Parní pračka LG a parní programy?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Parní pračka LG a parní programy???
Dobrý den, máme dotaz ve skupině, kde to žije a je tu hodně zkušených hospodyněk ![]()
Máme novou parní pračku LG - F4WV909P2E a zjistili jsme, že jde pára připnout k různým programům, ALE změní se nastavená teplota vždy na 60°C!!!
Když nastavíme třeba ECO 30°C a připneme páru tak to skočí na 60°C a nejde to přepnout!
Otázka zní:
Můžeme prát prádlo, které není na 60°C nebo je to celé na nic, když je dnes všude napsáno na prádle 40°C??? ![]()
Bojíme se tam něco dát???
A hlavně i třeba to dětské prádlo? Nebo sportovní oblečení po tréninku na to ""rychlo" ![]()
No nevíme, jsme zklamaní…
Mít to jenom na ručníky a to ne na všechny???
Máte někdo zkušenosti s párou a co tam perete za druh prádla?
Děkujeme a jdeme dál zkoušet na něčem starém…
Pavel a Danuška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Z toho co píšeš mi logicky vyplývá, že parní program funguje jen minimálně na 60°. Na druhou stranu mi to přijde logický, ve 30° se ti pára asi neudela.
já mám taky LG, mám program dětská parní péče, použila jsem to jen jednou, na mě to byl moc dlouhý program.
Edit: ještě jsem chtěla napsat, že tyhle nový pračky většinou vyperou prádlo krásně i na 30°. Od té doby, co mám tuhle LG a k tomu i sušičku od LG, tak snad vše kromě ručníků, ložního prádla a uterek peru jen na 30 a vše se vypralo. Jen věci od prikrmu jsem nedala dolů ničím, to nebylo pračkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M_Pavča píše:
Dobrý den, máme dotaz ve skupině, kde to žije a je tu hodně zkušených hospodyněk
Máme novou parní pračku LG - F4WV909P2E a zjistili jsme, že jde pára připnout k různým programům, ALE změní se nastavená teplota vždy na 60°C!!!
Když nastavíme třeba ECO 30°C a připneme páru tak to skočí na 60°C a nejde to přepnout!
Otázka zní:
Můžeme prát prádlo, které není na 60°C nebo je to celé na nic, když je dnes všude napsáno na prádle 40°C???
A hlavně i třeba to dětské prádlo? Nebo sportovní oblečení po tréninku na to ""rychlo"
Máte někdo zkušenosti s párou a co tam perete za druh prádla?Děkujeme a jdeme dál zkoušet na něčem starém…
Pavel a Danuška
@M_Pavča píše:
Dobrý den, máme dotaz ve skupině, kde to žije a je tu hodně zkušených hospodyněk
Otázka zní:
Můžeme prát prádlo, které není na 60°C nebo je to celé na nic, když je dnes všude napsáno na prádle 40°C???
A hlavně i třeba to dětské prádlo? Nebo sportovní oblečení po tréninku na to ""rychlo"
Máte někdo zkušenosti s párou a co tam perete za druh prádla?Děkujeme a jdeme dál zkoušet na něčem starém…
Pavel a Danuška
Jak má ta pračka udělat páru, při tak nízké teplotě? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětské prádlo v páře Peru ale nedávám tam věci s nějakou aplikací (obrázky, tisky, nášivky…)např oblečení z pepka co má obrázek tištěný tak ten to nepřežije.
Nebo dávám povlečení a prostěradla, ručníky, utěrky, věci z práce. Mínusem je, že je prani v páře cítit. Ne prádlo ale ten proces. Aspoň teda na začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsichni kdo si myslite, ze v pracce je opravdova para - to opravdu ne, jak by asi vypadalo to obleceni, protoze aby vznikla para, musi se voda varit, to snad vi kazdy.
Nejde tudiz o paru, ale o vlhky vzduch. Ja mam taky pracku LG, moznost na 30 prat tam bohuzel nemam, ale mohu k nekterym programu pridat tu „paru“, a klidne na 40 st. Na min jsrm to s parou ani nezkousrla jestli to jde, jelikoz ja peru vse na 40, jen tedy nekdy ponozky tmave po dennim noseni nebo panske kosile ci nektere sport.veci peru na 20,bez pary.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme pračku, kde jde pára při 60 a 40.
Prádlo co jde na 40, tak dávám tam.
Ale i tak pára prádlo ničí. ![]()
Dětem dávám na 60 s parou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia píše:
Dětské prádlo v páře Peru ale nedávám tam věci s nějakou aplikací (obrázky, tisky, nášivky…)např oblečení z pepka co má obrázek tištěný tak ten to nepřežije.
Nebo dávám povlečení a prostěradla, ručníky, utěrky, věci z práce. Mínusem je, že je prani v páře cítit. Ne prádlo ale ten proces. Aspoň teda na začátku.
Lidl a H&M to zatím vydrželo.
Lidl to dává s přehledem dlouhodobě. ![]()
Nam jde cítit program na 90.
Jinak na 60 s parou ne.
Je dobrý sledovat, jak každá pračka je jiná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V páře peru povlečení, prostěradla, ručníky a bílé prádlo. Taky to po přidání parního praní skočí na 60st. Mě to přijde logické, že potřebuje vyšší teplotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím že ten parní cyklus je až nakonec pro snazší žehlení. Mám LG Direct drive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťarbík01 píše:
Lidl a H&M to zatím vydrželo.Lidl to dává s přehledem dlouhodobě.
Nam jde cítit program na 90.Jinak na 60 s parou ne.
Je dobrý sledovat, jak každá pračka je jiná.
Jo tyhle plus Lindex (bez aplikaci na zadku)to zvládají i synsay. Akorad bacha punčochy z Lidlu. Ty jsou pak takový ne zrovna elasticky a z glóbů se zdrcli. Ale zase jsou to jenom punčocháče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
Já si myslím že ten parní cyklus je až nakonec pro snazší žehlení. Mám LG Direct drive.
No to jsme také slyšeli, že pára je až nakonec. Ale proč si to přenastaví program a zvýší teplotu na 60°C? Proč to nevypere třeba na 30°C. Když si bude dělat páru až na konci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M_Pavča Já mám LG trochu jiný typ a pára mi jde přidat i k praní na nižší stupeň. Viz ikonka vlevo dole. Pročetli jste návod?
@arinecka Při 60 stupních se přece pára taky nevytváří. To s teplotou vody na praní nemá nic společného, ta pára tam jde potom. A není to par v právem slova smyslu, ale aerosol jako v parní sauně. Tam je taky asi jen kolem 45stupňů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
@M_Pavča Já mám LG trochu jiný typ a pára mi jde přidat i k praní na nižší stupeň. Viz ikonka vlevo dole. Pročetli jste návod?@arinecka Při 60 stupních se přece pára taky nevytváří. To s teplotou vody na praní nemá nic společného, ta pára tam jde potom. A není to par v právem slova smyslu, ale aerosol jako v parní sauně. Tam je taky asi jen kolem 45stupňů.
Ale to jo, návod přečtený. Ale jakmile stiskneme pára tak nám zmizí 30°C a naskočí s párou automaticky 60°C. A změnit tlačítkem teploty to nejde. Až když zase páru vypneme, tak tlačítkem teploty jde zase teplotu měnit. Viz dokreslený váš obrázek.
Jestli to není tak, že zvolíme nějaký program na to správné prádlo, stiskneme pára on ho klasicky pere podle programu a třeba nějak na konci spustí tu funkci pára???
Uvidíme.
Jinak na podpoře LG stránkách nic neví… Rozhovor úplně naprd. Jediné co řekl, ať se řídíme informacemi na prádle…
Zatím všem děkujeme, budeme bádat dále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše:
Z toho co píšeš mi logicky vyplývá, že parní program funguje jen minimálně na 60°. Na druhou stranu mi to přijde logický, ve 30° se ti pára asi neudela.![]()
já mám taky LG, mám program dětská parní péče, použila jsem to jen jednou, na mě to byl moc dlouhý program.
Edit: ještě jsem chtěla napsat, že tyhle nový pračky většinou vyperou prádlo krásně i na 30°. Od té doby, co mám tuhle LG a k tomu i sušičku od LG, tak snad vše kromě ručníků, ložního prádla a uterek peru jen na 30 a vše se vypralo. Jen věci od prikrmu jsem nedala dolů ničím, to nebylo pračkou.
Přesně.
Hrozně jsem parní pračku chtěla, zapnula jsem ten program jednou, zjistila jsem, že pere asi tři hodiny a už jsem ho nikdy nepoužila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit