nikdy…jsem ted moc spokojena a lituju ze jsme si ho nekoupila jako prvni kocar a prebirala a prebirala…je prostorny, dobre se s nim jezdi…jde do uplneho lehu a polohovat nozicky…jen ten sed by mohl byt apson o 5cm vic…potah jde krasne sundat a vyprat…ma i skvelej nanoznik…
Ahoj,
tak já mám taky Quinny a to z druhé ruky a pěji jen samou chválu. Je super prostorný a to i s fusakem v zimě. Boudičku jsem si taky nechala na MMB prodloužit (hlavně kvůli zimy, větru a mrholení) + jsem si nechala došít zateplený nánožník. Ležení nám nevadi, malý byl blinkací mimčo, jen snad že více padá na jednu stranu. Sezení je bez problému, když je mimčo větší tak se přitáhne. Jediné co bych vytkla, je najíždění na obrubník, občas má kočárek tendenci se vyvrátit…ale to je možná i mou technikou jízdy…tahám na vodítku ještě i psa, tak nemám obě ruce volné
Jinak na jízdní vlastnosti je super, zvládá fakt obtížný terén
![]()
Super..já se totiž rozhoduju a přikláním se spíš taky k tomu X landeru..Známá říkala, že se super jezdí sním..a proč ne tříkolku? Na prd?
Taky jsem spokojená QS, ale teda pro menší dítě je nutná ta zmenšovací vložka a clona (mám sunshine kids)
Ještě bych dodala, že je super ta ruční brzda…hlavně když jdeš z prudkého kopce, nebo čekáš na frekvent. křižovatce z kopce..
Já mám právě taky vždy u kočáru pořádný tele, labradora, takže chci nějaký bytelný kočár abychom neletěli všichni tři
..naštěstí pes poslouchá, ale feny jsou feny…Nějaká začne hárat a on se může podělat ![]()
@Ronja11
mela jsem trojkolku Chicco a potom Moon…Chicco jsem ale v zime nevyuzila takze nevim ale Moon to bylo desny jely jsme s kamoskama na prochazku (jsme z vesnice a ne vsude je tak dobre odhrnuto) a oni projely a ja ne…tahala jsme kocar pozpatku…najizdeni na patnik bylo taky desny…a stabilita nic extra…ale nevim jak jiny kocarky…ale 4kolka je porste nejlepsi, si mylsim ja…je fakt skvelej proste osvedcena kvlaita…ja ho chtela hned jako prvni ale pak jse mproste hledala a vybrala jinej a pak jse litovala, mam ted sportak a urcite si ho necham pro druhy a jen dokoupim hlubokou…ma ho i segra a max spokojenost…libi se mi i to prichyceni tasky ze to nikde neplanda a nelita..misto ve strisce na plastenku a velkej kosik…
Jo a preklopeni strisky dost dolu takze na dite nesviti nebo nefouka to fakt hodne vyuzivam
Ajli, díky moc, že jste mě neodradila..Dnes se jdu na tento co jsem dala na fotce mrknout, tak ho hned vezmu. Mě se zase ty tříkolky líbí, ale jakpíšete, obávám se jak to ukočíruju ve sněhu ![]()
@admenL píše:
Ahoj,
tak já mám taky Quinny a to z druhé ruky a pěji jen samou chválu. Je super prostorný a to i s fusakem v zimě. Boudičku jsem si taky nechala na MMB prodloužit (hlavně kvůli zimy, větru a mrholení) + jsem si nechala došít zateplený nánožník. Ležení nám nevadi, malý byl blinkací mimčo, jen snad že více padá na jednu stranu. Sezení je bez problému, když je mimčo větší tak se přitáhne. Jediné co bych vytkla, je najíždění na obrubník, občas má kočárek tendenci se vyvrátit…ale to je možná i mou technikou jízdy…tahám na vodítku ještě i psa, tak nemám obě ruce volnéJinak na jízdní vlastnosti je super, zvládá fakt obtížný terén
![]()
@Ronja11 píše:
Ajli, díky moc, že jste mě neodradila..Dnes se jdu na tento co jsem dala na fotce mrknout, tak ho hned vezmu. Mě se zase ty tříkolky líbí, ale jakpíšete, obávám se jak to ukočíruju ve sněhu
Jde to bez problémů
měla jsem jako sporťák jen tříkolku a naopak ve sněhu a závějích to bylo lepší. Zaaretovala jsem přední kolo, a pokud byla nějaká neprostupná hrouda sněhu, zvedla zadní kola a po předním projela všude
Měla jsem PP GT3.
Tříkolka se prostě ovládá jinak a někomu nesedne
já bych zase nechtěla čtyřkolku
v zimě jsem neměla nejmenší problém i v závějích, terenů jsem se Speedim taky projela hodně
@Ronja11 píše:Řídit trojkolku je věc cviku. Já nemám problém ani s obrubníkem, ani ve sněhu. Jasně, že musím použít obě ruce, ale to je myslím normální. Nikdy se mi kočár neklopil
Super..já se totiž rozhoduju a přikláním se spíš taky k tomu X landeru..Známá říkala, že se super jezdí sním..a proč ne tříkolku? Na prd?