Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No třeba bratrancův syn hrál střílečky potají… Vzbudilo to v něm šílenou agresi..- ale jak říkám muže to byt jeden případ ze sta
… A jestli děti radši vyrábí… Potom je to velké štěstí.. Potom ale nechapu proč kupovat tak drahou věc… Když za chvíli omrzí… Ale neaky opravdu takový ten dětský.. I třebas s nějakou vzdělávací aplikaci… Designem… Pak proč ne… ![]()
@Kimme píše:
No třeba bratrancův syn hrál střílečky potají… Vzbudilo to v něm šílenou agresi..- ale jak říkám muže to byt jeden případ ze sta… A jestli děti radši vyrábí… Potom je to velké štěstí.. Potom ale nechapu proč kupovat tak drahou věc… Když za chvíli omrzí… Ale neaky opravdu takový ten dětský.. I třebas s nějakou vzdělávací aplikaci… Designem… Pak proč ne…
joo, to holčiny milujou vyrábění a malování, dokonce jsou na to moc šikovný podle jejich třídní učitelky hlavně Karolínka má prý kresby dva roky do předu, já vím, že se to moc nenosí, takle vyzdvihovat vlastní děti a lidi to nemají rádi, ale je to tak
Já se nebojím, že by koukaly na střílečky nebo tak něco, ale spíš toho právě aby to pak nešouply do šuplíku a dárek za tři tácy (pro mě šest) přišel vniveč, tak jsou to děti ![]()
@LenďuleB
Me například neake vyzdvyhovani vůbec nevadí… Jsi pyšná na své děti a to je snad dobré ne? ![]()
Pokud je baví tvořit… Koupila bych opravdu jen neaky tablet o par aplikacích a her bez přístupu k takovymhle stránkám.. Ktomu bych se přiklonila… ![]()
Dcera má i Furbyho (nějak jsme s rodinou přehnali její šesté narozeniny) a Furby klidně leží „v šuplíku“ i 14 dní v kuse, tablet jede alespoň obden, max. 3 dny „v šuplíku“. Pořád ale radši maluje, gumičkuje, vyrábí atd. Dnes nám tablet posloužil, když dcera vstala v pět ráno a zvracela, pak jsem ji pustila pohádky a mohla jsem se dospat.
Ja bych koupila normalni dospelacky. Ten decky je brzy prestane bavit ![]()
Dcera chce dalšího Furbyho, aby si mohli povídat
To se mi už nechce pořizovat. Domlouvám ji nenápadně, že by Ježíšek mohl přinést spoustu věcí na vyrábění…
Kdybych teda měla mluvit za sebe, tak bych ten dětský taky nekupovala. Holky mají klasický tablet už tak přes rok a v pohodě. Mají ho v pouzdru a i když občas upadne, tak ho zatím nerozbily. Mají teda jeden, zařekla jsem se, že dva kupovat nebudu. Občas se o to rvou, to jako jo. Ale musí se naučit se dělit. Jsou čtyři, nebudeme mít všechno čtyřikrát.
Jinak ho mají volně k dispozici. Pouštějí si na něm pohádky, nebo hrajoí takové hry, kde třeba pečují o zvířátko, pečou dorty, češou a oblékají… Nevidím na tom nic škodlivého. Jen pozor na youtube. Malá si pouštěla nějaké pohádky až se postupně proklikala k Happy tree friends a byla z toho úplně vyřízená. Chtěla okamžitě youtube vymazat a od té doby na to nechodí
@Antonie Bolavá píše:
Kdybych teda měla mluvit za sebe, tak bych ten dětský taky nekupovala. Holky mají klasický tablet už tak přes rok a v pohodě. Mají ho v pouzdru a i když občas upadne, tak ho zatím nerozbily. Mají teda jeden, zařekla jsem se, že dva kupovat nebudu. Občas se o to rvou, to jako jo. Ale musí se naučit se dělit. Jsou čtyři, nebudeme mít všechno čtyřikrát.
Jinak ho mají volně k dispozici. Pouštějí si na něm pohádky, nebo hrajoí takové hry, kde třeba pečují o zvířátko, pečou dorty, češou a oblékají… Nevidím na tom nic škodlivého. Jen pozor na youtube. Malá si pouštěla nějaké pohádky až se postupně proklikala k Happy tree friends a byla z toho úplně vyřízená. Chtěla okamžitě youtube vymazat a od té doby na to nechodí
jéééžišmarjáá, chudínka, no tak to se nedivim, že z toho byla šokovaná! Ty jo. No My máme děti tři, ale malý je kojenec, tak toho zatím řešit moc nemusím co se týče nějakých věcí… Ale to příjde
Přesně furby mi příjde taky jako hrozná blbost, ještě k tomu předražená, já nevím, že se toho ty děti tak chytají ![]()
To by se mi taky líbilo je nějak přemluvit na jeden…
@LenďuleB píše:
jéééžišmarjáá, chudínka, no tak to se nedivim, že z toho byla šokovaná! Ty jo. No My máme děti tři, ale malý je kojenec, tak toho zatím řešit moc nemusím co se týče nějakých věcí… Ale to příjdePřesně furby mi příjde taky jako hrozná blbost, ještě k tomu předražená, já nevím, že se toho ty děti tak chytají
To by se mi taky líbilo je nějak přemluvit na jeden…
No já jim ho dala dřív než si o něj stačily říct, takže jsem žádné podmínky neměla.
Nejstarší teda vlastní tablet má, ale té už je 13, tak už má nárok. Až tyhle malé odrostou tak nevím co budeme dělat. Snad to do té doby vyjde z módy ![]()
@Antonie Bolavá mohu se zeptat, jak máš děti od sebe? My máme tři, právě dvojčata a te´d malého a ten můj pořád straší, že by měl mít parťáka. Je to teda úplně mimo téma, ale docela mě zajímá, jak se to dá zvládnout a tak ![]()
My letos plánuje 6letému taky. Moc otho příznivcem nejsem, ale nakonec jsme si to rozmysleli..
Na dovolené jsem viděla sestřenici, že to spíš mají i na to, že si děti pustí pohádku třeba v autě a nebo říkala, když večer lehnou, tak jim buď čte a nebo pustí podáhku ne usnou..a nebo když jsou nemocní, aby měli něco v posteli..
Já si myslím, pokud bude z nějaiého dítěte závislák, tak klidně může být i na televizi a nebo domácím PC, je to o rodičích.. u švagrové vidím, že tablet kluk nemá, ale zato střílí samou krev na Pc v obýváku a jich to nějak nevzrušuje- taky 6 let..
S holčičkami je to snadnější…oni rádi hrají petshopáky, kadeřnici, oblíkačky a takové „neškodné“ hry. Máme ještě kluka malého, ale pro něj tu máme Playstation a budeme pořizovat jen hry -autíčka, skákačky apod. Šestiletého kluka bych nenechala hrát střílečky, puberťáka jo (pokud se pak nebude chovat divně), ale takhle malého ne. Manžel je hráč od dětství a tak zrovna tuhle elektroniku podporuje.
@LenďuleB píše:
@Antonie Bolavá mohu se zeptat, jak máš děti od sebe? My máme tři, právě dvojčata a te´d malého a ten můj pořád straší, že by měl mít parťáka. Je to teda úplně mimo téma, ale docela mě zajímá, jak se to dá zvládnout a tak
Nejstarší je 13, tu máme jen sudé týdny. Pak pětiletá, dvouletá a sedmiměsíční. Nedá se to zvládnout. Je to hrůza. Dneska mám nervy na dranc, protože ta dvouletá je teď na ránu. Dělá naschvály, neposlouchá. Ale jestli máš normální děti tak by to asi šlo v pohodě. Jinak je dobrý že ty tři malý mají k sobě blízko. Pětiletá s dvouletou si docela vyhrajou spolu. Podle mě ten rozdíl je pro děti nejlepší max ty tři roky. Ale jako jestli už tři děti máte tak bych si nedělala násilí, však parťáky si potom malej najde ve škole