Jaký typ teploměru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
430
12.7.12 15:51

To lucie:

www.thermofocus.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
12.7.12 16:02

Já jsem právě uvažovala o těch bezdotykových, ale taky jsem četla, že jsou dost nepřesné. Někde jsem měla i výsledky z D-testu, někde se lišily i o 1 celý stupeň. Ale zase si říkám, lepší o 1 stupeň než nemoct změřit vůbec. Malý se fakt nenechal, tu noc po očkování bych to nenaměřila ani v podpaží. Ještě jsem doma měla takové to srdíčko, které nalepíte pod paži a v průběhu celého dne a noci můžete odečítat. Ale na to je zase potřeba tu paži zvednout, vyslíct dítě a posvítit si. Takže taky blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
12.7.12 16:57
@SlaJa píše:
To lucie:www.thermofocus.cz

Díky, ale je to pekna pálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
12.7.12 18:21

To Lucie:

Jednorázově jo, ale nejde o věc na jeden rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
12.7.12 18:26

@luciezesvetic Bojím se že pokud chceš bezdotykovej a kvalitní tak to bude pálka pokaždé. Já bych do něj klidně šla, ale opravdu je tak dobrej? Vím že v nemocnicích taky používají bezdotykový, ale nevím jaký-ty si myslím že už musí být dobrý a přesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
12.7.12 20:28

Tak už jsem to děvčata našla :dance: http://ekonomika.idnes.cz/…priloha.aspx?… To je ten D-test na teploměry a právě ten Termofocus tam nevychází nejlíp. Za ty prachy… Ale asi ty bezdotykový holt všechny měří hůř než klasický… Tak nevím, co pořídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
12.7.12 21:41

Je zajimavy ze mam doma ten omron a mam pocit ze meri blbosti, meri mene. :think: kdyz to ale vynecham tak mu to trva strasne dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
13.7.12 13:29

Thermofocus v testu D-test:

Po zkalibrování na teplotu v dané místnosti měří přesně. Teploměr se automaticky zkalibruje (je potřeba chvíli počkat, viz návod, http://www.tecnimed.it/…zioni_e.html), nebo je možné provést kalibraci manuálně při přechodu z místnosti do místnosti s odlišnou teplotou prostředí. Pro správné změření je opravdu potřeba podržet teploměr chvilku v určité vzdálenosti od pokožky dítěte (na čele, za uchem, u novorozenců na bříšku), orientace podle spojnice paprsků.

Výsledky D-testu jsou zajímavé, ale je potřeba je kriticky číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
13.7.12 16:03

@SlaJa Já nemám přístup do celé databáze D-testu, vycházela jsem jen z popisu na idnes. Ale když dostal známku 3,9, tak to asi nebude „výborně“. :nevim: :nevim: Ale kamarádka ho taky má a nestěžuje si. Proto jsem založila tuto diskuzi, jde mi o názory maminek, co jim vyhovuje a s čím jsou spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
13.7.12 17:13

Máme na měření z ucha a z čela z Lidlu. Nebyl drahý tuším kolem cca. 300 Kč. A zatím naprosto v pohodě měřím teda vždy na čele jenom, ale dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
13.7.12 18:58

To LL:

Taky jsem si před jeho zakoupením udělala osobní průzkum ve svém okolí (z nich dva lékaři), konzultovala jsem i se synovým pediatrem (doporučil krom Thermofocusu také bezkontaktní Beurer), testy dostupné na internetu jsem četla. Výsledek D-testu, četla jsem také jen přehled dostupný na idnes, nemá z mého pohledu jako recenze na Thermofocus významnou vypovídající hodnotu. Postup kalibrace je uveden v návodu, který je mj. dostupný i na internetu, ačkoliv v přehledové tabulce je uvedeno, že neměli k dispozici kalibrační podmínky. Pokud při testu přecházeli z místnosti s teplotou, na kterou byl teploměr zkalibrovaný, do místnosti s odlišnou teplotou a nenechali teploměr zkalibrovat, je jasné, že měřil s rozdílem až jednoho stupně. Pokud to tak bylo, nejde o vadu teploměru, ale o chybu měření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí