Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@inkakřivák píše:
@vokishka Máš o dost mladší děti.
oni to zrušili nějak těsně před první dcerou, ty kartičky
@martina.se píše:
Twl.. řekla bych, že obyč sušené mléko, dělalo to hrozný hrudky. Ovšem. Já ho strašně milovala a brala jsem ho Segre![]()
největší dobrota všech dob, fakt jo
Dneska jsou ve vsem pridavne latky, aby se to hezky sypalo, nehrudkovalo, nespekalo, drzelo barvu, tvar a vuni… Maly chemik hadr.
Ja toto nepamatuji - máma mi pry davala feminar a pak sunar. Sama jsem sve dítě kojila a v roce jsme přešli na umělé mléko. Vyzkoušeli jsme kde co a vyhovoval az kendamil. A více lidí mi řeklo že se chuti asi tak nejvic podobá tomu sunaru jako byl tehdy…
Vždycky mě pobaví ty řeči o strašných chemikáliích a éčkách. A pak se člověk jukne na čistě přírodní jahody.
@Danuska89 píše:
Vždycky mě pobaví ty řeči o strašných chemikáliích a éčkách. A pak se člověk jukne na čistě přírodní jahody.
Tak vem ty ingredience a vyrob jahodu
.
@Havlova píše:
Ani jeden. Pro novorozence byl Feminar, pro děti Sunar a pak Sunarka. Všechno se strašně špatně rozpouštělo a mamka lila do láhve přes sítko, aby cucky neucpávaly dudlík. Ale chuť byla výborná. Já teda do kafe nezažila, za nás byl na „body“ co se dostávaly u pediatra.
Muselo se to sypat do správné teploty vody. Nebo vlastně se mliko nejdřív rozmichalo v malém množství a pak dolevalo, že?
@lleennttiillkkaa píše:
byl Feminar a Sunar. Mám ségru narozenou v roce 93 a ta byla nejprve na Feminaru a později na Sunaru.
Feminar 1. měsíc, pro novorozence, myslím. A Sunarka snad až od půl roku, kvůli pšenici?
Příspěvek upraven 07.12.22 v 00:36
@Gracelynx píše:
taky jsem ho mela na predpis, jenze dcera byla extremni nejedlik, takze casto zbylo - no a prece to nevylejes, kdyz je to tak drahy
Horší bylo, když se nedostávalo, protože doktorce se zdálo, že určite množství lístečků musí stačit. ![]()
@Takco píše:
Muselo se to sypat do správné teploty vody. Nebo vlastně se mliko nejdřív rozmichalo v malém množství a pak dolevalo, že?
Ano.
Moje máti jednou vzpomínala, jak k nám domů chodila „na kontrolu“ dětská sestra. Prý ženské ten Feminar dávaly dětem jen před ní, jinak normálně Sunar.
Až budu u našich, musím zjistit proč ![]()
Brácha, který byl plně na něm, byl to nejšpekatější mimino, co jsem kdy viděla. Možná se mělo za to, že Feminar je slabý a nezasytí. Hm.
@Kryptozoo píše:
Moje máti jednou vzpomínala, jak k nám domů chodila „na kontrolu“ dětská sestra. Prý ženské ten Feminar dávaly dětem jen před ní, jinak normálně Sunar.
Až budu u našich, musím zjistit proč
Brácha, který byl plně na něm, byl to nejšpekatější mimino, co jsem kdy viděla. Možná se mělo za to, že Feminar je slabý a nezasytí. Hm.
Jedině získat Sunar na černém trhu. V lékárně ho bez lístku neprodali.
@Takco píše:
Horší bylo, když se nedostávalo, protože doktorce se zdálo, že určite množství lístečků musí stačit.
no me zbyvalo to udelany, protoze nejakou minimalni davku jsem ji musela namichat a doufala jsem, ze to da, jinak taky byl problem, aby mleko nedoslo, protoze do zasoby clovek nakoupit nemohl
@Takco píše:
Horší bylo, když se nedostávalo, protože doktorce se zdálo, že určite množství lístečků musí stačit.
Nebo přesvědčit doktorku, že dítěti už nestačí mlíko, že po kojení řve hlady. Ne, musíte se snažit, to půjde. Až když dítě zhublo uznala, že to fakt nejde a ten Sunar předepsala.