Kotel kape

81
3.4.23 12:13

Kotel kape

Prosím o radu.Mam kotel Immergas a když se topí zvedne se tlak na 3 a kape opravář tu byl a vycucal z toho vodu.Po cca měsíci to samé tak tu zase byl a vyměnil tu expan nádobu a teď cca po 4 měsících zase. Nevite co to může bejt? Už mě to stálo přes 5 tisíc. Diky za jakou koliv radu. Jinak zkusila jsem vypustit topení vytekla voda a dobrý jenže pak se začne topit a je to tu znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
3.4.23 12:37
@Molly33 píše:
když se topí zvedne se tlak na píše: Více

I kdyby to byl kotel ve tříetážové budově, stačí tlak 2. Je nesprávně natlakovaná expanzní nádoba. On to opravář neumí?

@Molly33 píše:
a kape opravář tu byl a vycucal z toho vodu … vyměnil tu expan nádobu …

Nesmyslné činnosti. Je třeba napřed zjistit kde přesně voda uniká, a to místo pak opravit. Měnění dílů naslepo bez zjištění závady se Vám prodražilo.

• Citovat
  • Upravit
20901
3.4.23 12:51
@Molly33 píše:
Prosím o radu.Mam kotel Immergas a když se topí zvedne se tlak na 3 a kape opravář tu byl a vycucal z toho vodu.Po cca měsíci to samé tak tu zase byl a vyměnil tu expan nádobu a teď cca po 4 měsících zase. Nevite co to může bejt? Už mě to stálo přes 5 tisíc. Diky za jakou koliv radu. Jinak zkusila jsem vypustit topení vytekla voda a dobrý jenže pak se začne topit a je to tu znova.

Tak ta voda tam evidentně musí někudyma natikat ne? Tlak je moc vysoký. Možná ti netěsní ventil na vodě, kterou napoustis otopnou soustavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
3.4.23 13:17

Nam taky zlobil kotel a prisli jsme na to, ze netesnil jeden ventil. A spravovala nam to ta stejna firma, ktera i instalovala kotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
3.4.23 13:54

Ty jo, teď jsem se lekla že to píše přítel :lol: u nás stejnej problém :roll: technik nám přijede zítra. Bude se muset měnit expanzní nádoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.4.23 15:55

My jí máme novou tu nádobu nejspíše to bude ten ventil nebo špatně natlakované už jsem volala opraváře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
3.4.23 17:42
@Molly33 píše:
My jí máme novou tu nádobu nejspíše to bude ten ventil nebo špatně natlakované už jsem volala opraváře.

To je možný..my už to řešíme po několikáté. A furt nám tam bliká světýlko. Musíme dopustit vodu několikrát za den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
3.4.23 19:40
@Katherine811 píše:
To je možný..my už to řešíme po několikáté. A furt nám tam bliká světýlko. Musíme dopustit vodu několikrát za den :roll:

Tak logicky ta voda musí někde mizet že jo a zase tolik možností není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.4.23 22:09

@Katherine811 Také musíme vypouštět vodu z topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
3.4.23 22:14
@Molly33 píše:
@Katherine811 Také musíme vypouštět vodu z topení.

A to proč???

• Citovat
  • Upravit
275
4.4.23 11:37
@Tala20 píše:
A to proč???

Protože je přetlakovaný. Taky tomu nerozumím. Byl tu technik a jen mi řekl že nám dám někam expan nádobu ale úplně mimo kotel… No nerozumím tomu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
4.4.23 11:50
@Katherine811 píše:
Byl tu technik a jen mi řekl že nám dám někam expan nádobu ale úplně mimo kotel… No nerozumím tomu.

Pokud je to radiátorový systém s velkým obsahem vody, pak malá expanzní nádoba v kotli nemusí být dostatečná. Ale to by byl extrémní případ - např. topná soustava původně určená pro samotížný provoz, s velkými průměry trubek a s klasickými litinovými radiátory.

Nebo je to jinak - možná tomu nerozumí ten technik a tahá z Vás peníze. Expanzku je třeba v první řadě správně natlakovat. Měl ten váš expert s sebou pumpičku a tlakoměr?

• Citovat
  • Upravit
2351
4.4.23 23:55

Nefunguje expanze. Jestli se po 4 měsících protrhla membrána, tak by ji měl technik vyměnit v záruce. Jestl ji neumí natlakovat, vyměnit technika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí