Kávovar - Philips & De longhi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kávovar - Philips & De longhi
Prosím poraďte. Jaký kávovar je lepší zda Philips nebo De longhi. Nemůžu se rozhodnout.
Líbí se mi de longhi magnifica (dotyková),ale je tam tryska a není nádobka na mléko. Vejde se pěkně do 10 tisíc.
Nebo DeLonghi magnifica Evo a nádobkou na mléko za 12 tisíc. Má i Latte ale nevím zda tam nebude horší systém čištění.
Třetí tip espresso Philips 2200 asi skoro první řada. 10,500. (Akce) nádobka na mléko funkce capuccino.
Libi se mi i Philips ráda 3200 a výše. Ale odmítám dát za kavovar 14 000 a víc.
Jestli máte někdo něco z toho doma. Napište jak jste spokojeni. Je lepší tryska nebo nádobka? Asi nádoba že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lilale ahoj, rozhodovala jsem se stejně a nakonec šla do Philips 2200, i když jsem váhala nad vyššími řadami. A jsem moc spokojená. Čištění opravdu raz dva. Funkce capuccino mi bohatě stačí, na youtube jsem viděla i návody, jak udělat latte. Množství mléka se dá nastavit, dávám si nejvíce a tak mi to příjde jako latte. Ale nejsem nějaký odborník. Mléko krásně napěněné. Jediné mínus mi příjde to, že přístroj nějak neupozorní, že v zásobníku došla káva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mne určitě tryska…latte art…nádoba špatně se čistí…zůstává v gumicce mléko…doma De longhi pákový, mlynek zvlášť…a spokojenost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zkušenost s tryskou a nádobku bych nechtěla ani náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paní.Norrisová proč bys nechtěla nádobku a proč je tryska lepsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale píše:
@Paní.Norrisová proč bys nechtěla nádobku a proč je tryska lepsi
Trysku otřu, párkrát omyju. Nádobku bych musela pokaždé vymývat a já jsem na rovinu dost zapomnělivý typ, takže kdoví, jak dlouho by to tam zůstalo. ![]()
U svého kávovaru mám hadičku a už bych volila trysku nebo nejradši napěňovač zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenika85 jo takže,2200 typ je super ![]()
Asi do toho půjdu. Ja chtěla i to Latte, ale to 2200 nemá. A jestli jsou teda někde i ty návody to je fajn. A jak to přesně teda je, jak udělat Latte na tom kávovaru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale Zvaz, jestli opravdu vyuzijes integrovany napenovac mleka. Po letech zkusenosti jsme letos koupili ciste jen kavovar. Na mlecnou penu mame samostatny napenovac. Kavovary takovou penu neumeji.
Pri vyberu se zamer na to, jakou ma kavovar sparovaci jednotku. Jsou v nich rozdily.
https://youtu.be/yuondq4vDkw
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale jo za mě super! Neměnila bych. Nádobku po použití (někdy taky po dosti dlouhé době
) vypláchnu/umyju, myčku nepoužívám, a vše ok. Já právě chtěla hlavně na Latte, proto jsem koukala po vyšších řadách, ale pak už tam byly nápoje, které bych nepoužila. A prostě to capuccino mi stačí, protože mléka tam je dost, když si nastavím nejvyšší množství. A hlavně rozhodla i cena. Na philipsu byla akce + kod 20%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, před rokem jsem řešila úplně totéž. Pijeme mléko v každé kávě, měli jsme elektrický napěňovač zvlášť, ale je to zdlouhavé… Zvažovala jsem, zda Phillips nebo Delonhgi. Předtím jsme měli pressovač s tryskou Philips, byla jsem moc spokojená, ale chybělo mi to mléko. S tryskou se mi nechtělo mléko napěňovat, čekat, až se nahřeje, pak zase, než zchladne, mlíko všude…
Ale Phillips je s mlékem hodně drahý a v těch levnějších mi vadilo, že nejde napěnit samotné mléko bez kávy (to hodně využívají děti, zvládnou to samy). Takže jsem se koukala na Delonghi a nakonec koupila ten. A jsem maximálně spokojená, systém na mléko se jednoduše pokaždé propláchne rovnou v kávovaru, pak to dávám celé do lednice, dolévám mléko, stačí to umýt jednou za pár dní, nic se nekazí. Kafe i mlíko je super, pěna úžasná, fakt.
S Tvým rozpočtem koukni tady:
https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…m-23_460-sb/#…
Má ho kamarádka, kávu jsem u ní měla a je výborná. Mléčný systém je stejný jako můj. Už bych kávovar bez mléčného systému nechtěla, je to návykové…
Jo a ještě, nakonec jsem kávovar kupovala na amazonu z Německa, rozdíl byl asi tři tísíce (u nás 14, tam 11)… Takže mrkni i tam…
Přeju dobrý výběr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čarodějka1311 na ten DeLonghi jsem se taky dívala na tu řadu capuccino. Taky to vypadá dobře. A pořád nevím zda Philips nebo de longhi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy nemám zkušenosti s Phillips, ale s Delonghi (máme v práci) a za mě super.
Já piju jen kafe s mlékem a tam je super, že to prostě napění to mléko. Lze napěnit čistě i jen mléko nebo naopak si třeba udělám capuccino a přijde mi to málo tak si napěním mléko ještě k tomu navíc.
A jak tu píšete s tou nádobkou, tak tu vůbec nepoužívám, místo do nádobky to dám jen do hrnku, připojíme tu hadičku a uděláme kafe. Takže tam stojí dva hrnky, jeden s mlékem a druhý, do kterého pak poteče napěněné mléko a kafe. Už mám i odhad, kolik mléka dát, takže pak se umyje jen hrnek, ne celá nádobka a nic nemusím uchovávat v ledničce (když trefím množství toho mléka v hrnku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale píše:
@čarodějka1311 na ten DeLonghi jsem se taky dívala na tu řadu capuccino. Taky to vypadá dobře. A pořád nevím zda Philips nebo de longhi.
Phillips toho za stejnou cenu umí méně. Káva je podle mě v téhle cenové relaci srovnatelná… Takže já už jsem pak šla po ceně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit