Jaký vybrat šátek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
8.10.11 09:07

Jaký vybrat šátek?

Ahojte maminky, prosím vás, mohly byste mi poradit a případně poslat i odkaz na nějaký šátky na nošení mimča? Potřebovala bych na doma, když malá nespinká a chce se nosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13708
8.10.11 09:37

A kolik je dcerce? Určitě nekupuj žádné z MMB za 200, to jsou nekvalitní šátky z metráže, budou tě řezat do ramen a od šátkování tě odradí.
Nejuniverzálnější jsou šátky značek Hoppediz, Storchenwiege, Didymos, Babylonia, Girasol (Amazonas), Nati… z levnějších třeba české Šanami. Nekupuj Vatanai, některé jsou tenké, na lehké děti, pak už řežou. A určitě nekupuj Medley, toi jsou šátky z metráže navíc s velmi špatným návodem.
Většina jich stojí přes 1000, ale pohledej v bazarech, dají se dobře pořídit z druhé ruky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
8.10.11 09:44

Dcerce je 7 dní :-) Díky za tipy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
8.10.11 10:36

Holky to napsaly hezky - koupit zanošený. Nějakou osvědčenou značku. Napiš sem, co vybereš (podle vzhledu) a my ti to buď rozmluvíme nebo schválíme.

Ještě bych zmínila elastické šátky - pro začátečníka na novorozence je to jednodušší. šátek na sebe uvážeš a teprve pak dítě vložíš (nemusíš tak motat šátek s dítětem v ruce). Nevýhoda je, že od cca 6-8kg dítěte se už začíná doost zařezávat a tlačit. Pak je třeba přejít na pevný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
8.10.11 10:48

na první dceru jsem měla od 6týdnů MOBY elastický. Příjemně se nosil, lépe uvazoval, ale vybrala jsem tmavě modrý a bylo mi v něm neskutečné horko. Nosili jsme se do roku a půl, pak už ten elastický nešel. Syna jsem nosila od narození opět v MOBY, zhruba v půl roce jsem koupila zanošený Vatanai a nosí se mi lépe. Je pravda, že se mi hůř uvazuje, ale po čase, kdy se naučíš uvazovat, už mi to ani nepřijde. Teď nosíme, když je potřeba, na zádech - už je ho kus. Terezka má sice 4,5r ale taky ji občas nosím, má vadu nožiček a někdy se jí stává, že delší trasu neujde.
Můžu doporučit oba, od narození je lepší elastický, ale dá se nosit i ve tkaném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 10:11

Dobrý den, potřebovala bych poradit, který šátek vybrat. Mám dceru 2 měsíce, je to hrozná vzteklina. Před týdnem jsme začaly šátkovat a ejhle je klid :-D Mám půjčený šátek Šanami, ale chtěla bych vlastní. Přemýšlím nad značkou Girasol, Amazonas, Neobulle či Storchenwiege, ale opravdu nevím. Určitě budeme ještě používat kočárek a taky bychom rádi časem pořídily croozer, takže nebudeme jen šátkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
4.4.14 20:59

Storch bych na léto nebrala, podle mě jsou dost tlusté, na malinké mimi bych vzala didymos vlny, nebo nějaký natibaby se lnem. Záleží, kolik chceš investovat. Podle mých zkušeností si raději udělej radost a kup nějaký pořádný, hezký i když dražší. Nošení ve špatném, co řeže a vypadá jak hadra není žádný med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.14 21:47

Děkuji za radu. Nakonec jsme vybrali Neobulle a zatím jsme spokojené obě dvě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.4.14 22:08

Tak ať se dobře nosí:)
Pak dej, prosím, vědět, co ty horka, protože jsem po nějakém neo koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.14 21:29

@Rowena No, i doma nám je v něm teplo :-( A to má malá jen body s krátkým a já taky krátký rukáv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
25.7.14 23:50

@Námořnička jeje, to je škoda. Já teď po těch neo pokukuju, protože jsou prostě moc hezké:) Ale já už spíš potřebuju nějaký ring sling, takže nic. Ale mít další dítě asi bych se neudržela. I když teda přiznám se, že teď ty verda dávám v manduce, z šátku se mi kroutí(ale mám teplé). Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 13:26

@Rowena My už šátkujeme minimálně :-( :-( Jakmile se začala malá obracet na bříško a hemžit, tak už v šátku moc být nechce. Uvázat ji do něj je mega problém. Jezdíme teď hodně na kole, takže bývá často v croozeru. Mrzí mě to, neboť to byl krásný pocit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
27.7.14 00:06

A co takhle uvázat na bok, ať něco vidí? Jinak nošení je moc krásné a bude mi hrozně chybět:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.14 21:33

@Rowena Děkuji za tip. Musíme natrénovat. Dnes nám nefungoval výtah, takže jediný způsob, jak se dostat ven ze 4. patra bez kočárku byl šátek a po dlouhé době jsme byly úspěšné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí