Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, porďte, kdo máte už zkušenost: vybíráme batoh do 1.třídy, bude k narozkám. Chtěla jsem Topgal, ale nevím, jaký typ vybrat - synovi se nejvíc líbí a říká, že mu při ozkoušení nejlíp sedí CHI653 - to je ten 3komorový + ještě vepředu 2 kapsy nad sebou. Ale bojím se toho velkýho množství kapes, že bude pořád něco hledat (znám sama, když má kabelka / batoh moc kapes, nevím, kde co mám a pořád něco hledám). Na druhou stranu např. ty jednokomorové určené pro prvňáčky (pro kluky je hnědý s dinosaurem) - bojím se, že mu např. už ve 3.třídě bude nedostačující. Ty batohy mi přijdou fakt dost drahý, tak bych ráda, aby synovi funkčně / prostorově vydržel co nejdéle. Navíc budu kupovat pak ještě i batoh pro dceru - je mi jasný, že klučičí barvu po bráchovi odmítne (a unisex mi přijdou pro malé děti neatraktivní, ten odmítnou oba). Poraďte, kdo máte už většího školáka - zkušenosti. Např. ty větší si zase mamky někde v diskusi chválily, že se tam dětem vejde i dělocvik = nemusí nosit nic v ruce.
Do jak velkého Topgalu mám investovat???
@Petan píše:
Holky, porďte, kdo máte už zkušenost: vybíráme batoh do 1.třídy, bude k narozkám. Chtěla jsem Topgal, ale nevím, jaký typ vybrat - synovi se nejvíc líbí a říká, že mu při ozkoušení nejlíp sedí CHI653 - to je ten 3komorový + ještě vepředu 2 kapsy nad sebou. Ale bojím se toho velkýho množství kapes, že bude pořád něco hledat (znám sama, když má kabelka / batoh moc kapes, nevím, kde co mám a pořád něco hledám). Na druhou stranu např. ty jednokomorové určené pro prvňáčky (pro kluky je hnědý s dinosaurem) - bojím se, že mu např. už ve 3.třídě bude nedostačující. Ty batohy mi přijdou fakt dost drahý, tak bych ráda, aby synovi funkčně / prostorově vydržel co nejdéle. Navíc budu kupovat pak ještě i batoh pro dceru - je mi jasný, že klučičí barvu po bráchovi odmítne (a unisex mi přijdou pro malé děti neatraktivní, ten odmítnou oba). Poraďte, kdo máte už většího školáka - zkušenosti. Např. ty větší si zase mamky někde v diskusi chválily, že se tam dětem vejde i dělocvik = nemusí nosit nic v ruce.
v topgalu jedu se starším od první třídy - ted už je na SŠ
no moje rada je počítat s jedním batohem pro první až druhou třídu, a další jsme měli na konec prvního stupně, pak studentský na druhý stupeň a SŠ
co se velikosti týká tak jsem se držela doporučení na stránkách topgalu, u každýho batůžku maí napsáno pro kterou třídu se to doporučuje..
jinak batohu nebylo nikdy nic, jsme spokojeni, ta investice se vyplatila
http://www.topgal.cz/…lni/nun-201/?… dcera má tehnle, šla s ním už do první, teď je ve druhé a určitě ještě pár let vydrží, Místa tam je dost, nic se jí neplete
Nojo, jenže ten náš divoch bude asi roztržitější než většina holčiček… Navíc ho právě na „bezobrázkový“ těžko nalákám, tyhle baťohy jsou v porovnání s různými variantami motorky - dinosauři - spidermani atp pro malé děti dost neatraktivní… A pokud jde o doporučení Topgalu - oni označují jako vhodné pro malé školáky od 1.třídy i ty „mnohakomorové / mnohakapsové“
Syn má taky Topgal od první třídy a je pravda, že jsme ho ob dva roky obměňovali. Teď je v 8.třídě a má už ho třetí rok. Na první třídu bych opravdu koupila ten jednokomorový, protože do třetí už mu nevydrží. Děcka ho strašně rychle obouchají.
Tak holka je ve druhý třídě a od první má tenhle: http://www.zbozi.cz/…cnik-zdarma/
Jediný, co je na něm blbýho je, že se prodřela ta boční síťka na flašku. Jinak je jako novej.
Má sice tři komory, ale určitě v něm nic nehledá. V první komoře má svačinu, ve druhý klíče od skříňky, pláštěnku na batoh a občas tam nosí přezůvky, když jde na výtvarku. V tý největší komoře má všechno učení. Takže při vyučování rozepíná prakticky jenom jenom jeden zip.
Mladší holka jde do školy v září a určitě půjdem znovu do Topgalu.
@Petan píše:
Nojo, jenže ten náš divoch bude asi roztržitější než většina holčiček… Navíc ho právě na „bezobrázkový“ těžko nalákám, tyhle baťohy jsou v porovnání s různými variantami motorky - dinosauři - spidermani atp pro malé děti dost neatraktivní… A pokud jde o doporučení Topgalu - oni označují jako vhodné pro malé školáky od 1.třídy i ty „mnohakomorové / mnohakapsové“
dobře ale ty si můžeš vybrat.. já bych brala na první druhou třídu ten s obrázkem - třetí až pátou bude mít víc věcí tak větší a od druhého stupně už studentskej
Ahoj, syn je teď v 1.třídě, má Topgal CHI 600,taky si ho sám vybral, prostě se mu líbil, tak ho má. V přední kapse dole má svačinu, v horní čip do jídelny, pláštěnku k batohu.Pak do největší komory dává velké desky, do další penál. Zatim vypadá jako nový.
@Petan píše:
Z toho, co jsem o batohách Topgal slyšela, tak bych ti doporučila:
Pro kluka : NUN 200
CHI 601
EFI 120
Pro holku: CHI 166
Topgal CHI 173 I Violet
Jestli už není pozdě…
Syn má ten „bagříkový“ - 2 kapsy ve předu nad sebou. Od první třídy, teď je ve třetí a batoh v pohodě, právě uvažuju, že s ním vydrží až do 4.. batoh je jako nový, jediné, co se trhlo je ta pogumovaná ručka. A musím říct, že se s ním taky nemazlí. Kapsy mu vyhovují v tom, že do té spodní přední se akorát vleze svačinový box.
Http://www. topgal. cz/…lni/nun-201/?… dcera má tento. Je v první třídě a naprostá spokojenost. Syn je na gymnáziu a má také topgal a neměnila bych. Jsou super.
Ahoj holky prosím o radu.
Malý si vybral tenhle batoh, tak mě zajímá jak jste nebo jak jsou vaše dítka spokojení.
Moc děkuji
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
@Mišička63 My budeme kupovat podobný do první třídy a to tento: http://www.kartonpp.cz/img.php?…
@zuuzka Chtěla jsem aby měl od tobgalu, ale tam se mu žádnej nechce. ![]()