Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminky, musím koupit nový teploměr. Vždy jsem měla po ruce digitální s ohebným koncem a stačilo to. Ale malý povyrostl (14m) a měření v zadečku už se mu nějak nelíbí. Při poslední reakci na očkování jsem mu ani nebyla schopná změřit teplotu. Poraďte mi jaký máte a se kterým jste spokojené. Potřebuju nějaký, který to změří rychle a co nejjednodušeji. Ale zase za něj nechci utratit majlant ![]()
Existují dnes i teploměry, které jenom přiložíš k čelu a teplota je změřená, ale ty opravdu stojí majlant. My používáme klasický digitální od Chicca. Změří teplotu asi za 1-5minut, což je sice docela dlouhá doba, ale zatím jsme to nějak zvládali…
Máme bezkontaktní Thermofocus, není sice nejlevnější, ale neměnila bych. Změřeno ve vteřině a v noci nemusím malého budit, když mu chci změřit teplotu.
@Sabi.M Chci se jen zeptat. A nejsou ty bezkontaktní nepřesné? A to o hodně? Chtěla bych do něj také jít ale bojím se. Který by jste doporučily?
díky.
@Edita27 včera jsme byla s malou na pohotovosti, měli tam bezkontaktní a házelo jim to čísla všelijaké, bohužel jsem si nestihla všimnout, co je to za značku.
Když jsem byla s malým v nemocnici, tak jsem se se sestřičkou bavila o těch dotykových a říkala, že jsou velmi nepřesné, záleží na mnoha okolnostech - jestli dítě spí nebo nespí, jestli se hýbe nebo ne, kam dopadne paprsek… Chtěla jsem si takový pořídit, ale od té doby používám raději klasický digitální.
Ja mela digitalni chicco, co zacal merit kraviny a i celkove blbnul, ze jsem cekala nez se spusti, tak jsem koupila jinej digitalni od brauna, zatim do zadecku, dcera se nastesti necha. Mozna casem zkusime merit v podpazi.
taky bych rada bezdotykovej, do usi nebo tak, ale nejak k nim nemam duveru, ja potrebuju vedet presne jaka ta teplota je. ![]()
Mame klasicky digitalni s ohebnou spickou tento
a pak jeste bezdotykovy tento
Oba funguji jak maji, s bezdotykovym je to v mziku i pro vrtici se dite…Nekde jsem videla i teplomery do ucha, asi zalazi na osobni prefernci
Mně měřili teplotu v nemocnici bezkontaktním a nakonec museli použít klasický, protože ten bezkontaktní mi naměřil teplotu zvýšenou jen protože bylo na pokoji horho…
@Edita27 píše:
@Sabi.M Chci se jen zeptat. A nejsou ty bezkontaktní nepřesné? A to o hodně? Chtěla bych do něj také jít ale bojím se. Který by jste doporučily?
díky.
Me funguje ok, teplota se od mereni digi rychlobezkou ze zadecku po odectu temer nelisi
Ale mam oboje kdyby se mi nahodou neco nezdalo tak at muzu porovnat
Doporučuji bez výhrad bezdotykový Thermofocus. Koupili jsme ho na doporučení kamaráda - lékaře v dět. nemocnici. Při správném postupu měření dle návodu je změřená těl. teplota pravdivá. Změří i teplotu předmětu, vody anebo teplotu v místnosti.
@SlaJa píše:
Doporučuji bez výhrad bezdotykový Thermofocus. Koupili jsme ho na doporučení kamaráda - lékaře v dět. nemocnici. Při správném postupu měření dle návodu je změřená těl. teplota pravdivá. Změří i teplotu předmětu, vody anebo teplotu v místnosti.
Ahoj, začínám mít problém s měřením v konečníku, malej se už moc mele. Kolik cca stojí tento teploměr? díky
Ahoj, mam doma jak infra obyc z lidlu a od farlinu (14stovek) a pak klasicky s galiem. farlin lezi v supliku, jak na celu tak i v uchu meri totalni nesmysli.
ten z lidlu uz je lepsi, ale jen kdyz se mu chce. zalezi jestli malej lezel na spanku nebo na uchu, rozdili jsou stupnovy, nebo jestli je opoceny, to pak taky meri kraviny. proto pouzivam skleneny s galiem kde je to presny. porovnavala jsem s rtutovym. jen mereni je narocnejsi. musim mu ho strcit do podpazi a necim ho zabavit.
ten infra z lidlu pouzivam jen orientacne abych vedela jestli nema zvysenou
edit: jeste jsem si vzpomnela ze jsem mela pujceny digitalni s ohebnou spickou take z lidlu a meril tez presne a rychle. mamca ma doma nejaky digi s ohebnou spickou z lekarny a ten si taky meri co chce a to uz ji ho jednou v reklamaci menili
@Edita27 píše:
díky.
Přesně jak píše SlaJa, ze začátku jsem ho porovnávala s „rychloběžkou“ a je přesný. Nepřesné jsou takové ty ušní-čelní, nebo levnější. U nás ho má také dětská lékařka, já ho okoukla v porodnici ![]()
@luciezesvetic píše:
Ahoj, začínám mít problém s měřením v konečníku, malej se už moc mele. Kolik cca stojí tento teploměr? díky
http://www.thermofocus.cz/
Máme ten Thermofocus 01500 za 1790 Kč