Jaký sunar byl dřív?

Anonymní
5.12.22 00:59

Jaký sunar byl dřív?

Ahoj maminky, vy, co pamatujete dřívější sunar (80.-90.leta) :lol: Prosím, který se mu teď nejvíce podobá chutí? Našla jsem Sunar Complex (oranžový) a Sunar Standard (modrý).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
5.12.22 01:24

Podle mne ani jeden, tenkrat to bylo normalni susene mleko, ktere se muselo poradne rozmixovat ( delala se z nej i kase pro mimina a dalo se to dat i do kafe), ta dnesni rozpustna mleka chutnaji uplne jinak, jsou ridka - sunary jsme vyzkouseli vsechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.12.22 02:54

Tehdy bylo minimum nahrazek a ecek, takze slozeni bude ted zcela odlisne.
A ani to nepoznas podle stare krabice, protoze slozeni se uvadelo uplne jinak nez dnes, nemuselo tam byt vsechno atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
5.12.22 05:56

Ani jeden. Pro novorozence byl Feminar, pro děti Sunar a pak Sunarka. Všechno se strašně špatně rozpouštělo a mamka lila do láhve přes sítko, aby cucky neucpávaly dudlík. Ale chuť byla výborná. Já teda do kafe nezažila, za nás byl na „body“ co se dostávaly u pediatra.

Příspěvek upraven 05.12.22 v 06:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
5.12.22 05:59

Jestli si dobr pamatuju, tehdy se to muselo vylozene kvedlackou rozkvedlat, docela opruz. Ted zasterchas a mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
5.12.22 08:28
@Gracelynx píše:
Podle mne ani jeden, tenkrat to bylo normalni susene mleko, ktere se muselo poradne rozmixovat ( delala se z nej i kase pro mimina a dalo se to dat i do kafe), ta dnesni rozpustna mleka chutnaji uplne jinak, jsou ridka - sunary jsme vyzkouseli vsechny

byl Feminar a Sunar. Mám ségru narozenou v roce 93 a ta byla nejprve na Feminaru a později na Sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 08:31

Pokud si pamatuji, tak koncem r. 1991 byl Feminar a Sunar. Dostala jsem takovou kartičku a prvních asi 5 krabic bylo v lékárně „za korunu“ - to se ještě platilo za recept koruna. Pak to stálo asi 70-75 korun krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.22 08:45

Twl.. řekla bych, že obyč sušené mléko, dělalo to hrozný hrudky. Ovšem. Já ho strašně milovala a brala jsem ho Segre :P :lol: největší dobrota všech dob, fakt jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.12.22 08:59

Mama mi rikala ze driv davala Feminar. ;)

• Citovat
  • Upravit
65168
5.12.22 12:56

Mladší dcera je 96 a uz byla i Beba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80040
5.12.22 13:01
@Havlova píše:
Ani jeden. Pro novorozence byl Feminar, pro děti Sunar a pak Sunarka. Všechno se strašně špatně rozpouštělo a mamka lila do láhve přes sítko, aby cucky neucpávaly dudlík. Ale chuť byla výborná. Já teda do kafe nezažila, za nás byl na „body“ co se dostávaly u pediatra.Příspěvek upraven 05.12.22 v 06:01

Přesně tak. Nejdřív se udělala hustá kasička, pak se dokola vodou a přes sítko do lahve. Na Sunar i feminar dostávaly matky takový bloček lístků, bez něj to v lékárně neprodali. Stal 20 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80040
5.12.22 13:01

@mackA159 Feminar byl pro malé děti, novorozence, myslím do tří měsíců. Pak se dával Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.12.22 13:08
@inkakřivák píše:
@mackA159 Feminar byl pro malé děti, novorozence, myslím do tří měsíců. Pak se dával Sunar.

Jj je to mozny, segru nekojila vubec. Je to 30 let… :)

• Citovat
  • Upravit
65168
5.12.22 13:15
@inkakřivák píše:
Přesně tak. Nejdřív se udělala hustá kasička, pak se dokola vodou a přes sítko do lahve. Na Sunar i feminar dostávaly matky takový bloček lístků, bez něj to v lékárně neprodali. Stal 20 korun.

Dcera je 93a to uz listky nebyly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.12.22 13:25
@Havlova píše:
Ani jeden. Pro novorozence byl Feminar, pro děti Sunar a pak Sunarka. Všechno se strašně špatně rozpouštělo a mamka lila do láhve přes sítko, aby cucky neucpávaly dudlík. Ale chuť byla výborná. Já teda do kafe nezažila, za nás byl na „body“ co se dostávaly u pediatra.Příspěvek upraven 05.12.22 v 06:01

taky jsem ho mela na predpis, jenze dcera byla extremni nejedlik, takze casto zbylo - no a prece to nevylejes, kdyz je to tak drahy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová