Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, jaký typ ohrádky by jste, prosím, doporučili?
http://www.eandilek.cz/…n-play-2013/
nebo
http://www.spuntik.cz/…buk-ohradka/
díkec!
Mám podobný typ jako ta druhá a menší ohrádku než toto bych si nepořídila, dítě by mi v tom přišlo, že se nehne ![]()
Mám s podlážkou a matrací, máme plovoučky, aby neleželi na studeným jako pidimimina. A s vyndavacíma šprušlema, aby si od určitého věku mohli vylézat a zalézat jak chtějí, osvědčilo se poměrně dost
Jednoznacne tu bez nozicek. Dite ma byt na rovnem a pevnem. Ta pofiderni dna ohradek s nozickami znam, podle me hruza. Pod tu bez nozicek soupnes deku nebo penove puzzle a je to.
Ja mam doma takovy ten sestihran a jsem spokojena.
@teredes já mám podlážku ze silného sololitu a matraci z pevného molitanu, krásně rovný, mnohem pevnější než postel. Ale nožičky mě séřou, kdykoliv něco hledám, tak je to pod ohrádkou ![]()
Velikost samozřejmě co největší, ten druhý odkaz byl jen výstřel na slepo.
Konkrétně ta první ohrádka je největší co jsem v tomhle typu viděla a dno je poměrně pevné (resp. nejpevnější co jsme zkoušeli), dle toho jsme vybírali.
Máme na zemi v obýváku ty pěnové čtverce, takže bych to měla jako podlahu v případě koupi ohrádky dle druhého typu.
Díky za názory.
Typově bych doporučila dřevěnou, přijde mi lepší když si dítě stoupá, obchází, má se za co chytit. Měli jsem menší než je v odkazu a měla ještě takovou jakoby „matraci“. Prostě dno zespod tvrdé, na něm molitan a potažené něčím omyvatelným. Na to jsem dala deku a naprosto mi vyhovovala.
Mně přijde v té šprušlové dítě i víc v místnosti, mnohem lépe vidí ven, údržba je taky snadnější.
@Gladys A to tam je origos? Ja prave vzdy kdyz jsem narazila na ohradku s tema nozickama, tak to bylo z kovovych trubek, ktere se pod tou ohradkou krizily. Pres to nejaka „matrace“, proste hruza. V jedne takove spal syn na dovolene (dali nam to misto postylky) a bylo mi ho na ten tyden celkem lito.
Ono jde taky, od jakeho veku chce zakladatelka ohradu vyuzivat. Pro pidimimi chapu, ze je tam matrace, ale pro tenhle vek, mi v obyvaku stoji postylka. Kdyz pak je to ditko mirne starsi a travi vetsinu casu na podlaze, tak ho soupnu do ohrady a tam uz podle me matrace nema co delat.
U nas funguje ohradka jako ochrana pred nevyzadanym sourozencem, takze tam klidne zavru skoro petiletaka, kdyz si chce v klidu stavet Lego a drobotina ma smulu. Deti u nas doma se od dob co stoji ohradka, deli na Caged a FreeRange ![]()
@teredes jo, je to už tak dělané. Třeba moje děti poměrně dost rozlišují i jako plazouni, kde zrovna jsou a když se ještě neuměli otáčet jistě na záda z břicha, tak na plovoučce řvaly, protože se bály, že se bouchnou, na matraci se v klidu otočily.
Do ohrádky leze i čtyřleťák, leží se mu tam dobře
Jinak jsem tam třetě dávala už od narození ![]()
@Gladys Mas rozdil v te plovoucce, ja mam doma mekke koberce skoro vsude. Ale zase deka v te ohrade v tomhle smeru asi prokaze stejnou sluzbu.
@teredes deka se mi vždycky dřív nebo později shrnovala, právě i proto jsem brala s matrací, kupovala jsem tehdy cca v půl roce nejstaršího, ale to se ještě ani neotáčel na břicho a přijde mi, že ta ohrádka mu hodně pomohla, i když mi ji rehabka děsně pohaněla, že brzdím dítě ve vývoji ![]()
Dcera má 6 měsíců, válí sudy, plazí se slušně, za chviličku poleze.
Z toho pěnovýho puzzle se pořád kutálí na plovoučku, taky mám strach, že se bouchne do hlavičky.
Kuchyň mám sice 3 metry vedle, ale za rohem za futrama
a nevidím na ni pořád.
@pupyk pořizovala jsem dřevěnou - jako je ta druhá a byla super. Jen my měli „dno“, které bylo vypolstrované. Ale neměnila bych. Pro začátek jsem dávala mantinely, ale pak už nebyly třeba. Ta láková je taková nijaká, dítko nemá pořádnou oporu, když se chce postavit.