Jaký systém ve financích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mě veškeré zapisování a sledování příjmů a výdajů stresuje. Mám vždycky ambicióznější cíle než disciplínu, takže žádné sledování účtu, kalorií, aktivity nebo váhy nepřipadá v úvahu (je teda fakt, že v ničem nemám excesy, takže to nepotřebuju).
Nicméně k otázce - co si prostě navíc odkládat tolik, kolik chceš měsíčně ušetřit, a sáhnout na to jen v přesně daných případech typu dovolená, mimořádná situace… aby to nezmizelo v rámci běžné spotřeby?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to mame tak, manzel ze sveho uctu, ze sve vyplaty zaplati vse - spojene s bytem (hypo, sipo apod.), zbytek co zbyde odesle na muj ucet.. Jelikoz dostavam vyplatu hotove, penize ja neukladam na ucet, ale plati se z ni vse okolo (jidlo, nafta apod.). Kdyz zbyde, ulozim na ucet.
Tak ze muj ucet je využíván jako sporici. (Na vetsi vydaje napriklad)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady nějak haprujou kytky. Psala jsem tu něco jako anonymní, ale fakt ne jako zakladatelka, ani ne další z těch anonymních, a přitom jsou to všechno tulipány. @admin ![]()
edit.: No a teď mám ke všemu ještě jinou kytku, než ten můj předchozí anonymní příspěvek.
edit2.: Tak koukám, že haprujou i ve (všech?) jiných diskusích, vypadá to, jako by si zakladatelé povídali sami se sebou. Takže asi dnes nějaká hromadná chyba v Matrixu.
Příspěvek upraven 10.06.22 v 19:59
- Citovat
- Upravit
@Sedmnactnulajedna píše:
Mám vždycky ambicióznější cíle než disciplínu, takže žádné sledování účtu, kalorií, aktivity nebo váhy nepřipadá v úvahu
To je dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam dva ucty na jeden chodi vyplata a zustava vse co zbyde tedy uspory. Kdyz prijde vyplata poslu si cast na svoje platby a utratu na ten druhy ucet a k tomu mam kartu. K uctu kam chodi vyplata kartu nemam. No a kdyz chci neco koupit vetsiho z uspor tak proste prevedu a pockam si den no obcas si objednavku do rana rozmyslim.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tady nějak haprujou kytky. Psala jsem tu něco jako anonymní, ale fakt ne jako zakladatelka, ani ne další z těch anonymních, a přitom jsou to všechno tulipány. @admin![]()
edit.: No a teď mám ke všemu ještě jinou kytku, než ten můj předchozí anonymní příspěvek.
edit2.: Tak koukám, že haprujou i ve (všech?) jiných diskusích, vypadá to, jako by si zakladatelé povídali sami se sebou. Takže asi dnes nějaká hromadná chyba v Matrixu.
Příspěvek upraven 10.06.22 v 19:59
Dobrý večer,
momentálně na webu provádíme změny. Na chybách se pracuje. Mějte, prosím, ještě chvíli strpení.
Krásný den
Terka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív jsem si odkladala menší částku do obálky, ale když už tam byl nějaký tisíc, něco se pojednalo a úspory padly. V lednu jsem měnila práci, teď mám nižší výplatu a navíc dojizdim, plus teď se zdrazovanim všeho mám každý měsíc co dělat, abychom vůbec vyšli, natož abych dala stranou. V práci mi vyhovuje to, že se začíná až v 8, takže si ráno zvládnu vypravit děti do školy. Rozhlizim se, kdybych našla něco lepšího, ale zatím nic. Auto bude brzo potřebovat novou spojku, netuším, kde na ni vezmu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My posleme vsechny nutne platby hned po vyplate + urcitou castku na sporeni. A zbytek je volny k utrate za jidlo, obleceni, zabavu atd. A taky uz si v hlave obhajuji sama sobe kazdy nakup ve stylu -opravdu si potrebuju koupit druhe zimni boty? A pokud zjistim, ze ano, kupuji, at je dany mesic vydaj na obuv jakykoli.
- Citovat
- Upravit
Ja vzdy poslala na sporici ucet hodne ve snaze usetrit. Pak jsem zjistila ze nevyjde. A furt do toho sahala, cili efekt nula. Meli sme bohuzel vydaje a sme na nule
. Takze musime zacit od zacatku. Preposlu na sporici ucet fakt malou castlu. Vim ze z toho nebude balik hned ale zustane to tam. Az budem moct, navysim. A z toho sporiciho to dam do sporici obalky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit