Jaký vybrat robotický vysavač

20514
18.4.23 15:20

Jaký vybrat robotický vysavač

Jaký máte roboticky vysavač? Jste s ním spokojene? Co by podle vás měl umět a co není potřeba, aby uměl?
Vybírám nový, nás starý byl úplně blbý a ani jsem ho moc nepouzivala, protože mě štval víc, než mi pomáhal a tomu se chci vyhnout. Nechci vyhodit x tisíc za něco, co mě bude zase štvát a nebudu to používat.
Co mi vadilo? Neměl možnost nastavení zakázaných zón, zasekaval se pod sedačkou, mezi židlemi atd.,měl malou kapacitu baterie, neměl mop.
Co bych ráda? Mop, vyšší kapacitu baterie, aplikaci v mobilu, nejlíp v cz, vysoký sací výkon, třeba aby byl i bezsackovy..možná UV světlo? To nevím..
Dik za rady a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
18.4.23 15:57

To nejlepší na trhu je Roborock S7 Max V Ultra.

• Citovat
  • Upravit
14377
18.4.23 16:01

Nechtěla bych žádný vysavač s mopem, protože to tak možná rozmaže špínu po podlaze. Bezsáčkový je snad každý, my máme iroombu s odsávací stanici, kde sáček měním tak jendou za půl roku. Zasekávat se ti bude každý, pokud zajede někam, odkud se nevymotá. Já třeba raději vezmu do ruky ruční tyčový a vysaju a vytřu v jednom za téměř stejnou dobu, co bych připravila byt na ten robotický. Podruhé už bych ho nekoupila, vysává dobře, ale zase tak moc práci neulehčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.4.23 16:07

@Aduš8 To je fakt, já pouštím robota skoro jen v ložnici, kde máme čtyři postele vedle sebe a nechce se mi pod nima vysávat a vytírat ručním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
18.4.23 16:46

@ProfZav já ho používala často, ale od té doby, co mám tyčový s mopem, raději vezmu ten, protože mi odpadne právě to odsouvání nábytku a odstraňování hraček. Navíc, když je potřeba, vytřu a vysaju v jednom kroku. Ale střídám je, jen bych se bez něj obešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
18.4.23 16:54

Máme robotzone s vytírácím nástavcem. S vytírácím nástavcem jezdí lip jak při vysávání. Dají se objednat náhradní díl, hadry, postřiky.
Mínusy: zasekava se pod záchodem, topením a nevidí černou. Jinak mi pomůže aspoň s koupelnou, chotbou. Ta je příšerná, je tam hned všechno vidět. Příště bych si pořídila třeba dražší kus stejně značky. Ale zase já nejsem moc náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.4.23 17:00

Není hl. výhoda robovysavače v tom, že tak nějak rodinu donutí nemít všude bordel na podlaze, aby mohl fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.4.23 22:44

@Aduš8 Mám tyčový bez mopu a taky je v permanenci několikrát denně. Jen jsem si měla koupit rovnou i s mopem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
19.4.23 06:59

Děkuji za tipy, projdu si to.

Tyčový neshanim, ráda bych volné ruce a nebo ho zapinala, když budeme venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
19.4.23 07:08
@Prostě Vodnář píše:
To nejlepší na trhu je Roborock S7 Max V Ultra.

30 000 Kč?!!! Pobavilo :D To radši vysaju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
20.4.23 10:40

Každému, co jeho jest.

Levné robotické se moc nevyplatí, neboť jejich čištění a údržba je časově náročnější, než kdyby člověk vzal do ruky jakýkoliv jiný vysavač. Krom toho jejich technické vlastnosti bývají víc, než mizerné.

Střední třída už má kvalitnější zpracování a není nutné vysavači věnovat tolik času, nicméně pořád se kolem něj skáče, jako vysypat nádobku se smetím, vyprázdnit špinavou vodu, dolít čistou. Pořád nic moc.

Vysoká třída už má samočistící dokovací stanici, tam se obskakování vysavače minimalizuje. Avšak různý výrobci mají tu technologii různě zpracovanou.

Nicméně pořád platí, že robotický vysavač má být pouze doplňkovým pomocníkem běžného úklidu.

Z toho ať si každý sám vyhodnotí, jestli je výrobek pro něj vhodný, či nikoliv.

Znám rodiny, kde tento výrobek postrádá smysl, neboť pouze jezdí a nikdo jej nikdy nevysypal. Hlavně, že jdou s dobou.

@mokkk píše:
30 000 Kč?!!! Pobavilo :D To radši vysaju..
  • Citovat
  • Upravit
11560
21.4.23 12:26

Pořád nelze opomenout situaci, že čím „nóblejší“ zařízení, tím lépe zná domácnost. Skenování, sledování pohybu… vícekrát, než by bylo vhodné podobná data utekla od „sběratele dat“. Pokud se podobné fíčurky vypnou, vysavač zhloupne tak o 10.000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
26.4.23 18:37
@Ivan PPZ píše:
Není hl. výhoda robovysavače v tom, že tak nějak rodinu donutí nemít všude bordel na podlaze, aby mohl fungovat?

Ano, my ho mame nove od soboty, ja jsem s tim v pohode, sesbirala jsem vse ze zeme,
dcerka si take mela posbirat veci v pokoji, za chvili prijel vysavac do nabijeci stanice s namotanou nabijeckou od telefonu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2925
26.4.23 20:12

Mame Roomba i7 (predtim nejakou starsi Roombu). Uprimne si bez nej zivot “nedovedu predstavit”. Poustime v podstate kazdy den, kdyz jdeme z domu. Kdyz jsme pryc na dele tak ho pustime treba 2× do tydne. Pripravit 100m2 byt na vysavani trva tak 5 minut. Mame byt komplet bez prahu, takze si muze jezdit kdekoli. Zasekne se nekde tak 1/10 vysavani. Mop mame taky, ale ten moc nevyuzivam. Velky vysavac vytahuji jen kdyz potrebuji rychle neco vysat nebo je velky bordel (typu neco se vysypalo). Genialni vynalez. A strasne me bavi appka. Kde jezdil, jak dlouho a kde byl binec 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
29.4.23 10:57

Jak to reálně funguje, když je doma pes/ kočka/ medvěd? Protože si umím představit X scénářů. Vození se kočky na robotovi je miloušké, ale.. Okousaný/ rozkousaný robot za 20+kKč si umím představit taky. Nebo odnesený do pelechu (čivavou asi ne, to spíš naopak). A pak bylo pár videí, jak se psovi udělalo nedobře a ten robůtek to tak nějak průměroval po celém bytě- hezky spravedlivě a stejnoměrně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí